fbq
Uutiset
18.09.2020 14:26
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan toimitus, Instagram
Roope Salminen
Roope Salminen avautuu saamastaan seksualirikostuomiosta - kiistää olevansa syyllinen, aikoo valittaa tuomiosta
Uutiset
18.09.2020 14:26
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan toimitus, Instagram

Juontaja-näyttelijä Roope Salminen, 30, sai tänään perjantaina tuomion pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Helsingin käräjäoikeudesta kerrottiin Seiskalle, että Roope tuomittiin 70 päiväsakkoon. Maksettavaa kertyi 2 380 euroa. Lisäksi hän joutuu maksamaan uhrille 1 000 euroa kärsimyksestä.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lue myös: Roope Salminen sai tuomion pakottamisesta seksuaaliseen tekoon

Roope avautui saamastaan tuomiosta Instagram-tilillään.

Helsingin käräjäoikeus päätyi tuomiossaan tänään ratkaisuun, että olen iltapäivällä 21.8.2015 käskenyt sekä avustanut naishenkilöä riisuutumaan ja tämän jälkeen mennyt hänen kanssaan samaan sänkyyn nukkumaan. Tämä on oikeuden mukaan tapahtunut naisen humalatilaa hyväksi käyttäen, Roope kirjoitti.

Minulle on tuomittu teosta 70 päiväsakkoa. Lisäksi minut on velvoitettu maksamaan asianomistajalle 1000 euroa vahingonkorvauksia.

Roope kertoo tekstissä, että aikoo valittaa tuomiosta.

Jokaisella ihmisellä on täysin kiistaton ja ehdoton oikeus keholliseen itsemääräämisoikeuteen ja siihen, ettei häntä painosteta minkäänlaiseen seksuaaliseen tekoon. Kunnioitan tätä ehdottomasti. Tässä tapauksessa olen viettänyt yhteisymmärryksessä aikaa asianomistajan kanssa sekä edellisenä iltana jatkoilla että kyseisenä iltapäivänä hänen asunnollaan, mutta en ole painostanut häntä riisumaan itseään, riisunut häntä tai painostanut nukkumaan kanssani. Tämän vuoksi valitan tuomiosta.

Oikeusprosessin jatkumisesta huolimatta pyrin jatkamaan elämääni keskittymällä olemaan paras kollega, läheinen ja isä, mikä osaan olla.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roope Salminen (@roopesalminen) on

Tilaa Seiskan uutiskirje! »