fbq
Uutiset
18.05.2017 07:01
Teksti: juha nurmi|Kuvat: Seiskan arkisto
Lauri Ylönen ja Elastinen
Lauri Ylösen tv-taloprojektista raju oikeusriita: karmeita rakennusvirheitä – Elastisen talossa romahdusvaara!
Uutiset
18.05.2017 07:01
Teksti: juha nurmi|Kuvat: Seiskan arkisto

The Rasmus -yhtyeen nokkamies Lauri Ylönen, 38, yllätti monet kertomalla ryhtyneensä talosuunnittelijaksi. Esiinmarssi tapahtui ryminällä, sillä Lauri ilmoitti suunnittelevansa talot kolmelle julkkiskaverilleen, urheiluvaikuttaja Aleksi Valavuorelle, tv-persoona Jarppi Leppälälle ja räppäri Elastiselle. Taloprojektien etenemistä on seurattu MTV3:n Laurin talot -ohjelmassa.

Rakennustyöt näyttävät kuitenkin edenneen mollivoittoisissa merkeissä. Laurin suunnittelufirmaa Alvardag Oy:tä vastaan on nostettu kanne maksamattomista laskuista. Virolaisyhtiö penää Laurin yritykseltä oikeuskuluineen noin 17 000 euroa. Laskut liittyvät Elastisen Helsingin Karhusaaren-asunnon rakentamiseen.

Laurin firman lähettämistä papereista selviää, että Elastisen koti on valmistunut poikkeuksellisen sotkun seurauksena. Alvardag ei pelkästään kiistä yhtiön laskusaatavia, se myös ilmoittaa vaativansa yhtiöltä korvauksia useista rakennusvirheistä.

Soppa alkoi sakeutua tammikuussa, kun Elastisen kodin pääurakoitsija meni konkurssiin ennen talon valmistumista. Jo ennen tätä Alvardag oli alkanut maksaa suoraan aliurakoitsijoilta tulleita laskuja pitääkseen projektin käynnissä. Samalla työmaalla havaittiin, että virolaisyhtiön työnjälki on heikkoa, eikä se kykene pysymään aikataulussa.

Seinät vinossa

Virolaisyhtiön vakavimmat virheet ovat liittyneet kattotuolien asennukseen. Työt oli tehty piirustusten ja annettujen ohjeiden vastaisesti. Tästä on aiheutunut Elastisen talolle romahdusvaara autokatoksen osalta. Katon korjaaminen vaati yli 330 tunnin lisätyöt. 

Romahtavan katon lisäksi virolaisyhtiö jätti Alvardagin vastauksen mukaan asentamatta katon eristeitä. Myös Elastisen pytingin julkisivun ulkokoolaukset on asennettu huolimattomasti ja vinoon. Sisätiloissa puolestaan kylpyhuoneen seinät olivat vinossa virolaismiesten jäljiltä.

Elastinen muutti Riina-rakkaansa ja esikoispoikansa kanssa Karhusaaren-kotiinsa maaliskuussa. Toivoa sopii, että kaikki nuoren perheen kodin virheet on saatu korjattua.

Lue koko juttu tänään ilmestyneestä Seiskasta!

Juttua muokattu torstaina klo 10.09: Lisätty tieto, että katto on korjattu.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »