fbq
Kotimaa
14.03.2022 16:14
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram
Aarni Mikkola
Eläinrääkkäyskohu paisuu? Aarni Mikkolan nimi katosi managerifirman sivustolta
Kotimaa
14.03.2022 16:14
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram

Seiska paljasti tammikuun lopulla drag-taiteilija Aarni Mikkolan, 29, shokeeraavan rikostaustan. 

Aarni on vuonna 2016 tuomittu lievästä eläinsuojelurikoksesta. Selviytyjissäkin kilpaillut Aarni oli törkeästä huolimattomuudesta jättänyt Bella-kissansa tarpeellista hoitoa ja ravintoa vaille. Hän oli laiminlyönyt kissan hoidon ja jättänyt eläimen yksin kerrostaloasuntoon ilman ruokaa tai juomaa. 

Lue lisää: Selviytyjät-tähti Aarni Mikkola hylkäsi kissansa törkykämppään - rikos paljastui, kun lemmikki yritti paeta postiluukusta

Lisäksi selvisi, että Aarni oli tämän jälkeen ottanut itselleen myös koiran. Koirakin jouduttiin ottamaan huostaan, sillä drag-taiteilija oli laiminlyönyt senkin hoitoa. Hän on myös vuonna 2019 syyllistynyt petokseen. 

Lue lisää: Nyt puhuu Selviytyjät-Aarni Mikkolalta koiran pois ottanut kasvattaja: "Urani kauhein tilanne" - karmivat kuvat julki

Potkut managerifirmasta?

Aarni on elänyt somessa hiljaiseloa kohun jälkeen. Hänen viimeisin somejulkaisunsa on anteeksipyyntö, jonka hän kirjotti 30.1., eli päivä Seiskan paljastuksen jälkeen.

Drag-taiteilija on ollut manageritoimisto Managemen asiakas, mutta Seiskan selvityksen mukaan Aarnin nimi on poistunut yrityksen verkkosivuilta. Vielä viime vuoden toukokuussa julkaistussa tiedotteessa Aarni mainitaan.

Aarnin nimeä ei löydy Managemen asiakkaiden joukosta, joihin lukeutuvat esimerkiksi Jare Tiihonen, Jenni Vartiainen ja Tuure Boelius

Seiska tavoitti yrityksen toimitusjohtajan Carla Ahoniuksen, joka ei halunnut ottaa kantaa asiaan.

- Meidän ja asiakkaiden väliset sopimusasiat ovat luottamuksellisia ja en niitä luonnollisestikaan voi sinulle avata, hän kirjoittaa tekstiviestissään. 

Seiska ei tavoittanut Aarnia kommentoimaan asiaa lukuisista yrityksistä huolimatta.

Lue myös: Näin Selviytyjät-tähti Aarni Mikkola kommentoi järkyttäviä ulosottovelkojaan

Aarni Mikkola
Aarni on kilpaillut myös Selviytyjissä.

Kasvattaja otti koiran pois Aarnilta

Seiska tavoitti tammikuussa Aarnin entisen koiran kasvattajan. Hän kertoi Aarnilla olleen englanninkääpiöterrierin, jonka nimi on Britney.

Kasvattajan mukaan Aarni oli jättänyt maksamatta Britneystä kennelille. Seiska on nähnyt Aarnin ulosottorekisterin, jossa kennelin omistaja hakee drag-tähdeltä yli 5 000:ta euroa.

Lue myös: Näin Aarni Mikkola selittää eläinsuojelurikostaan - hankki kissan hylkäämisen jälkeen vielä koiran

Kennel on koiran hinnan lisäksi hakenut Aarnilta myös jalostuksen menetyksestä korvauksia. 

Kasvattaja kävi hakemassa koiran Aarnin luota, sillä koiralla oli Aarnin lähettämien kuvien perusteella terveysongelmia. 

- Britney oli sijoituskoira, ja se oli niin vakavassa kunnossa. Britney oli kymmenen kuukauden ikäinen, ja jouduttiin harkitsemaan, että joudutaanko se lopettamaan. Se oli niin traumatisoitunut koira, joka ei edes osannut olla koira enää. Se pelkäsi kaikkea, eikä osannut nukkua. Britney oli varmasti joutunut olemaan yksin koko ajan. 

- Se koira oli viittä vaille kuollut, hän totesi hyvin vakavana Seiskalle. 

Aarni Mikkolan Britney-koira
Kuvassa näkyy Britneyn ihotulehdus. Koira oli hangannut karvat pois saadakseen helpotusta kutinaansa.

Kasvattaja oli myös tavannut Aarnin sen jälkeen, kun Britney-koira otettiin häneltä pois.

- Kysyin silloin häneltä, että ymmärrätkö, että koira oli viittä vaille kuollut? Se oli vain päivistä kiinni, että koira olisi saanut verenmyrkytyksen. Sen koko iho oli tulehtunut. Aarnin selitys koiran huonoon kuntoon oli se, että "ei kai minulla sitten ollutkaan aikaa huolehtia koirasta". 

- Olin monta kertaa tarjonnut apuani hänelle. Olin sanonut, että koira voi aina tulla luokseni hoitoon. 

Koiralla on nyt uusi koti.

- Se pääsi oikein ihanaan kotiin, jossa osattiin työstää traumoja pitkäjänteisesti, kasvattaja kertoi Seiskalle tammikuussa.

Lue myös: Selviytyjät-tähti Aarni Mikkolalla on jättisumma ulosotossa - matkusti lukuisia kertoja pummilla

Aarni Mikkolan Britney-koira
Britneyn korva oli todella pahasti tulehtunut. 

Aarnin kissa yritti paeta postiluukusta

Lievään eläinsuojelurikostuomioon johtaneet tapahtumat sijoittuvat vuoteen 2015.

Päijät-Hämeen käräjäoikeuden mukaan Mikkola oli törkeästä huolimattomuudesta jättänyt Bella-kissansa tarpeellista hoitoa ja ravintoa vaille. Hän oli laiminlyönyt kissan hoidon ja jättänyt sen yksin kerrostaloasuntoon ilman ruokaa tai juomaa. 

Lue myös: Selviytyjät-tähti Aarni Mikkola joutui ikävään rinnetapaturmaan: ”Kuului vain naksahdus, ja sitten oltiin maassa”

Käräjäoikeuden asiakirjoista ilmeni asunnon olleen asuinkelvottomassa kunnossa roskien ja kissan ulosteiden takia.

Kissan karut olosuhteet selvisivät, kun kunnaneläinlääkäri teki yllätystarkastuksen Mikkolan asuntoon. Eläinlääkärin näkemyksen mukaan asunto oli asuinkelvoton. Lemmikillä ei ollut saatavilla ruokaa, eikä kissanruokaa ollut edes koko asunnossa.

Poliisin kuulustelupöytäkirjoista selviää, että asunnon sähköt oli katkaistu, joten kissa oli yksin pimeässä kämpässä. Palokuntakin oli käynyt paikalla samana päivänä, sillä  asunnon ikkunat ja ovet olivat auki. Tämä oli aiheuttanut palohälytyksen. Palokunta oli antanut kissalle vettä, sillä sitä ei ollut lemmikillä saatavilla.

Eläinlääkäri oli saanut ilmoituksen kissasta, sillä se oli yrittänyt paeta asunnosta ulos postiluukusta.

Poliisin kuulustelupöytäkirjasta selvisi Mikkolan hankkineen kissan Lahden eläinsuojeluyhdistykseltä. 

Hän kertoi poliisikuulusteluissa kodin kaaoksen johtuneen hänen stressaavasta elämäntilanteestaan. Mikkola asui Lahdessa, vaikka opinnot olivat Helsingissä. Mikkolan mukaan hänen ystävänsä auttoivat häntä huolehtimaan kissastaan.

Hän oli omien sanojensa mukaan yöpynyt ajoittain Helsingissä, mutta hän kiisti jättäneensä kissaansa yksin asuntoon pitkäksi aikaa. 

Mikkola myönsi esitutkintavaiheessa, ettei ollut antanut kissalle tarvittavan puhdasta ja miellyttävää ympäristöä. Hän kielsi laiminlyöneensä tai pahoinpidelleensä lemmikkinsä.

Mikkola ei saapunut oikeudenkäyntiin, ja asia ratkaistiin hänen poissaolostaan huolimatta.

Mikkola tuomittiin maksamaan 25 päiväsakkoa, jotka tekivät hänen tuloillaan 350 euroa. Häntä ei määrätty eläinpitokieltoon, sillä käräjäoikeus totesi rikoksen uusimisen riskin olevan alhainen johtuen Mikkolan iästä ja elämäntilanteesta tapahtumien aikana. Tuomio on lainvoimainen.

Lue myös: Selviytyjät-tähti Aarni Mikkola hylkäsi kissansa törkykämppään - rikos paljastui, kun lemmikki yritti paeta postiluukusta