fbq
Rikos
28.01.2022 18:12
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram
Aarni Mikkola
Näin Aarni Mikkola selittää eläinsuojelurikostaan - hankki kissan hylkäämisen jälkeen vielä koiran
Rikos
28.01.2022 18:12
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram

Seiska kertoi tänään drag-artisti ja meikkitaiteilija Aarni Mikkolan, 29, rikostuomioista. Aarni on vuonna 2019 syyllistynyt petokseen. Lisäksi hänet on 2016 tuomittu lievästä eläinsuojelurikoksesta. 

Seiska tavoitti Aarnin kommentoimaan rikostuomioitaan.

- Haluan korostaa, että olen erittäin eläinrakas ihminen, hän totesi alkuun.

Lue myös: Selviytyjät-tähti Aarni Mikkola hylkäsi kissansa törkykämppään - rikos paljastui, kun lemmikki yritti paeta postiluukusta

Päijät-Hämeen asiakirjojen mukaan Aarni oli törkeästä huolimattomuudesta jättänyt Bella-kissansa tarpeellista hoitoa ja ravintoa vaille. Hän oli laiminlönyt kissan hoidon ja jättänyt sen yksin kerrostaloasuntoon ilman ruokaa tai juomaa. 

- Se oli sitä aikaa, kun matkustin edestakaisin Lahdesta Helsinkiin, sillä opiskelin, Aarni muisteli.

Hän paljastaa yllättäen hänellä olleen kaksi kissaa tuolloin. Toisesta kissasta ei ole mainintaa Päijät-Hämeen käräjäoikeuden asiakirjoissa.

- Kissat olivat pitkään yksin, ja toinen niistä käyttäytyi aggressiivisesti toista kohtaan. Niiden välillä tapahtui vaikka ja mitä. 

Aarni oli pyytänyt ystäviään auttamaan häntä huolehtimaan kissoista hänen ollessaan poissa.

- Tulin aina illaksi kotiin, hän sanoi.

Hän oli sattunut olemaan yön yli Helsingissä, kun eläinlääkäri suoritti yllätystarkastuksen Aarnin kerrostaloasunnossa.

Kun drag-artisti palasi Lahteen, olivat kissat poissa, sillä eläinlääkäri oli ottanut ne huostaan karujen olosuhteiden seurauksena. Käräjäoikeuden asiakirjoista ilmeni asunnon olleen asuinkelvottomassa kunnossa roskien ja kissan ulosteiden takia

- Se oli tosi ikävä juttu, Aarni muisteli kissojen huostaanottoa.

Lue myös: Selviytyjät-tähti Aarni Mikkola joutui ikävään rinnetapaturmaan: ”Kuului vain naksahdus, ja sitten oltiin maassa”

Selviytyjät suomi
Aarni on kilpaillut muun muassa Selviytyjät Suomessa.

"Olen tehnyt virheitä"

Palokuntakin oli käynyt paikalla samana päivänä, sillä asunnon ikkunat ja ovet olivat auki. Tämä oli aiheuttanut palohälytyksen. Tämäkin oli tullut Aarnille yllätyksenä.

Kuten Seiska kertoi, oli asunnossa sähköt pois päältä. Aarni totesi tämän johtuen siitä, ettei hän ollut muistanut maksaa sähkölaskuaan.

Lisäksi hän mainitsee ottaneensa itselleen koiran hänen muuttettuaan Helsinkiin. Aarni joutui kuitenkin luopumaan koirasta, sillä hän ei kokenut pystyneensä viettämään tarpeeksi aikaa lemmikkinsä kanssa.

- Olen tehnyt virheitä ja olen ottanut niistä opikseni. Minulla ei enää ole lemmikkejä. Elämäntilanteeni on tällä hetkellä liian kiireinen, että pystyisin huolehtimaan eläimestä.

- Näitä asioita pitää kohdata, ja haluan kertoa rehellisesti näistä rikostuomioista. En aio kierrellä tai kaarrella totuutta, mutta en ole ikinä ollut ihminen joka haluaa vahingoittaa yhtään ketään tai tehdä kenellekään pahaa.  

Petostuomion kohdalla Aarni toteaa tehneensä virhearvioinnin palkkatulojensa kohdalla.

- Olin vahingossa tienannut liikaa rahaa, joten en enää olisi saanut nostaa tukea Kelasta. En ollut muistanut perua hakemusta, ja siitä se asia eteni, Aarni sanoi.

Suurin pudottaja
Aarni Mikkola voitti vuonna 2020 Suomen suurimman pudottajan hurjalla 27 kilon painonpudotuksellaan. 
Tilaa Seiskan uutiskirje! »