fbq
Uutiset
23.12.2019 12:58
Teksti: Pauli Poutanen|Kuvat: Seiskan toimitus
Roope Salminen
Lisätietoa Roope Salmisen seksuaalirikosjutusta: Esiintyi epäiltynä tekopäivänä täydelle Tavastialle!
Uutiset
23.12.2019 12:58
Teksti: Pauli Poutanen|Kuvat: Seiskan toimitus

Suosittu juontaja ja arvostettu muusikko Roope Salminen, 30 järkytti kertomalla joulun aatonaattona, että hän joutuu vastaamaan syytteeseen koskien pakottamista seksuaaliseen tekoon.

Sokkiuutinen: Roope Salminen kertoo saavansa syytteen pakottamisesta seksuaaliseen tekoon: "Olen ehdottomasti syytön"

Seiskan selvityksen mukaan epäillyn rikoksen tekoaika ajoittuu elokuulle 2015. Epäilty tekopäivä on sama, jolloin Roope esiintyi yhtyeensä kanssa täydelle Tavastia-klubille.

Juttu käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa ensi vuoden puolella, mutta istuntopäivää ei ole vielä määrätty. Asia käsitellään salaisena epäillyn rikoksen uhrin suojelemiseksi. Se tarkoittaa, että jutusta ei kerrota julki rikosnimikettä ja aikanaan annettavaa tuomiota enempää. Syytettä ajaa sama syyttäjä, joka hoiti kohutun, niin sanotun Laajasalon "Enon" raiskausvyyhdin. 

Tämä "Eno" raiskasi ja hyväksikäytti alaikäisiä Helsingissä vuosikausia - kuvat epäillystä julki! "Osa uhreista tiedottomassa tilassa"

Roope luottavainen

Roope Salminen vakuuttaa syyttömyyttään ja on tästä syystä myös halunnut avoimesti kertoa tulevasta oikeusjutusta. 

Olen ehdottomasti syytön. Toivon asian etenevän mahdollisimman pikaisesti tuomioistuimen käsittelyyn, jotta asiassa saadaan oikeuden päätös.

Roopen Instagram-tilillä monet julkisuudesta tutut, kuten räppäri Paleface, osoittavat tukeaan Roopelle. Viestit ovat tsemppaavia ja antavat ymmärtää, että rikosepäily on aiheeton. 

Fuk. Tsemiä. Toivon mukaan oikeus tapahtuu.

Kukaan ei usko tähän. Tsemppiä ja Hyvää Joulua.

Syyttäjä vaatii sakkorangaistusta

Pakottaminen seksuaaliseen tekoon on rikosoikeudellisesti raiskausta lievempi seksuaalirikos. Sen tunnusmerkistö täytyy, jos joku väkivallan tai muun uhan myötä joutuu tekemään teon, joka selkeästi loukkaa tämän seksuaalista itsemääräämisoikeutta. Tuomioksi pakottamisesta seksuaaliseen tekoon voidaan määrärä sakkoja tai vankeutta enintään kolmeksi vuodeksi. 

Roope Salminen kertoo, että syyttäjä hakee hänelle sakkorangaistusta. Seiska ei tavoittanut syyttäjää kommentomaan asiaa joulun aatonaattona. Roope Salminen puolestaan kertoo Instagramissa, ettei hän voi salassapitovelvollisuuden takia kommentoida asiaa enempää. 

Edit: Täsmennetty tekstiä 23.12. koskien oikeusprosessia kello 13:03.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

tiedoksi kaikille.

A post shared by Roope Salminen (@roopesalminen) on

Tilaa Seiskan uutiskirje! »