Lauri Ylöselle sataa kritiikkiä: yritys ei maksanut laskuja - rakentaja joutui myymään autonsa!

Uutiset | 10.06.2017 08:31

Seiska kertoi toukokuussa räppäri Elastisen eli Kimmo Laihon, 36, uuden kodin rakentamiseen liittyvistä rajuista oikeusriidoista.

Talo on tullut tutuksi myös MTV3-kanavan Laurin talot -ohjelmasta. Siinä Lauri Ylönen suunnitteli talot Elastisen lisäksi Aleksi Valavuorelle ja duudsoni Jarppi Leppälälle.

Lauri Ylösen tv-taloprojektista raju oikeusriita: karmeita rakennusvirheitä – Elastisen talossa romahdusvaara!

Seiskan toukokuisen jutun jälkeen toimitukseen otti yhteyttä myös useita Elastisen talon rakentamiseen osallistuneita työmiehiä. Timpurit olivat virolaisyhtiön tavoin jääneet Karhusaaren-työmaalla ilman palkkaa.

Rakentamisen vaikeudet alkoivat kasautua viime vuoden lopulla, kun projektin pääurakoitsija Olament Oy ajautui maksuvaikeuksiin. Ennen yhtiön konkurssia aliurakoitsijoiden laskuja alettiin siirtää Lauri Ylösen firmalle Alvardagille.

– Kun pääurakoitsija lopetti, hankimme itse materiaaleja työmaalle. Kun laskuja ei maksettu ajallaan, jouduimme pulaan. Kaikki nämä työt on tilannut Alvardag, mutta silti maksua ei kuulu, rakennusmies kertoo.

Elastisen ja Lauri Ylösen taloskandaali paisuu: nyt mukana varkaita ja Viron mafia!

"Miljonäärit teettävät töitä ilmaiseksi"

Kymmenientuhansien eurojen suuruisten maksujen viivästykset ovat kova kolaus pienyrittäjille. Yksi Seiskan haastattelemista rakentajista joutui jopa myymään autonsa, että pystyi hoitamaan palkat työntekijöille.

– Tuntuu sairaalta, että miljonäärit teettävät töitä ilmaiseksi nuorilla, perheellisillä miehillä. Tämän takia tavallisten duunareiden vuokrat ovat jääneet maksamatta, kuukausia rahaa odottanut aliurakoitsija ihmettelee.

Budjetti ylittyi sadoillatuhansilla euroilla

Seiskan haastatteleman kirvesmiehen mukaan rakennusvirheet johtivat Karhusaaren ökytalon budjetin ylittymiseen sadoillatuhansilla euroilla.

Lauri Ylösen ja Elastisen tv-taloprojekti paisui isoksi oikeusriidaksi – yli 40 000 euron vahingot: ”Työn laatu ollut luokatonta!”

– Jossakin vaiheessa alkoi tulla hätääntyneitä kysymyksiä siitä, milloin työmaa valmistuu. Oli aika vaikea vastata, kun koko ajan löytyi lisää korjattavaa. Silloin alkoi tuntua, että kassan pohja näkyy.

Elastisen ja Lauri Ylösen talosoppa jatkuu vielä: kaupunki vaatii täyttämään maalämpökaivon!

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!