fbq
Hllwd
16.12.2020 12:59
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: All Over Press
Peter Nygård
Monimiljonääri Peter Nygård pidätettiin Kanadassa - syytteiden karmeat yksityiskohdat julki
Hllwd
16.12.2020 12:59
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: All Over Press

Suomalaissyntyinen vaatemoguli ja monimiljonääri Peter Nygård, 79, pidätettiin maanantai-iltana paikallista aikaa Kanadassa.

Nygård pidätettiin epäiltynä useista Yhdysvaltojen puolella tehdyistä rikoksista.

Kanadalaisen televisioyhtiön CBC:n mukaan Nygårdia kuultiin oikeusistuimessa tiistaina Winnipegissä. Oikeus määräsi hänet pysymään vangittuna seuraavaan, ensi vuoden puolella tammikuussa pidettävään käsittelyyn saakka. Nygårdin asianajaja aikoo vaatia hänen vapauttamistaan takuita vastaan.

New Yorkin osavaltion syyttäjän tiedotteesta selviää, että Yhdysvallat syyttää vaatemogulia kymmenien vuosien aikana tapahtuneista rikoksista, Muun muassa seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvästä ihmiskaupasta ja kymmeniin naisiin kohdistuvista muista eri rikoksista.

Näin kohu sai alkunsa: Peter Nygårdin seksiskandaalipiina pahenee – jo 46 naista syyttää suomalaissyntyistä miljonääriä ahdistelusta ja raiskauksista!

Syyttäjän mukaan Nygård on vuosikymmenien aikana ottanut kohteeksi naisia, joilla oli ollut taloudellisesti vaikeaa tai joita oli aiemmin hyväksikäytetty. Uhreja kutsuttiin syyttäjän mukaan "tyttöystäviksi". Nygård järjesti salaisia seksibileitä, jolloin naisten piti toteuttaa hänen seksifantasioitaan, joihin kuului myös esimerkiksi seksiakteja muiden miesten kanssa Nygårdin katseen alla. Lisäksi Nygård maksoi uhreille seksistä käyttäen oman firmansa rahoja. Hän palkkasi "tyttöystäviä" esimerkiksi firmansa malleiksi tai assistenteiksi.

"Tyttöystäville" oli luvattu muun muassa mallin töitä sekä rahallista tukea, mutta lupauksia ei ikinä toteutettu. Lisäksi heitä esimerkiksi huumattiin tai uhkailtiin, jotta he jatkaisivat toimintaa "tyttöystävinä". Uhrien joukossa oli myös alaikäisiä naisia.

Uhreja on ollut kymmeniä Yhdysvalloissa, Kanadassa, Bahamalla ja muualla. 

Peter Nygård
Peter Nygård

Suuri kohu

Nygårdia vastaan nostettiin tämän vuoden alussa Yhdysvalloissa ryhmäkanne, joka on sittemmin paisunut valtavaksi vyyhdiksi. 

Kyse oli aluksi kymmenestä naisesta, jotka kertoivat värikkäin ja peittelemättömin sanakääntein vaatemogulin seksuaalisesta väkivallasta. Kanadalaisen Global News -sivuston mukaan tämän jälkeen uusissa nostetuissa siviilikanteissa naisten lukumäärä on noussut jo 57:een. Kantajia on useista maista, ja kohu saa yhä kansainvälisempiä ulottuvuuksia.

Seksikohun alettua Nygårdia on myös syytetty siitä, että hän olisi yrittänyt vaientaa naisia, jotka olivat nostaneet syytteitä häntä vastaan. Yhden naisen mukaan Nygårdin lähipiiristä oli kerrottu hänelle, ettei Winnipegin poliisille kannata puhua, koska "Nygård omistaa heidät."

Lue lisää: Naisia yritettiin vaientaa! Seksiskandaalissa rypevästä suomalaissyntyisestä miljonääristä hurjia väitteitä: ”Peter Nygård omistaa poliisin!”

Omat pojat syyttävät seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Elokuussa selvisi myös, että Nygårdin kaksi poikaa ovat nostaneet kanteen isäänsä vastaan kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Lue myös: Omat pojat syyttävät Peter Nygårdia kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä - väittävät Nygårdin pyytäneen seksityöläistä raiskaamaan heidät 14-15-vuotiaina

Rajujen syytösten mukaan Nygård on pyytänyt silloista tyttöystäväänsä raiskaamaan heidät poikien ollessa 14- ja 15-vuotiaita. Syytösten mukaan silloinen tyttöystävä tunnettiin seksityöntekijänä. Väitettyjen tekojen välissä on kulunut 14 vuotta.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »