fbq
Kotimaa
24.06.2022 19:30
Teksti: Julia Roine |Kuvat: Nelonen media pressi
Sami Kuronen
Mälliriepu, käsisyöttö ja graballz - Muistatko vielä nämä Temppareiden legendaarisimmat letkautukset? "Ei ole pettämistä, jos käyttää kortsua"
Kotimaa
24.06.2022 19:30
Teksti: Julia Roine |Kuvat: Nelonen media pressi

Temptation Island Suomi on realitysarja, jossa on kuultu vuosien varrella mitä hulvattomampia letkautuksia osallistujien suista. Ohjelmaa on esitetty kymmenen kautta, joten heittojen kirjo on melkoinen. 

Lue myös: TIS-Inkulta itkuinen tilitys somessa: "Me erottiin"

 

Akismien kuningas

Hyvinvointivalmentajana tunnettu ja nykyään myös oman saaren omistaja Aki ”Akku” Manninen osallistui sporttisen Rita-vaimonsa kanssa ensimmäiselle temppari-kaudelle.

Kun Aki heitti ensimmäisen kerran ”Kävikö kettu kolossa?”, kansan riemu repesi. Sanavalmis Aki tuli tunnetuksi ”akismeistaan”, joita hän viljeli puheessaan, mm. ”Liha on aina heikkoa”.

Tubettajan tokaisu

Sarjan toisella tuotantokaudella mukana nähtiin pellavapäinen tubettaja Jaakko Parkkali.

Kun saarella varattuna hengaillut Pauliina päätyi yhteissuihkuun sinkku-Ronin kanssa, Jaakko totesi siihen: ”Siellä on laitettu munaa pannulle ja makkaraa piirakan väliin”.

Lue myös: TIS-Eve muutti rajusti tyyliään - tältä hän näyttää nyt

Se ei pelaa, joka pelkää

Elämänpeli-mies Jonne Sahanen viihdytti kansaa lennokkailla lausahduksillaan kolmannella kaudella. Silloin varattuna saarella ihastuttanut ja vihastuttanut veikeä sälli tykkäsi toistaa maneeriaan ”Se on se elämän peli”. Onneksi miehen suusta tuli myös elämää suurempia toteamuksia. 

– Kyllähän ne ajatukset on aina mielessä, totesi Elämänpeli-Jonne eräällä iltanuotiolla.

Hänen elämän pelinsä saarella päättyi eroon Sonja Issakaisen kanssa.

Tämän miehen lisäksi kaudella nähtiin myös viihdyttävä tubettaja Joonas Ikonen, jonka suusta kuultiin elämään jäänyt sanontana ”vähän panin”.

Lue myös: Yllätysero?! TIS-Mattun ja "Vähän panin" -Joonaksen suhteesta leviää ikäviä huhuja - näin Mattu kommentoi

Insinöörin logiikka

Neljännellä kaudella sarja tarjosi katsojalle täyttä tykitystä, kun rakkauttaan testasivat muun muassa insinööri Minna Leivo ja letkeä parinsa Sammy Mikkola.

Molemmat kävivät vieraissa saarella, mutta ehkä legendaarisin letkautus kuultiin Minnan suusta sen jälkeen, kun hän osallistui sinkkumiesten hulvattomaan leikkimieliseen kilpailuun, jossa piti laittaa suulla kondomi miehen sukupuolielimen päälle. Minna tokaisi tämän pelin jäljiltä: ”Ei se ole pettämistä, jos käyttää kortsua”.

Näiden lisäksi samaiselta kaudelta nousi tarjottimelle suurta yleisöä vihastuttanut Elias Metsämaa ja hänen viimeisimpiä heittojansa ohjelmassa ”Jep, jep”.

Tehty, mikä tehty

Saarelle pariskuntana saapunut Jenina ”Jöbis” Vornanen ja Juho ”Juhis” Kankkunen tarjoilivat viihteen ilotulitusta viidennellä kaudella.

Letkeä vaaleaverikkö Juhis kuvaili intensiivistä kuvausjaksoa rennoin ottein koko kauden: ”Kolome viikkoa hölmöilyä”. Kuinkas kävikään, Juho päätyi heiluttamaan peittoa kuvauksissa kahden eri sinkkuleidin, Fannin ja Sallan kanssa.

Varattu Janne Myllärinen hölmöili myös saarella. Tunaroimisen jälkeen hän ei kuitenkaan jäänyt sanattomaksi.

– Tekemätöntä ei saa tekemättömäksi, tuumaili Janne. 

Vuoden filosofi

Kuudennella kaudella supersuositussa sarjassa päästiin tutustumaan mielenkiintoiseen pariskuntaan, kun Mari Hänninen ja Eero "Väpä" Johannesdahl viihdyttivät Suomen kansaa.

Veikeästä Väpästä paljastui varsinainen filosofi, kun hän täräytti virkkeen: ”Sä oot mulle niin tärkee ihminen, ku voi ihminen ihmiselle olla”. Tämän lisäksi filosofi käytti runkkaamisesta synonyymiä ”käsisyöttö” ja seksiä hän kuvaili sanoin ”ei lyöny mörkö sisään”.

Lue myös: Muistatko Temppareissa Even bikinivartalosta liikaakin innostuneen Kalun? Tältä komistus näyttää nykyään - katso!

Maistuu, maistuu

Varattu Valdemar "Wallu" Kettunen oli seitsemännen kauden kirkkain tähti. Treffeillä vallaton Wallu pyysi paikallisilta miehiltä jotain ennenkuulumatonta.

– Do you got strong alcohol? Pontikha? Pirthu?, kysyi Wallu. 

Kauden sinkkujoukkiosta löytyi Mr. Finland -kilpailustakin tuttu veijari Sanel Sivac. Hän kävi treffeillä muun muassa iki-ihanan Mathilda "Mattu" Westerbergin kanssa. Treffeillä puhelias Sanel käytti puheessaan englannin kielistä ilmaisua kuvaamaan Mattun silloista poikaystävää. 

– Graballz, et niinku kasva mieheksi, Sanel tokaisi. 

Lue myös: Lempi leiskuu! TIS-Mattu julkaisi siirappisia pusukuvia Vähän panin -Joonaksen kanssa

Tarkoittaen grow balls eli suomeksi, kasvata pallit. Sosiaalisessa mediassa on spekuloitu hauskan letkautuksen kirjoitusasua. Oliko se graballz vai sittenkin guraballz?

Myös sinkkunaiset tarjoilivat tällä kaudella viihdettä kerrakseen.

– Kyrpä maistuu aina, sinkku Isabell Jansson laukoi haastattelussa.

Thainuun sanasepot

Kainuussa vietetyn kahdeksannen eli ”Thainuu”-kauden suosikkeihin lukeutui Jonna Paakkista pettänyt lupsakka Jussi Rissanen. Jussi kommentoi edeltävältä kaudelta tutun Jarkko "Jape" Virtasen pettämispaljastusta mielenkiintoisella tavalla. 

– Hän on tullut hakemaan sitä luottamuspulaa täältä Temppareista, Jussi sanoi. 

Puolestaan varsinainen sanaseppo Jape laukoi treffeillä varsin tyhjentävät sanat.

– He lähtevät saarelta yksin tai erikseen, Jape selosti sinkku-Jennalle

Lue myös: TIS-Joskulla uusi rakas! Exä-Karim paljasti käyvänsä terapiassa

Temptation Island -kausien varrella ohjelmalle on syntynyt täysin omanlaisensa slangi.

Tähän omaperäiseen puhetyyliin lukeutuvat muun muassa ”Prinssi Albert”, ”henkinen yhteys”, ”läheisyyden kaipuu”, ”peace motherfuckers”, ”tempparikaato”, ”vetopäivä”, ”mälliriepu" ja ”Temptation Iceland”.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »