fbq
Kotimaa
04.01.2022 17:30
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Aarnin albumi, Instagram, Seiskan arkisto
Aarni Mikkola
Selviytyjät-tähti Aarni Mikkola joutui ikävään rinnetapaturmaan: ”Kuului vain naksahdus, ja sitten oltiin maassa”
Kotimaa
04.01.2022 17:30
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Aarnin albumi, Instagram, Seiskan arkisto

Drag-artisti ja meikkitaiteilija Aarni Mikkola, 29, joutui onnettomuuteen Rukan laskettelumäessä vuoden ensimmäisenä päivänä. Selviytyjistä tuttu tähti kaatui kesken laskettelun ja satutti jalkansa. Tapaturman seurauksena hän joutui jättämään rinteen ensiapukelkan kyydissä.

Seiska tavoitti Aarnin kommentoimaan nietosten keskellä sattunutta onnettomuutta. Aarni oli alun perin halunnut lähteä Rukalle ottamaan irtioton arjesta pitkän vuoden jälkeen.

- Lähdin ensimmäistä kertaa aikuisiällä laskettelemaan. Ensimmäisenä päivänä menin lyhyttä harjoittelumäkeä pari kertaa ja sitten siirryin heti isompiin.

- Toisena päivänä nousimme mäen huipulle, ja pyysin kaveriani kuvaamaan minua, jotta saataisiin todistusaineistoa laskettelusta. Neljänkymmenen sekunnin laskemisen jälkeen vedin sitten lipat.

Kiittää nopeasta toiminnasta

Suurin pudottaja -voittaja kertoo liukastuneensa, koska rinteessä oli jäinen kohta, jonka vuoksi hänen toinen suksensa meni toisen alle.

- Kuului vain naksahdus, ja sitten oltiin maassa.

Ensihoitajat saapuivat hyvin nopeasti auttamaan kaatunutta Aarnia, mistä hän on kiitollinen.

- He kysyivät, tarvitsenko kyydin alas. Kun he näkivät jalkani, minulle sanottiin, että parempi mennä katsomaan, mitä on tapahtunut. Minut laitettiin kelkan kyytiin.

Itse kaatuminen tallentui videolle, jonka näet Aarnin Instagramissa olevasta kuvasarjasta.

Lue myös: Suurin pudottaja -voittaja Aarni Mikkola laihtui 27 kiloa - tältä hän näyttää nyt

Ei pystynyt liikuttamaan

Meikkitaiteilijalle sanottiin tarkastuksen jälkeen, että mikäli jalka turpoaisi, hänen pitäisi mennä välittömästi päivystykseen.

- Seuraavana aamuna jalka oli vielä pahempi. Pystyin laittamaan sille painoa, mutten liikuttamaan mitenkään sivuttain. Kävely oli haastavaa, joten menin päivystykseen.

- Lääkäri paineli jalkaa, eikä silloin löytynyt ainakaan murtumaa. Todennäköistä on, että polven ristiside on revähtänyt.

Parempi kuin murtuma

Aarni toteaa olevansa helpottunut, sillä hän tiedostaa, että tapaturmassa olisi voinut käydä paljon pahemmin. Hän ei koskaan ole esimerkiksi murtanut mitään raajaansa tai kohdannut vastaavanlaisia sattumuksia.

- Otan mielelläni tämän ristisiteen revähtämisen murtuman sijaan. Jos tämän kuningattaren polvi menisi säpäleiksi, niin se olisi vaikeampi juttu hoitaa.

Kaikesta huolimatta drag-artisti haluaa rohkaista ihmisiä heittäytymään ja liikkumaan.

- Vaikka välillä sattuukin tällaisia, niin minusta on tärkeää mennä ja kokeilla uusia lajeja.

Lue myös: Selviytyjät-tähti Aarni Mikkola valmistautui kuvauksiin ennakoimalla: ”Tiesin, ettei siellä tulla hetkeen saamaan sitä…”

Arkistovideo: Aarni kertoo kokemuksistaan Selviytyjät Suomi -kilpailussa.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »