Leikkauksesta toipuva Maria Veitola paljastaa, kuinka jättikasvain löytyi - sai ulkomailta elimistöönsä katalan tuliaisen!

Uutiset | 11.11.2020 10:25

Suosikkijuontaja Maria Veitola, 47, päivitti Instagram-tililleen tietoja nykyisestä voinnistaan ison leikkauksen jälkeen.

Marialta leikattiin äskettäin jättimäinen kasvain rintaontelosta ja leikkauksesta on nyt kulunut viisi viikkoa. 

Lue myös: Maria Veitolan sokki-ilmoitus: Jättimäinen kasvain löytyi rintaontelosta - julkaisi kuvan sairaalasta operaation jälkeen: "Hurja löydös, sanoi lääkäri"

- Viisi viikkoa leikkauksesta. Sain eilen jälkitarkastuksessa terveen paperit ja luvan ryhtyä elämään normaalia elämää. Olen hyvin onnekas ja hyvin onnellinen. Tiedostan, että asiat voisivat olla myös toisin. On ihmeellistä ja tärkeää, että joskus voi parantua, kokonaan, Maria toteaa julkaisussaan.

Maria paljastaa kasvaimen löytyneen erikoisella tavalla. Hän kertoo kärsineensä vatsakivuista suolistostaan löytyneen ameeban takia. Se hoidettiin lääkekuurilla. 

- Moni on kysynyt, miten rintaontelon kookas kasvaimeni oireili, ja miten se ylipäätään löytyi. Tässä lyhyt versio: kärsin kovista vatsakivuista puolisentoista vuotta sitten. Kipuja selviteltiin perinpohjaisesti. Suolistostani löytyi ameeba, jonka olin napannut mukaani ehkä joltain ulkomaanreissulta. Ameeba häädettiin kahdella lääkekuurilla. Vatsan tietokonetomografian yhteydessä havaittiin epämääräinen löydös kuvan reunassa. Sain seuraavaksi lähetteen sydämen ja keuhkojen alueen TT-kuvaukseen. Löydös paljastui huomattavan isoksi, todennäköisesti hyvänlaatuiseksi kasvaimeksi. Tästä on nyt vuosi.

Lue myös: Maria Veitolan toipumisessa ongelmia kasvainleikkauksen jälkeen – joutui huonovointisena sairaalan päivystykseen: ”Kuvittele elämäsi pahin krapula, joka kestää päiviä” 

Maria kertoo päivityksessään kasvaimen oireilusta. Hänen mukaansa lääkäri laittoi voimattoman ja huonon olon ensin stressin ja kuormituksen piikkiin. Leikkauksen jälkeen Marian vointi on parantunut jo hieman ja hän kokee pystyvänsä hengittämään paremmin. Myös ahdistus on lieventynyt.

- Oireiliko kasvain mitenkään? Kyllä ja ei. Olin kärsinyt jo kauan ahdistuksesta. Tunteesta, etten saa hengitettyä kunnolla. Kaikki treenaaminen, missä syke nousi ja tarvittiin hapenottokykyä, tökki. Oli huono ja voimaton olo. Olin käynyt useampaan otteeseen lääkärillä puhumassa näistä vaivoistani. Kun veriarvot ja sydänfilmi olivat kunnossa, vointini laitettiin stressin, kuormituksen ja muun sellaisen piikkiin. Pitäisi vain ottaa iisimmin.

- Aika näyttää, tulenko saamaan näihin oireisiin helpotusta kasvaimen poiston myötä. Mutta sen tunnen jo nyt, että rintakehässäni on paljon uutta keveyttä ja tilaa, ja pystyn hengittämään täysin palkein. Ei ahdista. Kiinnostavaa, mitä tapahtuu kun pääsen taas kunnolla urheilemaan.

Lue myös: Suosikkijuontajan toipumisessa käänne – Maria Veitola kertoo voinnistaan leikkauksen jälkeen: ”Kasvaimessa oli minun kaikki viha, katkeruus, suru, pelko ja ahdistus”

Maria on kiitollinen ameebasta, sillä se johti kasvaimen löytämiseen. 

- Kasvaimeni löytyi siis sattumalta. Kiitos, viheliäinen ameeba. Sitä en saa koskaan tietää, kuinka kauan kasvain on sisälläni ollut. Olen superkiitollinen minut leikanneelle kirurgille ja koko sairaalahenkilökunnalle. Kun lopulta sain hoitoa, se oli erinomaista. Leikkausjonossa sen sijaan oli todella ikävää lusia. Koronatilanteen venyttämissä leikkaus- ja hoitojonoissa on edelleen tuhansia ihmisiä. Toivon teille paljon voimia, läheisten ja hoitohenkilökunnan myötätuntoa -ja hyvää tuuria, Maria kirjoitti julkaisuun.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maria Veitola (@mariaveitola) on

Teksti:Monica Ollas
Kuvat:Seiskan toimitus, Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!