fbq
Rikos
28.01.2022 17:14
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram
Aarni Mikkola
Selviytyjät-tähti Aarni Mikkola hylkäsi kissansa törkykämppään - rikos paljastui, kun lemmikki yritti paeta postiluukusta
Rikos
28.01.2022 17:14
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram

Seiskan selvityksen mukaan drag-artisti ja meikkitaiteilija Aarni Mikkolalla, 29, on rikostaustaa.

Mikkola on vuonna 2019 syyllistynyt petokseen. Lisäksi hänet on 2016 tuomittu lievästä eläinsuojelurikoksesta. 

Mikkola tunnetaan myös tv-ohjelmista kuten Suurin pudottaja sekä Selviytyjät Suomi. Lisäksi hän on mukana uutuusohjelma Komppania Ketonen & Gustafsbergissa.

Lue myös: Petkutti Kelaa! Sinkut paljaana -tähden rikostausta paljastui - tuomittiin petoksesta

Suurin pudottaja
Aarni Mikkola voitti vuonna 2020 Suomen suurimman pudottajan hurjalla 27 kilon painonpudotuksellaan. 

Petostuomio

Helsingin käräjäoikeuden toimittamien asiakirjojen mukaan Mikkola oli kolmen kuukauden ajan nostanut työmarkkinatukea Kelasta ja jättänyt ilmoittamatta omista tuloistaan. Hän oli saanut Kelalta työmarkkinatukea yhteensä 2 192 euroa. Teot sijoittuvat vuosille 2016–2017.

Lue myös: Selviytyjät-tähti Aarni Mikkola loukkaantui rinneonnettomuudessa - polvikivut piinaavat

Mikkola myönsi syyllisyytensä ja asia ratkaistiin kirjallisessa menettelyssä, eli konkreettista oikeudenkäyntiä ei pidetty.

Hänet tuomittiin maksamaan valtiolle rikosuhrimaksu 80 euroa. Lisäksi hän sai 50 päiväsakkoa, joista tuli maksettavaa hänen tuloillaan 400 euroa. Tuomio on lainvoimainen.

Palomiehet antoivat vettä

Tapahtumat, jotka johtivat lievään eläinsuojelurikoksen tuomioon sijoittuivat vuoteen 2015. Asia vahvistetaan Päijät-Hämeen käräjäoikeudesta.

Käräjäoikeuden mukaan Mikkola oli törkeästä huolimattomuudesta jättänyt Bella-kissansa tarpeellista hoitoa ja ravintoa vaille. Hän oli laiminlönyt kissan hoidon ja jättänyt sen yksin kerrostaloasuntoon ilman ruokaa tai juomaa. 

Lue myös: Selviytyjät-tähti Aarni Mikkola joutui ikävään rinnetapaturmaan: ”Kuului vain naksahdus, ja sitten oltiin maassa”

Käräjäoikeuden asiakirjoista ilmenee asunnon olleen asuinkelvottomassa kunnossa roskien ja kissan ulosteiden takia.

Kissan karut olosuhteet selvisivät, kun kunnaneläinlääkäri teki yllätystarkistuksen Mikkolan asuntoon. Eläinlääkärin näkemyksen mukaan asunto oli asuinkelvoton. Lemmikillä ei ollut saatavilla ruokaa eikä kissanruokaa ollut edes koko asunnossa.

Poliisin kuulustelupöytäkirjoista selviää, että asunnon sähköt oltiin katkaistu, joten kissa oli yksin pimeässä kämpässä. Palokuntakin oli käynyt paikalla samana päivänä, sillä  asunnon ikkunat ja ovet olivat auki. Tämä oli aiheuttanut palohälytyksen. Palokunta oli antanut kissalle vettä, sillä sitä ei ollut lemmikille saatavilla.

Eläinlääkäri oli saanut ilmoituksen kissasta, sillä se oli yrittänyt paeta asunnosta ulos postiluukusta.

Lemmikki takavarikoitiin

Eläinlääkäri totesi kissan kärsineen janosta ja nälästä sekä asunnon epäasiallisesta ilmanlaadusta ja huonoista olosuhteista viikkoja.

Asunno oli kaksi kissanhiekkalaatikkoa, jotka olivat täynnä kuivuneita ulostekasoja sekä virtsaa. Eläinlääkärin mukaan ulostetta oli ollut laatikossa usean sentin kerroksena ja ne olivat haisseet voimakkaasti.

Tarkastuksen jälkeen Mikkolan kissa otettiin välittömästi huostaan, sillä eläinlääkäri ei saanut tavoittanut Mikkolaa. Myös asunnon karut olosuhteet vaikuttivat kiireellisesti tehtyyn päätökseen.

Lue myös: Tytti Yli-Viikarille sakkotuomio kolmesta eri rikoksesta

Eläinsuojeluyhdistyksen kissa

Poliisin kuulustelupöytäkirjasta selviää myös Mikkolan hankkineen kissan Lahden eläinsuojeluyhdistykseltä. 

Hän kertoi poliisikuulusteluissa kodin kaaoksen johtuneen hänen stressaavasta elämäntilanteesta opiskeluista johtuen. Mikkola asui Lahdessa, vaikka opinnot olivat Helsingissä. Mikkolan mukaan hänen ystävänsä auttoivat häntä huolehtimaan kissastaan.

Hän oli omien sanojensa mukaan yöpynyt ajoittain Helsingissä, mutta hän kiisti jättäneensä kissaansa yksin asuntoon pidemmäksi aikaa. 

Mikkola myönsi esitutkintavaiheessa, ettei ollut antanut kissalle tarvittavan puhdasta ja miellyttävää ympäristöä. Hän kielsi laiminlyöneensä tai pahoinpidelleensä lemmikkinsä.

Mikkola ei saapunut oikeudenkäyntiin, ja asia ratkaistiin hänen poissaolostaan huolimatta.

Mikkola tuomittiin maksamaan 25 päiväsakkoa, jotka tekivät hänen tuloillaan 350 euroa. Häntä ei määrätty eläinpitokieltoon, sillä käräjäoikeus totesi rikoksen uusimisen riskin olevan alhainen johtuen Mikkolan iästä ja elämäntilanteesta tapahtumien aikana. Tuomio on lainvoimainen.

Seiska tavoitti Mikkolan, joka myöntää asian pitävän paikkaansa.

- Olen tehnyt virheitä ja olen ottanut niistä opikseni, Mikkola toteaa.

Selviytyjät suomi
Aarni Mikkola kilpaili myös Selviytyjät Suomi -ohjelmassa.
Tilaa Seiskan uutiskirje! »