Uutiset

Jari ja Marketta uhkaavat henkensä vakuutusriidan takia – aloittavat nälkälakon ja lopettavat dialyysihoidot, ellei korvauksia tule: ”Ilman hoitoja elinaikani on 1-2 viikkoa!”

18.08.2019 08:42

30 vuotta naimisissa olleet ikaalislaiset Marketta ja Jari Hautakorpi, 52, ovat valmistautuneet huolella epätoivoiseen viimeiseen tempaukseensa, nälkälakkoon.

– Meidät on ajettu selkä seinää vasten. Nälkälakko on mielestämme ainoa keino saada oikeutta. Niin epätoivoisia olemme, että olemme valmiit vaikka kuolemaan tähän portaille, Hautakorvet sanovat vakuutusyhtiö Turvan edustalla Tampereella.

Jari ja Marketta aikovat asettua kadulle tiistaina 3.9. kello 9. 

Lue lisää: Dialyysipotilas Jari Hautakorpi ja Marketta-vaimo menevät viikoiksi nälkälakkoon – syynä raju vakuutussota kolarista: ”Olemme valmiita kuolemaan!”

Riita alkoi kolarista

Koko traaginen tarina sai alkunsa 1993, kun Marketta joutui peräänajokolariin Tampereella. Hänen niskaansa tuli vaikea retkahdusvamma. Aluksi hän sai korvauksia, mutta 1995 peräänajajan liikennevakuutusyhtiö katsoi, ettei vamma johdu enää kolarista. Se kertoi lopettavansa siihen asti maksaneensa korvaukset.

Hautakorvet palkkasivat juristin, ja siitä alkoi tähän päivään saakka kestänyt sinnikäs, byrokratian rattaita vastaan kestänyt taistelu. 

Riita on koukeroinen ja täynnä käänteitä. Hautakorvet ovat läpikäyneet jo 48 instanssia käräjäoikeuksista korkeimpaan oikeuteen.

Hautakorvet ovat vaatineet korvauksia peräänajajan liikennevakuutusyhtiö Pohjolalta, Marketan työnantajan tapaturmavakuutusyhtiö Turvalta ja heidän ensimmäiseltä asianajajaltaan.

Lue lisää: Vakuutusyhtiöitä vastaan vuosikymmeniä taistelleet Marketta ja Jari menettivät kotitalonsa – ”Meillä on oikeus miljoonakorvaukseen!”

"Periksi emme anna"

Kaiken keskellä Hautakorvet ovat menettäneet sekä työnsä että toimeentulonsa.

– Periksi emme kuitenkaan anna. Yhdessä menemme loppuun asti, aivan kuten tähänkin asti, Marketta ja Jari vannovat.

Marketta sanoo, että nälkälakkoonkaan hänen ei tarvitse ryhtyä yksin. Kakkostyypin diabetesta sairastava ja munuaisten vajaatoiminnan vuoksi säännöllisesti dialyysissa käyvä Jari seisoo rinnalla.

– Kieltäydyn dialyysihoidoista, kun lakkomme alkaa. Keskustelimme TAYS:n nefrologin kanssa, ja ilman hoitoja elinaikani on kuulemma 1–2 viikkoa. Sen verran tämä nälkälakko siis voi kestää, Jari sanoo.

– En pelkää kuolemaa. Sehän on maailmassa ainoa varma asia syntymän lisäksi. 

Vakuutusyhtiö Turvan eteen Tampereelle pari lähtee muun muassa infokyltein valmistautuneena.
Vakuutusyhtiö Turvan eteen Tampereelle pari lähtee muun muassa infokyltein valmistautuneena.

Marketta huomauttaa, että jos Jarin kunto huononee nälkälakon aikana ja aviomies joudutaan viemään ambulanssilla sairaalaan, hän jää jatkamaan lakkoa.

– Meillä on vettä ja kaasukeitin. Ja Jari tulee takaisin, jos pystyy, Marketta sanoo ja katsoo miestään silmiin.

Lue lisää: Marketta ja Jari ovat taistelleet vakuutusyhtiöitä vastaan 25 vuotta: Menetimme työmme ja toimeentulomme!

Jari Hautakorpi
Jari käy kolmesti viikossa dialyysissa sairaalassa. Hoitamaton diabetes johti munuaisten vajaatoimintaan. – Lopetan hoidot nälkälakon alkaessa, Jari sanoo.

Aviopari sanoo, että he hakevat mielenilmauksellaan ratkaisua vuosikymmenten mittaiseen taisteluun.

– Olemme useasti sanoneet, että viemme asian loppuun tavalla tai toisella. Anteeksipyyntöä emme vakuutusyhtiöiltä kaipaa, mutta rahallisia korvauksia kyllä, Hautakorvet alleviivaavat.

Lue kaikki Hautakorpien nälkälakosta ja vakuutussodasta Seiska Klubista tästä linkistä!

Teksti:Kalle Kangas
Kuvat:Matti Matikainen
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!