fbq
Hllwd
19.08.2020 11:09
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: All Over Press
Peter Nygård
Omat pojat syyttävät Peter Nygårdia kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä - väittävät Nygårdin pyytäneen seksityöläistä raiskaamaan heidät 14-15-vuotiaina
Hllwd
19.08.2020 11:09
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: All Over Press

Vaateimperiumillaan lähes miljardiomaisuuden kerännyttä suomalais-kanadalaista Peter Nygårdia, 79, vastaan nostettiin tämän vuoden alussa New Yorkissa ryhmäkanne, joka on sittemmin paisunut valtavaksi vyyhdiksi.

Lue myös: Suomalaissyntyinen miljonääri rypee kansainvälisessä raiskauskohussa – Peter Nygård kiistää syytökset!

Kyse oli aluksi kymmenestä naisesta, jotka kertoivat värikkäin ja peittelemättömin sanakääntein vaatemogulin seksuaalisesta väkivallasta. Kanadalaisen Global News -sivuston mukaan tämän jälkeen uusissa nostetuissa siviilikanteissa naisten lukumäärä on noussut jo 57:een. Kantajia on useista maista, ja kohu saa yhä kansainvälisempiä ulottuvuuksia.

Lue lisää: Peter Nygårdin seksiskandaalipiina pahenee – jo 46 naista syyttää suomalaissyntyistä miljonääriä ahdistelusta ja raiskauksista!

Tämän jälkeen Nygårdia on myös syytetty siitä, että hän olisi yrittänyt vaientaa naisia jotka olivat nostaneet syytteitä häntä vastaan. Yhden naisen mukaan Nygårdin lähipiiristä oli kerrottu hänelle, ettei Winnipegin poliisille kannata puhua, koska "Nygård omistaa heidät."

Lue lisää: Naisia yritettiin vaientaa! Seksiskandaalissa rypevästä suomalaissyntyisestä miljonääristä hurjia väitteitä: ”Peter Nygård omistaa poliisin!”

Peter Nygård
Pääosin Bahamalla asuvan Peterin omaisuuden arvioidaan olevan noin 830 miljoonaa euroa.

Uudet rajut syytökset

Nyt Nygårdin seksiskandaalipiina on jälleen kerran otsikoissa, sillä Global News -sivuston mukaan vaatemogulin kaksi poikaa ovat nostaneet kanteen isäänsä vastaan kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Rajujen syytösten mukaan Nygård on pyytänyt silloista tyttöystäväänsä raiskaamaan heidät poikien ollessa 14- ja 15-vuotiaita. Syytösten mukaan Nygårdin silloinen tyttöystävä tunnettiin seksityöntekijänä. Väitettyjen tekojen välissä on kulunut 14 vuotta.

Kanteen mukaan Nygård lennätti nuoremman poikansa Winnipegiin vuonna 2018. Pojan mukaan Nygård pyysi silloista naisystäväänsä raiskaamaan poikansa, jotta ”tästä tulisi mies”, ja raiskauksen väitetään tapahtuneen vaatemogulin yrityksen omistamassa kiinteistössä. Syytöksessä todetaan, että naisystävä oli tietoinen pojan iästä.

Toisessa syytöksessä käy ilmi, että Nygård väitetään tehneen saman myös vanhemmalleen pojalleen jo vuonna 2004. Tapahtumat sijoittuivat Bahamalle ja Nygårdin poika oli tuolloin 15-vuotias.

Vaatemogulin lapsien nimiä ei mainita asiakirjoissa, sillä heidän henkilöllisyyttään suojellaan uusien syytösten tultua ilmi.

Kiistää myös uudet syytökset

Nygårdin asianajajan mukaan hän kiistää jälleen kerran kaikki syytökset. 

- Päämieheni on järkyttynyt syytöksistä ja ne ovat hänen mukaansa täysin perättömiä eivätkä pidä paikkansa, asianajaja kertoi Global Newsille.

Liike
Nygårdin yritysryppään toimitilat New Yorkissa joutuivat pian helmikuun kohukanteen jälkeen FBI:n ratsaamaksi. Peter ilmoitti vetäytyvänsä yritystensä johdosta. Nygårdin muotialan yritys on asetettu maaliskuussa yrityssaneeraukseen.