fbqPeter Nygårdin seksiskandaalipiina pahenee – jo 46 naista syyttää suomalaissyntyistä miljonääriä ahdistelusta ja raiskauksista! | Seiska
Peter Nygård

Peter Nygårdin seksiskandaalipiina pahenee – jo 46 naista syyttää suomalaissyntyistä miljonääriä ahdistelusta ja raiskauksista!

Uutiset | 30.04.2020 07:14

Viime viikon maanantaina New Yorkissa jätettiin uusi ryhmäkanne vaateimperiumillaan lähes miljardiomaisuuden kerännyttä Peter Nygårdia, 78, vastaan.

Nyt nostetussa uudessa siviilikanteessa naisten lukumäärä on noussut jo 46:een. Kantajia on useista maista eli kohu saa yhä kansainvälisempiä ulottuvuuksia.

Ryhmäkanne on jatkoa helmikuussa kohun aloittaneelle kanteelle, jossa kymmenen naista kertoi värikkäin ja peittelemättömin sanakääntein vaatemogulin seksuaalisesta väkivallasta.

Lue myös: Suomalaissyntyinen miljonääri rypee kansainvälisessä raiskauskohussa – Peter Nygård kiistää syytökset!

Nuorimmat 14-vuotiaita

Joukkokanteessa kerrotaan suorista raiskaussyytöksistä ja väkivaltaisesta pakottamista seksiin. Nuorimmat uhrit ovat kanteen mukaan olleet vasta 14-vuotiaita.

Jane Doe -nimellä esiintyvistä naisista Jane Doe numero 44 oli 14-vuotias, kun Peter oli kanteen mukaan hakenut hänet Kanadassa Winnipegissä kadulta, missä teinit viettivät aikaa yhdessä. Nygård vei Jane Doe 44:n toimistoonsa ja maksoi suuseksistä.

Nygårdin liikekumppanin tytär, Jane Doe numero 37 puolestaan jonotti 15-vuotiaana Winnipegissä ravintolan vessaan, kun hänen takanaan jonottanut Nygård kanteen mukaan työnsi hänet vessaan ja raiskasi siellä.

Vuotta myöhemmin Lontoossa sama nainen sai kanteen mukaan Nygårdilta tyrmäystippoja, ja raiskaus toistui. Hän havahtui vasta ollessaan alastomana Nygårdin ja toisen miehen huoneessa.

Nygårdin yritysryppään toimitilat New Yorkissa joutuivat pian helmikuun kohukanteen jälkeen FBI:n ratsaamaksi. Peter ilmoitti vetäytyvänsä yritystensä johdosta. Nygårdin muotialan yritys on asetettu maaliskuussa yrityssaneeraukseen.
Nygårdin yritysryppään toimitilat New Yorkissa joutuivat pian helmikuun kohukanteen jälkeen FBI:n ratsaamaksi. Peter ilmoitti vetäytyvänsä yritystensä johdosta. Nygårdin muotialan yritys on asetettu maaliskuussa yrityssaneeraukseen.

Nygård: Mustamaalausta

Peter Nygård kiistää tiukasti syytökset. Hän kertoo, että kyseessä on mustamaalaus ja ajojahti, jonka takana on hänen Bahaman-naapurinsa, superrikas Louis Bacon. Kaksikko on käynyt keskinäistä mustamaalaussotaa vuosia. Helmikuisesta kanteesta yhdysvaltalaismedialle kertoi asianajaja, jolla on kytköksiä Baconiin.

Naiset ajavat asiaansa siviilijoukkokanteella, joka ei ole syyttäjän nostama rikoskanne, eikä kanteessa esitetyistä syytöksistä ole oikeuden päätöksiä mihinkään suuntaan. Naisten kannetta ajaa kaksi lakitoimistoa, jotka ovat profiloituneet ihmisoikeusrikoksiin.

Nygård on helmikuussa skandaalin alettua ilmoittanut jättäytyvänsä yritysryppäänsä johdosta ja muuttavansa firmojen omistusjärjestelyitä sen mukaisesti. Yritys on asetettu maaliskuussa saneeraukseen.

Teksti:Juha Aaltonen
Kuvat:All Over Press

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!