fbq
Kotimaa
10.07.2022 14:00
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: All Over Press, Nelonen Media, Piikkikasvi ja Seiskan arkisto
Laulajajuontajat
Jannika B poistui mukavuusalueeltaan – nämä suosikkilaulajat päätyivät juontajiksi
Kotimaa
10.07.2022 14:00
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: All Over Press, Nelonen Media, Piikkikasvi ja Seiskan arkisto

Jannika B, 37, hyppäsi tänä vuonna SuomiLOVE tv-sarjan juontajaksi. Juontajaparina toimi Mikko Kuustonen.

– Minulla on selkeästi masokistinen taipumus lähteä rytinällä pois omalta mukavuusalueeltani, jotta voin kokea ja oppia uutta, hän totesi Seiskalle keväällä.

Apulanta-yhtyeen Toni Wirtasen kanssa naimisissa oleva Jannika tunnetaan hiteistään Seuraavaan elämään, En luovu susta koskaan ja Aamun takana.

Jannika B

Lue myös: Yllätyspäätös! Jannika B aloittaa suosikkiohjelman juontajana: "Minulla on selkeästi masokistinen taipumus"

Keskittyy taas musiikkiin

Hanna Pakarinen, 41, ponnahti kuuluisuuteen ensimmäisenä Idols-voittajana 2004. Musiikkiuransa lisäksi Hanna oli radiossa kaikkiaan lähes 15 vuotta. Hän kertoi kesäkuussa Apu-lehdelle, että radio oli hänelle läheisin media. Hanna juonsi viimeksi Aito Iskelmä -kanavalla, mutta lopetti viime vuonna ajanpuutteen vuoksi. Nyt Hanna keskittyy taas musiikintekoon.

Hanna Pakarinen

Lue myös: Matka puolimaratonille on vain välietappi! Laulaja Hanna Pakarinen paljasti urheiluintonsa syyt: ”Tämä ei ole taas yksi niistä ahdistavista laihdutusasioista”

Rokkarit valtaavat kanavan

The 69 Eyes -yhtyeen muusikko Jyrki 69 eli Jyrki Linnakivi, 53, yllätti ryhtymällä Radio Cityn juontajaksi viime syksynä. Hän aloitti lokakuussa 80’s Rock Show’n juontamisen Jere Ollikaisen seurana. Myös Jyrkin bändikollega oleva Jussi 69 tunnetaan juontopestistään Radio Rockilla.

Jyrki 69

Lue myös: Uudet Vain elämää -artistit herättivät ristiriitaisia tunteita: "Saattaa jäädä tämä kausi katsomatta"

Lopetin musan teon

Nykyisin Aito Iskelmällä juontava, Salatut elämät -suosikkinäyttelijä ja Seiskan Grillisodan kilpailija Hanna Kinnunenkin on julkaissut musiikkia aikoinaan kokonaisen levyn artistinimellä Hanna B.  Radiopersoona kertoi vuonna 2018 Jenny+ brunssilla -ohjelmassa kokemastaan häpeästä.

– Häpesin menestyksen puutetta niin hirveästi, että lopetin musiikinteon kokonaan.

Hanna Kinnunen

Lue myös: Ulkomailla miehensä kanssa lomailevan Hanna Kinnusen bikinikuvaan on helppo samaistua: "Käsittämätöntä luksusta"

Kesä kuluu studiossa

Takavuosien suositun Suurlähettiläät-yhtyeen solisti Jussu Pöyhönen, 57, viihdyttää kuulijoita Radio Novan kesässä.

– Juontamisen aloittaminen tuntuu tosi mukavalta, olenhan tehnyt aikoinaan Turun Auran Aalloilla kaikenlaista, aamuohjelmista yöradioon sekä radiosketsejä otsikolla "Portinvartijan unelmat", hän kertoi Voicelle kesäkuussa.

Jussu Pöyhönen

Lue myös: Ilman sormusta! Näyttelijäkaunottaren kanssa kuherrellut Jussu Pöyhönen: ”Vai tällaista on nähty!”

Ylen miehiä

Vuoden 2010 Tangokuningas Marko Maunuksela on tehnyt Ylellä Paikka auringossa – lauluja Pohjantähden alta -ohjelmaa, jossa kuunnellaan tunti kotimaista musiikkia. Ohjelma pyörii arkisin kello 13 alkaen, ja siinä on vaihtuvia vetäjiä. Marko on toimittanut myös Yle Kajaanin aamuohjelmaa 2015–2016.

Marko Maunuksela

Lue myös: Kuvitteli pääsevänsä kaahaamaan ambulanssilla! Marko Maunuksela päätyi lähihoitajaksi sattumalta: Kaikki lähti huulenheitosta

Tangokuningatar aamuvuorossa

Juontajan työ vei mukanaan myös iskelmälaulajan, vuoden 2015 vuoden Tangokuningattaren Susanna Heikin, 49. Hän opiskeli radiotoimittajaksi keikkailun ohessa ja aloitti Radio Nostalgialla vuonna 2011. Nykyisin iloisen Susannan ääntä saa kuunnella aamulähetyksissä.

Susanna Heikki

Lue myös: Ohhoh, Kirsi Ranto on säveltäjä Mika Tolvaselle jo kolmas tangokuningatar aviovaimona – ollut naimisissa myös Eija Kantolan ja Susanna Heikin kanssa!

Kielinainen päätyi HitMix-kanavalle

Vuonna 2014 katsojat hullaantuivat Youtubessa leviävään ”What languages sound like to foreigners” -videoon. Parikymppisestä Sara Forsbergista tuli hetkessä someilmiö, ja hän päätyi Ellen DeGeneresin tv-ohjelmaan, muutti Los Angelesiin ja sai levytyssopimuksen. Monen mutkan kautta hän palasi takaisin Suomeen. Helmikuussa 2021 Sara aloitti radiojuontajana HitMix-kanavalla Oku Luukkaisen kanssa.

Sara Forsberg