fbq
Uutiset
24.09.2020 15:21
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Seiskan arkisto ja MTV
Roope Salminen
Jatkoilla iltapäivään asti – käräjäpapereista paljastuu yksityiskohtia Roope Salmisen seksuaalirikostuomioon johtaneista tapahtumista
Uutiset
24.09.2020 15:21
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Seiskan arkisto ja MTV

Helsingin käräjäoikeus antoi viime viikon perjantaina tuomionsa koskien juontaja Roope Salmisen, 30, syytettä pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Käräjäoikeus tuomitsi Roopen 70 päiväsakkoon vuonna 2015 sattuneen tapahtumaketjun seurauksena. Maksettavaa juontajan tuloilla kertyi 2 380 euroa. Lisäksi hänet tuomittiin maksamaan uhrille 1 000 euroa kärsimyksestä.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Roope ilmoitti heti tuomion kuultuaan valittavansa päätöksestä hovioikeuteen.

Nainen teki rikosilmoituksen juontaja Roope Salmisesta  neljä vuotta tapahtumien jälkeen.
Nainen teki rikosilmoituksen juontaja Roope Salmisesta  neljä vuotta tapahtumien jälkeen.

Lue myös: Roope Salminen sai tuomion pakottamisesta seksuaaliseen tekoon

Jatkoilla iltapäivään asti

Seksuaalirikossyyte tuli julki viime jouluna, kun Roope kertoi itse asiasta Instagram-tilillään. Juontaja vannoi olevansa asiaan täysin syytön. Asianomistaja on nuorehko nainen, joka oli tapahtuma-aikana ollut täysi-ikäinen.

Tapahtuma lähti liikkeelle Roopen Helsingin-keikan jälkeen, jolloin asianomistaja oli lähtenyt laulajan ja kavereidensa kanssa jatkoille. Ne jatkuivat pitkälle seuraavaan iltapäivään.
Käräjäpapereiden mukaan Roope oli alkanut iskeä naista jo keikkailtanaan ja ollut harmissaan, kun nainen oli kertonut olevansa kiinnostunut täysin toisesta henkilöstä.

Lue myös: Roope Salminen avautuu saamastaan seksualirikostuomiosta - kiistää olevansa syyllinen, aikoo valittaa tuomiosta

Alasti sängyssä

Keikkayön jälkeisenä aamuna Roope ja nainen olivat suunnanneet aamiaiselle. Päivälla nautittiin tequilaa.

Nainen ei muista poistumista ravintolasta, mutta muisti pussailleensa Salmista. Lisäksi hän kertoi, ettei muista myöskään nukkumanmenoa. Nainen muistaa maanneensa sängyssä ja havahtuneensa siihen, että hänen vaatteitaan riisutaan pois.

Syyttäjän mukaan Salminen oli myös riisunut itsensä ja maannut alastomana naisen kanssa niin sanotussa lusikka-asennossa.

Roopesta tuli tänä keväänä isä, kun hänen avovaimonsa Helmi-Leena Nummela synnytti parin esikoisen.
Roopesta tuli tänä keväänä isä, kun hänen avovaimonsa Helmi-Leena Nummela synnytti parin esikoisen.

Lue myös: Yllättävä yksityiskohta Roope Salmisen seksuaalirikostuomiosta: ökytulot romahtivat duunarin tasolle!

Paniikkihäiriöitä

Salmisen ja naisen välisistä whatsapp-viesteistä selviää, että nainen on ollut häpeissään ja tuonnut sen myös julki. Eräässä viestissä hän kertoo Roopelle, että häntä ahdistaa. Juontaja vastaa, että hänen mielestään ”asiassa oli pelkkää voittoo kaikille osapuolille”. Nainen on eri mieltä. Asianomistaja pyytää tapaamista kasvotusten.

Tuomiolauselmasta selviää myös, että nainen on ollut tapahtumien jälkeen masentunut ja saanut paniikkikohtauksia.

Lue myös: Lisätietoa Roope Salmisen seksuaalirikosjutusta: Esiintyi epäiltynä tekopäivänä täydelle Tavastialle!

Jatko Putouksessa auki!

Useana vuotena suosittua Putous-ohjelmaa juontanut Roope Salminen joutui kohun myötä jättämään ainakin kaksi ensimmäistä jaksoa väliin. Häntä tuuraa Joonas Nordman.

Ainakaan toistaiseksi Roope ei esiinny Putous-ohjelmassa.
Ainakaan toistaiseksi Roope ei esiinny Putous-ohjelmassa.

 

MTV3:n markkinointi- ja viestintäjohtaja Susa Valvio kommentoi viime perjantaina Iltalehdessä, että MTV ottaa aina vakavasti kanavillaan esiintyviin henkilöihin kohdistuvat rikossyytteet ja tuomiot. Jokainen tilanne arvioidaan tapauskohtaisesti ja jokaisen ohjelman juontaja sekä kanavan esiintyjät ovat aina kokonaisvaltaisen harkinnan tulos.