fbq
Uutiset
23.12.2019 12:17
Teksti: Pauli Poutanen|Kuvat: Seiskan toimitus
Roope
Sokkiuutinen: Roope Salminen kertoo saavansa syytteen pakottamisesta seksuaaliseen tekoon: "Olen ehdottomasti syytön"
Uutiset
23.12.2019 12:17
Teksti: Pauli Poutanen|Kuvat: Seiskan toimitus

Joulun aatonaattona juontaja-muusikko Roope Salminen, 30, kertoo Instagramissa uutisen, jota moni tuskin olisi osannut odottaa. Oman kertomansa mukaan hän joutuu oikeuteen vastaamaan syytteeseen pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Olen saanut tiedon, että minua vastaan on nostettu syyte nimikkeellä "pakottaminen seksuaaliseen tekoon". Syyte liittyy minun ja toisen aikuisen välillä vuonna 2015 tapahtuneisiin asioihin.Minulle vaaditaan päiväsakkoja. Olen ehdottomasti syytön. Toivon asian etenevän mahdollisemman pikaisest tuomioistuimen käsittelyyn, jotta asiassa saadaan oikeuden päätös. Laista johtuvan salassapitovelvollisuuden vuokse en voi kommenoida asiaa enempää ennen oikeuden ratkaisua.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

tiedoksi kaikille.

A post shared by Roope Salminen (@roopesalminen) on

Vakava epäily

Pakottaminen seksuualiseen tekoon on, kuten nimikkeestä voi päätellä, seksuaalirikos. Lain mukaan rikoksen tunnusmerkistö täyttyy silloin, kun toinen pakottaa toisen ryhtymään seksuaalista itsemääräämisoikeutta olennaisesti loukkaavaan seksuaaliseen tekoon tai alistumaan sellaisen kohteeksi. Pakottaminen seksuaaliseen tekoon koskee muita tekoja kuin sukupuoliyhteyttä. 

Rikoksena kyseessä on raiskausta lievempi seksuaalirikos. Rangaistuksena pakottamisesta seksuaaliseen tekoon voidaan tuomita sakkoa tai vankeutta enintään kolmeksi vuodeksi. 

Roopen kirjoituksesta käy ilmi, että viranomaisen käsityksen mukaan epäilty rikos on tapahtunut vuonna 2015. Syyteoikeus tämän kaltaisessa seksuaalirikoksesssa on kymmenen vuotta, eli epäilty teko ei ole rikosoikeudellisesti vanhentunut. Seksuaalirikosten ollessa kyseessä tuleva oikeudenkäynti pidetään suljettujen ovien takana epäillyn rikoksen uhrin suojaamiseksi.

Toverit tsemppaavat

Monet Roopen Instagram-seuraajista, joihin lukeutuu myös julkisuuden henkilöitä, tsemppaavat Roopea. 

Toivottavasti oikeus toteutuu.

Kukaan ei usko tähän!

Ei saakeli, mihin tämä maailma on menossa!

Tsempit, Roope.

Edit: Täsmennetty rikoksen tunnusmerkistöä kuvaavaa tekstiä kello 23.12. kello 13:14.