fbq
Ulkomaat
27.04.2022 14:11
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: AOP
Johnny Depp
Psykologin shokkianalyysi Amber Heardista: Huomionkipeä manipuloija, leikki uhria tai prinsessaa
Ulkomaat
27.04.2022 14:11
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: AOP

Näyttelijä Johnny Deppin ja hänen ex-vaimonsa Amber Heardin oikeudenkäynnissä nähtiin uusi käänne, kun Johnnyn juristitiimi marssitti todistajaksi huippupsykologi Shannon Curryn.

Curry oli viettänyt Amberin kanssa yhteensä 12 tuntia. Haastattelujen ja testien lisäksi Curry tutustui Amberin aiempaan käytökseen.

Lue myös: Kuvat ei herkille! Raju väite: Amber Heard raivostui Johnny Deppille avioehdosta – mukiloi näyttelijän sairaalakuntoon

Sen perusteella hän löysi Amberista kaksi eri diagnoosia.

– Hänellä on epävakaa persoonallisuushäiriö ja huomiohakuinen persoonallisuushäiriö, Curry luetteli oikeussalissa.

Shannon Curryn pitkän analyysin aikana Amber pyöritteli silmiään tai tutki kynsiään.

Huomionkipeä manipuloija

Psykologin mukaan persoonallisuushäiriöisen ihmisen tunteet vaihtelevat äärilaidasta toiseen.

– Hän saattaa olla hyvin iloinen tai yhtäkkiä hyvin surullinen. Lähipiiri saattaa kokea hänen tunteensa pinnallisina tai jopa näyteltyinä. Ihmiset saattavat ajatella, ettei näin äärimmäisiin tunteisiin ole edes mitään järkevää syytä.

Johnny Depp
Shannon Curry latoi oikeussalissa Amber Heardista jäätävän analyysin.

Lisäksi Curry sanoi yleisellä tasolla, että kyseisen diagnoosin saaneet ihmiset ovat usein myös passiivis-aggressiivisia, itsekkäitä ja itsekeskeisiä. 

– Koska he tarvitsevat paljon huomiota ja hyväksyntää, he käyttävät tarpeidensa tyydyttämiseen manipulointitaktiikkaa.

Lue myös: Amber järjesti kakkakoston Johnny Deppin sänkyyn: ”Pökäleen koosta tiesin, ettei se ollut koirien jätös”

Väkivaltaa ilman syytä

Curryn mukaan tällainen ihminen on usein sosiaalisesti lahjakas.

– He voivat esiintyä oikeudenmukaisesti ja tasapainoisesti, mutta se on vain pintaa. Todellisuudessa he saattavat naureskella ihmisten selän takana ja pilkata heitä rajustikin. He voivat olla yhtä hetkenä sydänystäviä, mutta hetken päästä hylätä heidät täysin. Näin käy, jos häiriökäytöksen omaava ihminen ei koe hyötyvänsä kyseisestä suhteesta.

Johnny Depp
Amber Heardin ex-ystävä todisti Amberin lyöneen häntä ilman syytä. 

Oikeudessa kuultiin aiemmin Amberin ex-ystävän Raquel Penningtonin todistavan, kuinka Amber löi häntä ilman mitään varsinaista syytä.

Psykologin mukaan taustalla on diagnoosille tyypillistä käyttäytymistä.

–Tämä on yksi merkki epävakaasta persoonallisuushäiriöstä. Mikäli tällaisen diagnoosin saanut ihminen kokee, ettei ystävä tai läheinen täytä hänen tarpeitaan juuri sillä hetkellä, viha saa heidät reagoimaan tällä tavoin.

Uhri tai prinsessa

Lue myös: Johnny Deppin oikeustaistossa karmea moka – jäikö Amber kiinni valehtelusta? Juristi nolasi itsensä täydellisesti

Huomionhakuisessa persoonallisuushäiriössä psykologi Curryn mukaan monet keskeiset tunteet liikkuvat syvästä draamasta kepeään pinnallisuuteen.

– Tällainen henkilö kokee äärimmäistä epämukavuutta, mikäli hän ei ole huomion keskipisteenä.

– Mikäli he eivät ole huomion keskipisteenä, pian he kertovat erikoisia, keksittyjä tarinoita huomion saavuttamiseksi. Usein he ottavat joko uhri- tai prinsessaroolin.

Johnny Depp
Johnny Deppin kuulemiset ovat ohitse. Häntä grillattiin neljän päivän ajan. Juristi Benjamin Chew kiitteli päämiestään urakasta.

Luonnollisesti Amber Heardin juristitiimi yritti vastakuulusteluilla vesittää psykologin analyysin.

Oikeudenkäynti sai alkunsa, kun Johnny Depp haastoi ex-vaimonsa Amber Heardin kunnianloukkausesta oikeuteen. Amber oli julkisuudessa väittänyt, että oli kokenut parisuhdeväkivaltaa. Väitteiden tultua julki, Johnny menetti työnsä. Näyttelijä kiisti väkivaltaisuutensa ja väitti, että hän on se, joka on ollut uhri.

Oikeudenkäyntiä on edessä vielä noin kuukauden päivät. Oikeusistuntoa voi seurata livenä maanantaista torstaihin Youtubesta Law&Crime -kanavalta.