Uutiset

Jussi 69 musiikkibisneksen paineista: ”Emme välitä levy-yhtiön piipityksistä!”

15.07.2019 19:02

Rumpali Jussi 69:llä on tänä vuonna syytä juhlaan. The 69 Eyes täyttää 30, minkä kunniaksi bändi julkaisee uuden West End -albumin syksyllä.

Vuodet 2000–2010 olivat bändille hullunmyllyä. Suosio räjähti Jussin kirjoittaman Gothic Girlin ilmestyttyä vuosituhannen alussa, ja menestys toi tekemiseen uudenlaisia paineita.

– Mikään paineista ei liittynyt kuitenkaan musiikkiin, vaan julkaisupäivämääriin ja budjetteihin. Vuodet ovat kuitenkin tuoneet itsevarmuutta, emmekä välitä enää levy-yhtiön piipityksistä, Jussi naurahtaa.

Kiirettä kuitenkin riittää.

– Keikat ovat viikonloppuisin, ja teen Radio Rockille ohjelmaa kuutena päivänä viikossa. Vapaa-ajalla ei enää oikein tee mieli matkustaa.

The 69 Eyes täyttää tänä vuonna 30. Syksyllä ilmestyy juhla-albumi West End.
The 69 Eyes täyttää tänä vuonna 30. Syksyllä ilmestyy juhla-albumi West End.

 

Lue myös: Inspiraatio Ville Valolta! Kolmen vuoden päästä 50 vuotta täyttävä Jussi 69 suunnittelee isoja juhlia!

"Suomi on pieni maa"

The 69 Eyes ei ole koskaan miettinyt suomenkielisen musiikin esittämistä, koska jäsenten katse on ollut aina ulkomailla.

– Suomi on pieni maa. Olemme aina halunneet isoille markkinoille ja sinne, mistä omat esikuvamme tulevat.

Kun bändi kertoi tästä alkuaikoinaan ääneen, vastauksena oli Jussin mukaan naurua.

– Nyt olemme tehneet kymmeniä Amerikan-kiertueita ja paikat ovat olleet täynnä faneja. Nostan hattua suomalaisille artisteille, mutta olisin itse leipääntynyt, jos joutuisin kiertämään ainoastaan Suomea.

Jussi 69 viettää kesän töissä. – Parasta kesässä on kavereiden näkeminen, juokseminen ja melominen. Kun menin viimeksi melomaan, jätin puhelimen kotiin.
Jussi 69 viettää kesän töissä. – Parasta kesässä on kavereiden näkeminen, juokseminen ja melominen. Kun menin viimeksi melomaan, jätin puhelimen kotiin.

 

Lue myös: Muusikko Jussi 69 vieraili legendaarisella viskitehtaalla – ”Maistoimme ainakin kymmenestä eri tynnyristä!”

Loppukeväällä bändi oli Yhdysvalloissa viiden viikon kiertueella.

– Ajoimme kaikkiaan 35 000 mailia. En ole nähnyt yhtä paljon The 69 Eyes -tatuointeja koskaan aikaisemmin. Tosi moni oli tatuoinut myös pärstäni vartaloonsa.

Uuden levyn ilmestyminen vie bändin kiertueille maailmalle.

– Kalenteri alkaa jo olla täynnä kevääseen 2021 saakka. Kesän teemme festareita, jonka jälkeen alkavat Suomen-, Euroopan-, Amerikan- ja Venäjän-kiertueet, Jussi kertoo.

Teksti:Petri Voutilainen
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!