fbq
Kotimaa
10.08.2022 10:20
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Timo Korhonen
redrama
Me Naiset: Redrama retkahti 12 vuoden raittiuden jälkeen - syksyllä katkaisuhoitoon!
Kotimaa
10.08.2022 10:20
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Timo Korhonen

Rap-artisti Redrama eli Lasse Mellberg, 44, kertoo Me Naiset -lehden haastattelussa retkahtaneensa jälleen alkoholiin. Lasse ehti olla 12 vuotta kuivilla.

Lasse oli aiheuttanut juhannuksen jälkeen huolta lähipiirissään, sillä hän oli kadonnut kuukaudeksi.

Jouduin kaatumaan vielä kerran. Retkahdin, Lasse kertoo haastattelussa.

Kun se ”hulluus” iski, tuntui kuin olisin katsonut elämääni sivusta, räppäri kuvailee.

Lasse on palannut vertaistuen ja hoidon piiriin. Elokuun lopulla hän suuntaa kuukauden mittaiselle Minnesota-hoitojaksolle.

Lue myös: Apua! Räppäri Redrama oli jäädä bussin alle Turun keskustassa - dramaattiset kuvat

Päätös raitistumisesta syntyi, kun räppäri hoksasi aiheuttavansa omalla toiminnallaan itselleen hengenvaaran.

Lasse raitistui ensimmäisen kerran vuonna 2010. Hän muistelee haastattelussa, että tuolloin olut, viski ja kokaiini eivät enää onnistuneet tuomaan hyvän olon tunnetta. Kuolemanpelko ajoi muusikon vertaisryhmään.

Redrama tiedostaa, että toipuvalla alkoholistilla on aina riski retkahtaa. Nyt hän kuitenkin sanoo pahimman olevan taas takana.

Kosteat vuodet

Lasse kertoi vuonna 2015 julkaistussa, Mari Sainion kirjoittamassa Parempi elämä -kirjassa tarinansa alkoholismista, joka alkoi jo hyvin nuorena.

Lue myös: Suomalaisräppärin raju velkahelvetti alkoholismin takia - velkaa oli lähes 100 000 euroa!

- Alkoholin käyttö oli jo 20-vuotiaana aika vakavaa, vaikka välillä oli parempia kausia. Minun pahimmat vuodet olivat 26-32-vuotiaina. Kaikki työt hoituivat, mutta peittelin juomista koko ajan, Lasse myönsi kirjassa.

Lasse lupasi monien alkoholistien tavoin useaan kertaan, että hän lopettaa juomisen.

- Minun valehteluni oli jo niin syvällä, että uskoin itse puhuvani totta. Lupasin läheiselleni lopettavani juomisen, ja sillä hetkellä uskoin täysin mitä sanoin. Tunti lupausten jälkeen olin jo juomassa. Alkoholistin läheiset joutuvat kärsimään hyvin paljon, Lasse pohtii kirjassa.

Lasse heräsi todellisuuteen erään pitkän juomaputken jälkeen, kun hän suunnitteli päättävänsä päivänsä oman käden kautta.

- Se ei ollut mikään avunpyyntö, että säälikää minua. Ajattelin, että en laita viestiä kenellekään, ja suunnittelin miten teen sen. Yhtäkkiä tajusin, mitä ihmettä olen tekemässä. Muistan kirkkaasti sen hetken, kun tein lopettamispäätöksen.

Alkoholin huuruisen elämäntilanteensa vuoksi Lasse joutui talousvaikeuksiin.

- Minulla oli vuonna 2006 pahimmillaan 97 000 euroa velkaa. Ne eivät olleen juomalainoja, vaan elämäntyyli ajoi minut siihen. Raitistuin vuonna 2010, velkaa oli jäljellä 70 000 euroa. Nyt olen maksanut velkani pois, ja tein paljon töitä sen eteen, artisti kertoi vuonna 2015.