fbq
Kotimaa
29.01.2022 14:16
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Nelonen, kasvattajan kuvat
Aarni Mikkola
Nyt puhuu Selviytyjät-Aarni Mikkolalta koiran pois ottanut kasvattaja: "Urani kauhein tilanne" - karmivat kuvat julki
Kotimaa
29.01.2022 14:16
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Nelonen, kasvattajan kuvat

Seiska uutisoi eilen drag-taiteilija Aarni Mikkolan, 29, rikostaustasta.

Hänet on vuonna 2016 tuomittu lievästä eläinsuojelurikoksesta. Selviytyjissäkin kilpaillut Aarni oli törkeästä huolimattomuudesta jättänyt Bella-kissansa tarpeellista hoitoa ja ravintoa vaille. Hän oli laiminlönyt kissan hoidon ja jättänyt sen yksin kerrostaloasuntoon ilman ruokaa tai juomaa. 

Lue myös: Selviytyjät-tähti Aarni Mikkola hylkäsi kissansa törkykämppään - rikos paljastui, kun lemmikki yritti paeta postiluukusta

Aarni kertoi Seiskalle, että hänellä oli ollut myös koira kissansa jälkeen. Hän mainitsi joutuneensa lopulta luopumaan koirastaan, sillä hän ei kokenut pystyneensä viettämään tarpeeksi aikaa sen kanssa. 

Seiskan uutisista syntyi suuri kohu, joka saa edelleen uusia kierroksia. Seiska on nimittäin saanut selville, että Aarnin koirakin jouduttiin ottamaan huostaan, sillä drag-taiteilija oli laiminlyönyt senkin hoitoa.

Seiskan tavoittama kasvattaja kertoo Aarnin koiran olleen Britney-niminen sijoituskoira, joka on rodultaan englanninkääpiöterrieri. Kasvattaja ei ollut samaa mieltä drag-taiteilijan kanssa, että koiran kanssa olisi kaikki sujunut hyvin.

- Ei se mennyt ihan noin. Aarni ei koskaan maininnut kissoistaan tai siitä eläinsuojelurikoksesta.

Aarni Mikkola
Aarni on Seiskan lukijoille tuttu esimerkiksi Selviytyjistä.

"Kaikki ei ole hyvin”

Kasvattaja kertoo tutustuneensa drag-artistiin ja saaneensa hyvän vaikutelman hänestä. Aarni mainitsi haaveilevansa koirasta, ja kasvattaja päätti yhteistyössä erään  kennelin kanssa lopulta sijoittaa hänelle koiran. Tämä tapahtui vuonna 2016, eli samana vuonna, kun hänet tuomittiin lievästä eläinsuojelurikoksesta.

Kasvattaja kertoo huolestuneensa Britneyn hyvinvoinnista hyvin nopeasti sen jälkeen, kun Aarni oli sen ottanut. 

- Kului aikaa, eikä koiraa näkynyt Aarnin somessa ollenkaan. Hän on sen verran aktiivinen siellä, että olisi luullut hänen haluavan esitellä lemmikkiään sielläkin. Aarni ei myöskään välillä vastannut viesteihini. Lopulta kun kyselin koiran perään, lähetti hän kuvan siitä minulle. 

Lue myös: Näin Aarni Mikkola selittää eläinsuojelurikostaan - hankki kissan hylkäämisen jälkeen vielä koiran

Kasvattaja huomasi kuvan perusteella koiralla olevan mahdollisesti hiivasieni-infektio korvissa, ja ohjasi Aarnia viemään koiran eläinlääkäriin. Drag-artisti vei koiran lääkäriin, mutta muutama kuukausi myöhemmin Aarnin lähettämä kuva lemmikistä herätti jälleen kerran suurta huolta kasvattajassa.

- Tajusin, että nyt ei ole kaikki hyvin, se koira näytti sairaalle. Sanoin taas, että se pitää viedä lääkäriin, mutta Aarni ei sitä sinne vienyt, sillä hän oli kipeä. 

”Urani kauhein tilanne”

Kasvattaja kävi Aarnin luona hakemassa koiran, ja vei sen itse eläinlääkäriin. 

- Kun hain sen, niin se oli ehkä kasvattajaurani kauhein tilanne. Tajusin heti, kun astuin ovesta sisälle, ettei kaikki ollut hyvin. Asunnossa haisi tosi voimakkaasti virtsalle. Se koira oli todella laiha, ja sen korvat oli aivan vaaleanpunaisen väriset ja veriruvilla. Koko koira oli ihottuman peitossa. 

- Englanninkääpiöterrierillä kuuluu olla pystykorvat, mutta Britneyn korvat roikkuivat kuin possun korvat, todella löysinä, vaaleanpunaisina ja verisinä. Koira oli raapinut niitä verille. 

Lue myös: Näin Selviytyjät-tähti Aarni Mikkola kommentoi järkyttäviä ulosottovelkojaan

Aarni Mikkolan Britney-koira
Britneyn korva oli todella pahasti tulehtunut. 
Aarni Mikkolan Britney-koira
Kuvassa näkyy Britneyn ihotulehdus. Koira oli hangannut karvat pois saadakseen helpotusta kutinasta.
Aarni Mikkolan Britney-koira
Britneyllä oli ollut pentupanta päällä, kun kasvattaja haki sen pois Aarnilta. Panta oli hangannut kaulaan jäljet.

"Koira oli viittä vaille kuollut"

Kasvattaja ja kenneli olivat todenneet, että koira oli saatava nopeasti toiseen kotiin. He eivät tehneet eläinsuojeluilmoitusta, sillä he halusivat keskittyä siihen, että Britney otetaan mahdollisimman nopeasti huostaan. 

- Kun olin vienyt Britneyn eläinlääkäriin, soitin Aarnille ja sanoin, että "Kun sinulla on niin kiire, niin ehkä on parempi, että otan sen koiran nyt hoitoon, kun minulla on sille aikaa".

Kasvattajan mukaan Aarni oli myös jättänyt maksamatta Britneystä kennelille. Seiska on nähnyt Aarnin ulosottorekisterin, jossa kennelin omistaja hakee drag-tähdeltä yli 5 000 euron edestä maksuja.

Kenneli on koiran hinnan lisäksi hakenut Aarnilta myös jalostuksen menetyksestä korvauksia. 

- Britneyhän oli sijoituskoira, ja se oli niin vakavassa kunnossa. Britney oli kymmenen kuukauden ikäinen, ja jouduttiin harkitsemaan, että joudutaanko se lopettamaan. Se oli niin traumatisoitunut koira, joka ei edes osannut olla koira enää. Se pelkäsi kaikkea, eikä osannut nukkua. Britney oli varmasti joutunut olemaan yksin koko ajan. 

- Se koira oli viittä vaille kuollut, hän toteaa hyvin vakavana.

Kasvattaja kertoo olevansa edelleen hyvin järkyttynyt asioista.

- En voi sanoa, ettei minua olisi harmittanut kun olen seurannut Aarnin uran nousua. Kun tutustuin häneen, hänen uransa oli vielä alkukuopissa. Mutta halusin vain, että Britney tervehtyisi. 

Hän oli myös tavannut Aarnin sen jälkeen, kun Britney-koira otettiin häneltä pois.

- Sanoin silloin hänelle, että ymmärrätkö, että koira oli viittä vaille kuollut? Se oli vain päivistä kiinni, ettei koira olisi saanut verenmyrkytyksen. Sen koko iho oli tulehtunut. Aarnin selitys koiran huonoon kuntoon oli se, että "Ei kai minulla sitten ollutkaan aikaa huolehtia koirasta". 

- Olin monta kertaa tarjonnut apuani hänelle. Olin sanonut, että koira voi aina tulla luokseni hoitoon. 

Miten koira voi nyt?

Kasvattajan mukaan koira on sijoitettu uuteen kotiin, ja sen voivan tänä päivänä paremmin. 

- Se pääsi oikein ihanaan kotiin, jossa osattiin työstää traumoja pitkäjänteisesti, hän mainitsee.

Aarni Mikkolan Britney-koira
Koiran nimi on nykyään Eetu. Kasvattajan mukaan se voi tänä päivänä hyvin.
Tilaa Seiskan uutiskirje! »