fbq
Ulkomaat
27.05.2022 16:55
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: AOP
Amber Heard
Raju väite: Amber Heard vuoti itse kohuvideon julkisuuteen – toimittajalta mykistävä todistus
Ulkomaat
27.05.2022 16:55
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: AOP

Johnny Depp on tuonut oikeudessa esiin väitteitä, että hänen ex-vaimonsa Amber Heard olisi vuotanut tietoja heidän suhteestaan TMZ-viihdeuutissivustolle.

Torstaina oikeudessa kuultiin sivuston entistä tuottajaa Morga Tremainea, joka työskenteli TMZ:ssa väitettyjen vuotojen aikaan.

Tremaine kertoi lehden julkaisupolitiikasta tietoja, jotka saivat verkon Amber Heardin ympärillä kiristymään entisestään.

Lue myös: Tiesitkö? Amber Heard pidätettiin tyttöystävänsä pahoinpitelystä - sitten tapahtui yllätyskäänne

Järjesti paparazzit paikalle

Tremainen mukaan esimerkiksi vuonna 2016 Amber oli mitä todennäköisemmin vinkannut kuvaajat paikalle Los Angelesin oikeustalolle.

- Toimitukseen tuli tieto, että Amber menee oikeustalolle ja jättää lähestymiskiellon Johnny Deppiä kohtaan. Sain ohjeistuksen, jonka mukaan Amber olisi kuvattavissa oikeustalon ulkopuolella. Tiedon mukaan Amber aikoi pysähtyä ja kääntää mustelmaisen puolen kasvoistaan kuvaajille.

Lue myös: Amber Heardin hyytävä viesti Johnny Deppille paljastui päiväkirjasta: "Haluan repiä sinut kappaleiksi"

Johnny Depp
Johnny Depp tervehtii oikeustalon ulkopuolella päivystäneitä fanejaan. 

Koska ohje oli näin yksityiskohtainen, tuottajalle jäi vahva käsitys, että tieto oli peräisin Amberilta tai hänen lähipiiristään. Tuottaja sai työtehtävästä tiedon omalta esimieheltään.

Lue myös: Johnny Deppin oikeustaisto jatkuu Amber Heardin ristikuulusteluilla: kääntyvätkö pulloraiskauspuheet häntä vastaan?

Keittiövideo todistetusti Amberin

Oikeussalissa nähtiin jo aiemmin, kuinka Amberin puolustus esitti videota, jossa Johnny Depp paiskoi kiukkuisena keittiökaapin ovia ja kiroili.

Amber oli kuvannut videon puhelimellaan. Hän oli piilottanut puhelimensa pöydälle niin, ettei se heti osunut Deppin silmiin.

Kun Depp huomasi kuvaamisen, hän nappasi puhelimen ja kiroili videon kuvanneelle Amberille.

Lue myös: Itkuinen Amber Heard julisti oikeudessa rakkautta Johnny Deppiä kohtaan - kuvaili yksityiskohtaisesti Johnnyn käyttämää väkivaltaa

Tekijänoikeus selvitettävä

Hetken päästä video ilmestyi TMZ:n sivuille.

- Ylipäätään toimitukseen tuli paljon kuvia ja videoita. Jokaista julkaistua videota tai kuvaa varten pitää ottaa yhteys materiaalin lähettäjään ja selvittää tekijänoikeudet ennen julkaisua, Morgan Tremaine selitti oikeudessa lain vaatimusta, jollainen on voimassa myös Suomessa.

Lue myös: Amber järjesti kakkakoston Johnny Deppin sänkyyn: ”Pökäleen koosta tiesin, ettei se ollut koirien jätös”

- Mikäli kuvan tai videon on lähettänyt joku muu kuin sen kuvannut henkilö, sitä ei voi julkaista. Jos materiaalin lähettänyt henkilö pystyy todistettavasti esittämään, että hänellä oli kuvaajan lupa julkaisuun, julkaisu on mahdollista.

- Nämä seikat liittyvät tekijänoikeuksiin. Mikäli julkaisu ei noudattaisi tällaista julkaisupolitiikkaa, se rikkoisi tekijänoikeuksia ja voitaisiin haastaa oikeuteen.

Tremaine kertoi saaneensa esimieheltään käskyn julkaista video.

- Se tarkoitti sitä, että esimieheni oli ollut yhteydessä suoraan videon lähettäjään.

Lue myös: Psykologin shokkianalyysi Amber Heardista: Huomionkipeä manipuloija, leikki uhria tai prinsessaa

Kiisti kaiken

Kun Johnny Deppin asianajaja Camille Vasquez ristikuulustelussa tivasi Amberilta TMZ-vuodoista, tämä kiisti kaiken.

- Jos olisin halunnut vuotaa TMZ:lle, olisin tehnyt sen jo paljon aiemmin, Amber huomautti.

- Mutta aiemmassa todistuksessasi sanoit, ettet edes tiedä kuinka asioita vuodetaan lehdistölle, Camille kuittasi.

Lue myös: Amber Heardilta törkeä vedätys: Muokkasi pahoinpitelykuvia!

Koska keittiövideo oli todistetusti Amberin kuvaama, ja se oli yksityisasunnossa tapahtunut, vaikuttaisi olevan  selvää, ettei vuotaja voisi olla kukaan muu kuin Amber itse.

- En tietenkään ole vuotaja. Sitä paitsi kuulen nyt ensimmäistä kertaa jostain tekijänoikeudesta, Amber selitti.

Johnny Deppin ja Amber Heardin oikeudenkäynti päättyy, sillä perjantaina (27.5.) on vuorossa loppupuheenvuorot. Sen jälkeen valamiehistö vetäytyy tekemään päätöstään.

Oikeustaistossa Johnny vaatii ex-vaimoltaan 50 miljoonan dollarin korvausta kunnianloukkauksesta. Amber puolestaan vastasi leffatähden oikeustoimiin vaatimalla 100 miljoonan dollarin korvausta valheellisista syytöksistä. 

Tuomion julkistamisen ajankohtaa ei vielä tiedetä.