fbq
Uutiset
16.08.2019 09:16
Teksti: Kalle Kangas|Kuvat: Matti Matikainen
Jari ja Marketta Hautakorpi
Dialyysipotilas Jari Hautakorpi ja Marketta-vaimo menevät viikoiksi nälkälakkoon – syynä raju vakuutussota kolarista: ”Olemme valmiita kuolemaan!”
Uutiset
16.08.2019 09:16
Teksti: Kalle Kangas|Kuvat: Matti Matikainen

30 vuotta naimisissa olleet ikaalislaiset Marketta ja Jari Hautakorpi, 52, ovat taistelleet vuosikymmeniä vakuutusyhtiöitä vastaan.

Nyt he valmistautuvat huolella epätoivoiseen viimeiseen tempaukseensa, nälkälakkoon. Äärimmäisen keinonsa avulla Hautakorvet tavoittelevat saavansa huomattavia korvauksia vakuutusyhitöiltä pitkällisen vakuutussodan jälkeen.

– Meidät on ajettu selkä seinää vasten. Nälkälakko on mielestämme ainoa keino saada oikeutta. Niin epätoivoisia olemme, että olemme valmiit vaikka kuolemaan tähän portaille, Hautakorvet sanovat vakuutusyhtiö Turvan edustalla Tampereella.

Kakkostyypin diabetesta sairastava ja munuaisten vajaatoiminnan vuoksi säännöllisesti dialyysissa käyvä Jari ja hänen vaimonsa, rintasyövästä toipuva Marketta aikovat asettua kadulle tiistaina 3.9. kello 9. 

– Päätös on syntynyt pitkän ja vakavan harkinnan jälkeen. Olemme taistelleet yli 25 vuotta. Meillä on vain yksi elämä, ja nyt kirjoitamme laskun meidän elämämme tuhoamisesta.

Lue lisää: Vakuutusyhtiöitä vastaan vuosikymmeniä taistelleet Marketta ja Jari menettivät kotitalonsa – ”Meillä on oikeus miljoonakorvaukseen!”

Kaikki alkoi kolarista

Seiska on kirjoittanut Hautakorpien sairauksista ja vakuutussodasta aiemminkin. 

Koko traaginen tarina sai alkunsa 1993, kun Marketta joutui peräänajokolariin Tampereella. Hänen niskaansa tuli vaikea retkahdusvamma. Aluksi hän sai korvauksia, mutta 1995 peräänajajan liikennevakuutusyhtiö katsoi, ettei vamma johdu enää kolarista. Se kertoi lopettavansa siihen asti maksaneensa korvaukset.

Lue lisää: Marketta ja Jari ovat taistelleet vakuutusyhtiöitä vastaan 25 vuotta: Menetimme työmme ja toimeentulomme!

Hautakorvet palkkasivat juristin, ja siitä alkoi tähän päivään saakka kestänyt sinnikäs, byrokratian rattaita vastaan kestänyt taistelu. 

Riita on koukeroinen ja täynnä käänteitä. Hautakorvet ovat läpikäyneet jo 48 instanssia käräjäoikeuksista korkeimpaan oikeuteen.

Lue kaikki Hautakorpien nälkälakosta ja vakuutussodasta Seiska Klubista tästä linkistä!