fbq
Kotimaa
11.08.2022 12:25
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan arkisto & Otava
Redrama.
Huh, mitä huumearkea! Redrama veti kokaiinia paljailta pakaroilta ja kauhoi oksennusta suuhunsa - karua tilitystä uutuuskirjassa
Kotimaa
11.08.2022 12:25
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan arkisto & Otava

Redrama-taiteilijanimellään tunnettu Lasse Mellberg, 44, on kamppaillut koko aikuisikänsä päihderiippuvuutta vastaan. Artistin henkilökohtaiseen helvettiin sukelletaan poikkeuksellisen suorasanaisesti ja mitään kaunistelematta Johannes Lahtelan kirjoittamassa uutuuskirjassa Redrama - Liekeistä luovuuteen (Otava).

Jo kirjan ensimmäinen kappale alkaa tavalla, joka kertoo heti pelin hengen. Siinä Redrama kuvailee tarkasti eräistä kesäistä kokaiininhuuruista alkuiltapäivää Helsingin Punavuoressa.

Nuori nainen makasi edessäni alastomana (...) Olin polvillani sängyn päädyssä ja tuijotin pyöreän pakaran päällä olevaa valkoista jauhetta.

Minulla ei ollut aavistustakaan siitä missä olin, kuka nainen oli tai mikä päivä oli kyseessä. Eikä millään tällaisella toissijaisella tiedolla ollut minulle mitään merkitystä. Ainoa todellinen tosiasia oli se, että kun kohta saisin kokaiinia nenääni, kaikki olisi taas täydellistä.

Lue myös: Me Naiset: Redrama retkahti 12 vuoden raittiuden jälkeen - syksyllä katkaisuhoitoon!

Redrama eli Lasse Mellberg avautuu uutuuskirjassa elämästään.
Redrama eli Lasse Mellberg avautuu uutuuskirjassa elämästään.

Joi omaa oksennustaan

Kirjassa toistuu useaan otteeseen huumeidenvetämisen tarkka kuvailu. Toisaalta opuksessa valotetaan myös päihteiden karumpia puolia ja niiden vaikutuksia.

Eräässäkin luvussa Redrama kuvailee oloaan pakokauhumaiseksi, kun aamulla hänen asunnostaan ei meinaakaan löytyä päihteitä. Räppärin onnistuu kuitenkin löytää vaatekaappinsa kätköstä puolillaan oleva votkapullo, jonka sisällön hän kumoaa "kerralla tyhjäksi."

Lue myös: Apua! Räppäri Redrama oli jäädä bussin alle Turun keskustassa - dramaattiset kuvat

Väkevä alkoholi ei kuitenkaan kirjan mukaan pysynyt pitkään räppärin sisällä, vaan hän riensi vessaan oksentamaan. Samalla hän tajusi yrjönneensä "aamulääkkeensä" lavuaariin.

Sitten minulla välähti: oksennukseni sisälsi myös tuoretta vodkaa. Upotin käteni käsienpesualtaan löyhkäävään lietteeseen ja kauhoin oksennustani. Join nestemäisen osuuden ja sain nieltyä sen tyylipuhtaasti, kirjassa väitetään.

Neste maistui kuvottavalle paskalle, mutta myös vodkalle. Nappasin vielä toisen kämmenellisen, kunnes oksensin taas.

Nuori Redrama kuvattuna kesällä 2008.
Nuori Redrama kuvattuna kesällä 2008.

Retkahti taas

Vakavasta päihderiippuvuudesta kirjoitettu kirja on myös omanlaisensa selviytymistarina - joskaan sen viimeistä lukua ei ole vielä kirjoitettu.

Parahiksi kirjan julkaisupäivänä, keskiviikkona 10. elokuuta, uutisoitiin Redraman retkahtaneen uudelleen päihteisiin.

Lue myös: Suomalaisräppärin raju velkahelvetti alkoholismin takia - velkaa oli lähes 100 000 euroa!

Jouduin kaatumaan vielä kerran. Retkahdin,(...) Kun se ”hulluus” iski, tuntui kuin olisin katsonut elämääni sivusta, Redrama tunnusti Me Naisten haastattelussa.

Samaisessa Me Naisten artikkelissa räppäri vakuutteli hakeutuvansa vielä elokuussa kuukauden mittaiselle Minnesota-hoitojaksolle.

Redrama.
Tilaa Seiskan uutiskirje! »