Hyppää pääsisältöön
Suomalaisräppärin raju velkahelvetti alkoholismin takia - velkaa oli lähes 100 000 euroa!

Suomalaisräppärin raju velkahelvetti alkoholismin takia - velkaa oli lähes 100 000 euroa!

Räppäri ja Voice of Finland -valmentaja Redrama eli Lasse Mellberg, 38, kertoo Mari Sainion kirjoittamassa Parempi elämä –kirjassa tarinansa alkoholismista, joka alkoi jo hyvin  nuorena.

- Alkoholin käyttö oli jo 20-vuotiaana aika vakavaa, vaikka välillä oli parempia kausia. Minun pahimmat vuodet olivat 26-32-vuotiaina. Kaikki työt hoituivat, mutta peittelin juomista koko ajan, Lasse myöntää.

 

Katteettomia lupauksia

Lasse lupasi monien alkoholistien tavoin useaan kertaan, että hän lopettaa juomisen.

- Minun valehteluni oli jo niin syvällä, että uskoin itse puhuvani totta. Lupasin läheiselleni lopettavani juomisen, ja sillä hetkellä uskoin täysin mitä sanoin. Tunti lupausten jälkeen olin jo juomassa. Alkoholistin läheiset joutuvat kärsimään hyvin paljon, Lasse pohtii.

 

Harkitsi itsemurhaa

Lasse heräsi todellisuuteen erään pitkän juomaputken jälkeen, kun hän suunnitteli päättävänsä päivänsä oman käden kautta.

- Se ei ollut mikään avunpyyntö, että säälikää minua. Ajattelin, että en laita viestiä kenellekään, ja suunnittelin miten teen sen. Yhtäkkiä tajusin, mitä ihmettä olen tekemässä. Muistan kirkkaasti sen hetken, kun tein lopettamispäätöksen.

Alkoholin huuruisen elämäntilanteensa vuoksi Lasse joutui talousvaikeuksiin.

- Minulla oli vuonna 2006 pahimmillaan 97 000 euroa velkaa. Ne eivät olleen juomalainoja, vaan elämäntyyli ajoi minut siihen. Raitistuin vuonna 2010, velkaa oli jäljellä 70 000 euroa. Nyt olen maksanut velkani pois, ja tein paljon töitä sen eteen.

 


Teksti:
Katja Lintunen
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!