fbq
Ulkomaat
16.05.2022 15:34
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: AOP
Johnny Depp
Johnny Deppin oikeustaisto jatkuu Amber Heardin ristikuulusteluilla: kääntyvätkö pulloraiskauspuheet häntä vastaan?
Ulkomaat
16.05.2022 15:34
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: AOP

Johnny Deppin ja Amber Heardin oikeustaisto jatkuu jälleen viikon tauon jälkeen.

Oikeus jatkaa siitä, mihin viimeksi jäätiin, eli Amberin kuulemisella.

Kun hänen kuulemisensa on saatu päätökseen, on Deppin lakitiimin vuoro aloittaa Amberin ristikuulustelut. Alustavan aikataulun mukaan Amberin ristikuulustelut alkaisivat jo maanantaina oikeudenkäyntipäivän loppupuoliskolla.

Lue lisää: Itkuinen Amber Heard julisti oikeudessa rakkautta Johnny Deppiä kohtaan - kuvaili yksityiskohtaisesti Johnnyn käyttämää väkivaltaa

Puheet on todistettava

Amberin ristikuulustelu on yksi oikeustaiston mielenkiintoisimmista hetkistä, sillä hänen todistuksessaan on ollut ristiriitaisuuksia ja paljon kysymyksiä herättäviä seikkoja.

The Guardian -lehden käyttämä asiantuntijan Jill Huntley Tayorin mukaan Amberin esittämät syytökset Deppin tekemistä vaginaetsinnöistä ja pullolla raiskaamisesta saattavat kääntyä Amberia vastaan.

- Heardin puheiden myötä hänen puolustamisensa on nyt ehkä turhankin monimutkaista, sillä puolustuksen täytyy todistaa nuo puheet, Taylor sanoi.

Lue lisää: Psykologin shokkianalyysi Amber Heardista: Huomionkipeä manipuloija, leikki uhria tai prinsessaa

Johnny Depp
Johnny Depp vilkutteli faneilleen. Lähikuva keskisormesta paljastaa vauriot. Deppin mukaan sormi vaurioitui, kun Amber heitti häntä vodkapullolla.

 

Heardin vaakakupissa painaa sekin, että Deppin juristitiimiä pidetään yleisesti erittäin pätevänä. Amber on tähän saakka esiintynyt oikeudessa huomattavan tunteellisena ja vahvan tunnemyrskyn pauloissa.

Onkin mielenkiintoista nähdä, miten hänen henkinen kanttinsa kestää Deppin juristin Benjamin Chewin lihamyllyssä.

Ex-kulta: Johnny heitti pullolla

Kun Amberin ristikuulustelut ovat ohitse, oikeuteen tuodaan kuultavaksi Amberin sisko, Whitney Henriquez.

Myös Deppin entinen tyttöystävä Ellen Barkin on yksi Amberin todistajista. Lehtitietojen mukaan Amberin tiimi haluaa kuulla myös Johnny Deppiä todistajan roolissa.

Lue myös: Amber Heardin outo tapa matkia Johnny Deppin pukeutumista sai selityksen – taustalla karmiva psykologinen piirre

Johnny Depp
Oikeussalin ulkopuolella Johnnyn tukena on kaksi alpakkaa. Alpakat ilmestyivät oikeustalon ulkopuolelle, kun Johnny kertoi salissa, ettei edes miljoona alpakkaa saisi häntä takaisin Disneylle. 

 

Kaksi vuotta sitten The Sun -lehteä vastaan käydyssä oikeustaistelussa Barkin todisti, että Depp olisi heittänyt viinipullon hotellihuoneessa. Ex-tyttöystävä tosin mainitsi, ettei pullo osunut häneen tai kehenkään muuhun.

Barkin todisti tuolloin brittioikeudessa, ettei Depp ollut koskaan lyönyt, potkinut tai muutenkaan pahoinpidellyt häntä.

Siskosta avaintodistaja

Amberin siskon rooli todistajana on mielenkiintoinen, sillä hän voi olla sekä Heardin että Deppin tiimin avaintodistaja.

Etukäteisspekulaatioiden perusteella Amberin tiimi haluaisi kuulla Whitneyta erityisesti siitä hetkestä, jolloin Amber on sanonut peittäneensä meikeillä kasvojensa mustelmia.

Lue myös: Amber järjesti kakkakoston Johnny Deppin sänkyyn: ”Pökäleen koosta tiesin, ettei se ollut koirien jätös”

Whitneyn todistuksella voi olla valtava merkitys, sillä Depp on säännönmukaisesti kieltänyt pahoinpidelleensä Amberia.

Amber Heard
Turvamiehen todistus vahvisti, että eron jälkeen Amber oli kakannut Deppin sängylle kostoksi. Fanit antoivat Amberille uuden lempinimen: hänestä tuli Amber Torttu. 

 

Deppin tiimi haluaa luultavasti kuulustella Whitneyta porrastapauksesta.

Amber kertoi nähneensä, kuinka Johnny heilui hänen siskoaan kohti. Whitneylla oli selkä portaikkoa päin ja Amber pelkäsi siskonsa loukkaantuvan. Siksi hän juoksi väliin ja täräytti Deppia päin näköä.

Kumpi tiimi voittaa?

Asiantuntijoiden mukaan kummallakin lakitiimillä on Whitneyn kuulustelujen osalta voiton paikka.

Kysymys on lähinnä siitä, kumpi tiimi osaa asettaa kysymyksensä oikein.

Lue myös: Katso kuvat! Sekava Johnny Depp sotki asunnon verellään: ”Sain jonkin sortin hermoromahduksen”

Oikeustaisto sai alkunsa siitä, kun Johnny haastoi Amberin kunnianloukkauksesta oikeuteen. Deppin mielestä hänen ex-vaimonsa julkiset väitteet väkivaltaisuudesta olivat loukkaavia. Myös Amber haastoi Deppin oikeuteen kunnianloukkauksesta.

Televisioitavaa oikeudenkäyntiä voi seurata YouTubesta suorana lukuisilta eri jenkkien uutiskanavilta. Suomen aikaa lähetys alkaa noin klo 17:00.

Amber Heard
Amber Heardin ristikuulustelut ovat alkamassa. 
 
Tilaa Seiskan uutiskirje! »