fbq
Kotimaa
15.05.2022 16:30
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Instagram, Seiskan arkisto, All Over Press
Joel Hokka
Blind Channelin Joel Hokalta suorat sanat: "Olemme todella ylpeitä The Rasmuksesta" - myös Jussi 69:llä sananen sanottavanaan
Kotimaa
15.05.2022 16:30
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Instagram, Seiskan arkisto, All Over Press

The Rasmus edusti eilen (14.5.) Suomea Euroviisujen finaalissa Italian Torinossa. Vedonlyönneissä liki kolmekymmentä vuotta pystyssä ollutta yhtyettä povattiin viidentoista parhaan joukkoon, mutta lopullinen sijoitus oli pisteidenjaon jälkeen paikalla 21.

Yhtyeen jäsenet Lauri Ylönen, Emppu Suhonen, Eero Heinonen ja Aki Hakala olivat sitä mieltä, että viisufinaaliin pääsy oli voitto itsessään. 

– Jo finaaliin pääseminen oli meille ilo ja kunnia, joten sijoituksesta ei todellakaan tarvitse olla pettynyt, The Rasmus kommentoi Ylen tiedotteessa.

Rokkarit olivat myös iloisia Ukrainan menestyksestä. Ystävystyneet yhtyeet nähtiin jopa yhteiskatukeikalla viisuvalmistautumishumussa.

Lue myös: Jättiyllätys Euroviisujen alla! The Rasmus järjesti yhteisesityksen viisujen suursuosikin kanssa - katso video!

Euroviisut ovat saaneet viime vuoden viisujen jälkeen jättimenestykseen nousseen Blind Channelin vokalisti Joel Hokan, 28, muistelemaan omaa viisukoitostaan, sekä raottamaan sanallista arkkuaan The Rasmuksen suhteen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joel Hokka (@joelhokka)

Joel julkaisi Instagram-sivullaan viisuihin liittyvän kuvan itsestään, ja sen alle tekstin jossa muistelee Blind Channelin viisukoitosta.

- Euroviisut on kova paikka olla. Varmaan pelottavin paikka, missä olen koskaan ollut, hän myöntää vapaasti suomennettuna.

- Vuosi sitten annoimme kaikkemme sille unelmalle, joka meillä oli. Olimme todella ahdistuneita ja hermostuneita, eikä meillä ollut mitään hävittävää. Loppu on historiaa, ja sijoituksemme finaalissa oli jotain, mitä emme olisi voineet kuvitellakaan, Joel myöntää. 

Blind Channel sijoittui viime vuonna järjestetyissä Rotterdamin Euroviisuissa kuudenneksi, joka on Suomen viisuhistorian toiseksi paras sijoitus heti vuonna 2006 Ateenassa voiton vieneen Lordin jälkeen. 

Lue myös: Blind Channelin Joel Hokka oikaisee harhaluulot: "Haluan tehdä tämän tosi selväksi nyt"

The Rasmuksen faniksi tunnustautunut Joel ottaa tekstissä myös kantaa tämän vuoden edustajan menestykseen laulukilpailussa.

- Eilen lapsuudenidolimme The Rasmus teki superhyvää duunia finaalissa. Minä ja pojat annamme täyden tukemme suomalaisen rock-viennin pioneereille, ja olemme superylpeitä heidän perinnöstään ja kaikesta, komistus päättää.

Lue myös: Rokkaava yhteiskuva! Sanna Marin onnittelee Blind Channelia: "Suomen upeat euroviisusankarit"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joel Hokka (@joelhokka)

Myös The 69 Eyes -yhtyeen rumpali Jussi 69, 49, on ottanut kantaa The Rasmuksen Euroviisumatkaan. Hän julkaisi Instagram-sivullaan vanhan kuvan, jossa poseeraa vokalisti Lauri Ylösen kanssa. Kuvatekstissä hän onnittelee The Rasmusta, ja näpäyttää terävästi kaikkia kriitikoita.

- The Rasmus soitti sadalle miljoonalle ihmisille ympäri maailmaa eilen. He ovat myyneet yli viisi miljoona levyä. Kulta- ja platinalevyjä on niin paljon, ettei kukaan edes pysty niitä laskemaan, ja he ovat soittaneet tuhansilla loppuunmyydyillä areenoilla liki kolmekymmentä vuotta jatkaen sitä edelleen, Jussi lataa vapaasti suomennettuna.

- Kaikille kriitikoille; perusta oma bändi ja näytä meille miten se tehdään, soita sitten kolmenkymmenen vuoden päästä minulle ja kerro miten meni.

Lue myös: Jussi 69 musiikkibisneksen paineista: ”Emme välitä levy-yhtiön piipityksistä!”

Kommenttikentässä Jussi on vielä valottanut lisää ajatuksiaan The Rasmuksesta.

- Arvostan vuosikymmenten kovaa työtä, omistautumista ja unelmien seuraamista, kuten The Rasmus on tehnyt ja onnistunut siinä hiton hyvin, hän pamauttaa.

Lue myös: Oho! Kesällä 50 täyttävä Jussi69 esitteli vatsalihaksiaan muotinäytöksessä - katso!

Blind Channel
"Koomat on kohtaloni", kuten edustuskappale Dark Siden suomennos viisufinaalissa kertoi. Blind Channel lähti Emma-voittojen jälkeen juhlimaan, ja seuraavana päivänä Saksaan.

Vuoden 2021 Euroviisujen jälkeen Blind Channelin singlet ovat saaneet miljoonia striimejä. Yhtye kahmi taannoisesta Emma-gaalasta huikeat kuusi pystiä kotiin.

Jussi 69 on soittanut rumpuja The 69 Eyesissa yhtyeen perustamisesta saakka. Hän toimii myös radiojuontajana Radio Rockilla.

Lue myös: Blind Channel kahmi Emmat ja häipyi Hampuriin: ”Lentokentälle suoraan baarista”

Katso videolta Blind Channelin eeppinen vuoden takainen esitys: 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »