fbq
Uutiset
16.08.2018 11:01
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Arkistokuva: Sporttitähdet-ohjelma
Kimi Räikkönen armeijassa
Kimi Räikkönen sai armeijasta 20 päivän poistumiskiellon: Tuli umpikännissä kasarmille ja karkasi - "Huojuin seinästä seinään siksakkia!"
Uutiset
16.08.2018 11:01
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Arkistokuva: Sporttitähdet-ohjelma

Kimi Räikkönen kävi armeijaa Lahdessa ennen ensimmäistä F1-sopimustaan Sauberin kanssa kaudelle 2001.

Kari Hotakaisen kirjassa Tuntematon Kimi Räikkönen F1-ässän äiti Paula kertoo epäilleen, ettei hänen poikansa selviäisi armeijasta. Hänestä Kimi ja kuri olivat huono yhdistelmä.

Kimi kertoo kirjassa itse illasta, jonka ansiosta saavutti Puolustusvoimien Urheilukoulun siihenastisen, epävirallisen poistumiskieltoennätyksen.

LUE: Uutuuskirja: Näin Kimi Räikkönen ja Minttu-vaimo tapasivat, suhde pelasti Kimin syöksykierteeltä: ystävät olivat jo huolissaan – myös pettäminen loppui!

Umpikännissä kasarmille

Kimi oli ollut serkustensa kanssa ryyppyhommissa, kun hän ymmärsi palatessaan, ettei voisi mennä umpikännissä armeijan porteista sisään. 

Kimin ratkaisu oli pyytää ystäväänsä, rata-autoilija Toni Vilanderia heittämään hänet ja armeijakaverinsa Lahdentien varteen.

Jollain pahalla tsägällä tietysti kävi niin, että kun oltiin siinä ojan vieressä, lähelle pysähtyi sotilaspoliisi. Se ihmetteli, että mitä helvettiä nuo äijät on tuossa armeijan vaatteet päällä. Heittäydyin siihen ojaan, kirjassa kerrotaan.

LUE MYÖS: Kirjapaljastus: Matti-isä kuoli Kimi Räikkösen silmien alla ja raju riita aseista jäi selvittämättä - Kimin elämä oli suistua täysin raiteiltaän: ”Makasin kotona ja itkin!"

Kimin armeijavuodesta tehtiin myös Sporttitähdet-televisio-ohjelmaa.

Kaveri jäi kiinni, mutta Kimi jatkoi pakomatkaansa.

Ehdin heittää takin jo aidan yli, kun kuulin, että ne oli lähettänyt koiria alueelle. Siinä oli sellainen saatanan iso nurtsikenttä. Juoksin helvetin kovaa kentän yli ja syöksyin meidän paikkaan ja sanoin vahdille, että et sitten sano kellekään, että mä olen tullut. Juoksin yläkertaan ja peitto päälle, Kimi kuvailee kirjassa.

Hetken päästä tupaan saapui upseeri, joka käski Kimi nousemaan punkastaan. Tuleva F1-mestari oli sängyssä yltä päältä heinässä, koska oli ryöminyt ojassa.

Nousin punkasta ja huojuin seinästä seinään siksakkia. Ne puhallutti. Jotain puoltoista promillea.

Karkasi armeijasta

Aamulla Kimi muisti, että hänellä olisi kahden viikon päästä kisat. Hän päätti karata armeijasta poistumiskiellon pelossa.

Sitten alkoi puhelinrumba. Ne kävi kuumana, koska kännäämisen ja myöhästymisen jälkeen vielä lähdin karkuun. Autourheilun Kansallisesta Keskusliitosta eli AKK:sta oli soitettu mun serkulle, mutta me vaan maattiin rannalla ja juotiin kaljaa. Kaikki huusi, että nyt saatana äkkiä takaisin kasarmille, Kimi muistelee.

LUE: Yllättävä totuus Kimi Räikkösen terveydestä paljastuskirjassa: Tämän takia Kimi ei käytä miljoonien arvoista sponsorikelloa ja raapii itseään median edessä!

Kimi ilmoitti, että hän ei palaisi armeijaan, ellei hänelle luvattaisi pääsyä tuleviin kisoihin. Lopulta sotamies Räikkönen teki diilin asiasta armeijan upseerin kanssa, ja hänet haettiin läheiseltä huoltoasemalta kasarmille.

Olin siinäkin vaiheessa vähän maistissa, ja siksi sen tilanteen purkaminen alkoi vasta seuraavana päivänä. Vääpeli huusi naama punaisena ja kysyi, että millä helvetillä olin päässyt niitä koiria karkuun. Vastasin, että sitähän te meille täällä just opetatte, mehän ollaan tiedustelijoita. Sain muistaakseni jotain 20 päivää poistumiskieltoa. 

"Vitun kyrpä, kusetit mua"

Diilistä huolimatta Kimille kerrottiin, ettei hän pääsisi sittenkään kisaan. Vasta AKK:n ja hänen managereidensa avulla tilanne saatiin laukeamaan.

Sanoin sille kapulle, että vitun kyrpä, kusetit mua.

Ne pani mut jakamaan jotain keittoa rekan takaosasta Lahdentien varteen. Siellä oli meneillään pyörämarssi. Yhtäkkiä sen rekan viereen pysähtyi sotilaspoliisin auto. Ne tuli hakemaan mut, ja mä sain lähteä kisoihin. Ne kysyi, että milloin kisat loppuu. Kerroin, että varmaan tiistaina, vaikka mä tiesin, että maanantain. Olin sitten yhden päivän siinä välissä himassa.

LUE MYÖS: Kirjapaljastus: Kimi Räikkönen vaatii lähipiiriltään ehdotonta luottamusta - ”Jos kusetat, tapan sinut”