fbq
Telkkari
22.02.2021 16:01
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Yle / Miikka Varila
Blind Channel
Tajusitko tämän? Seiskan toimittajan huomio Blind Channelista sai Suomen viisuedustajat innostumaan: ”Se on lapsuuteni soundtrack!”
Telkkari
22.02.2021 16:01
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Yle / Miikka Varila

Aggressiivista ja asenteellista ärjymistä, jonka väliin nopeampaa, lähes räppimäistä laulantaa. Raskasta kitarasoundia höystettynä dj:n skrätsäämisellä. Tuhtia rumpua ja siihen sekaan ripaus koneellista biittiä.

Kuulostaako tutulta? Aivan varmasti kuulostaa, jos on yhtään sattunut kuuntelemaan musiikkia 2000-luvun alkupuolella. Tuolloin soittolistat valtasi Linkin Parkin kaltaiset nu metal -bändit, joita Suomen tuore viisuedustaja Blind Channelkin muistuttaa.

Lue myös: Oululaiset tekivät sen! Blind Channel voitti UMK-finaalin ylivoimaisesti ja edustaa Suomea Euroviisuissa!

Seiskan reportteri nosti yhtäläisyyden esiin UMK21-finaalin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa viime lauantaina (20.2.). Juuri Linkin Parkin mainitseminen sähköisti bändin jäsenet selvästi.

– Minulle Linkin Park on se lapsuuden soundtrack. Ihastuin aikoinaan musiikkiin heidän ensimmäisen levynsä kautta. Olin silloin ensimmäisellä luokalla, Blind Channelin laulaja-kitaristi Joel Hokka nyökkäsi Seiskalle.

Lue myös: Mitä Tampereen hotelli Tornissa oikein tapahtui? UMK-finaalin voittanut Blind Channel lupasi pistää kunnolla ranttaliksi: ”Vain promillemäärä huolettaa”

Blind Channel.

Taas uutta ja freshiä

2000-luvun alun nu metal -skenestä puhuminen innosti muutenkin uunituoreita UMK-voittajia. Blind Channelin kundit muistuttivat, että heidän sukupolvelleen vuosituhannen vaihde on yhtä lailla nostalgista kuin vanhemmille polville vaikkapa 90-luku.

Lue myös: Onko tässä tuleva UMK-voittaja? Ennakkosuosikki meni hiljaiseksi, kun kuuli Dannyn kuittauksen: ”Olisivat melkein päässeet Danny-show’hun!”

– Ysäriä ja kasaria on tykitetty loputtomiin, mutta meidän sukupolvemme kokee 2000-luvun alun samanlaisena lämpimänä nostalgian kehtona kuin joillekin ysäri on.

– Meillä ei ole mitään hajua ysäristä tai kasarista, emme muista niistä mitään. Muistamme vain 2000-luvun alun, ja se on aivan loistava retroilun kohde. Samoin silloin syntyneet junnut voivat kokea, että tämä musahan on jotain tosi uutta ja freshiä!

Lue myös: Mitä ihmettä? Teflon Brothersin kanssa esiintyvä Pandora myöntää UMK-esityksensä vaarallisuuden: "Mutta naisen on tehtävä mitä naisen on tehtävä"

Blind Channel.

Keskari koronavirukselle

Yhdestä asiasta on oltava kuitenkin tarkkana: vaikka Blind Channel ammentaa paljon 2000-luvun alusta, oululaislähtöinen orkesteri ei omien sanojensa mukaan ole nu metalia, vaan violent popia.

Siihen teemaan sopii myös keskisormen näyttäminen – aihe, josta on jauhettu ihan riittämiin. Mutta koska koko keskarikohu on jäänyt monelta paitsioon, selitetään se nyt vielä kerran:

Lue myös: Nyt jysähti! Yle julkaisi historiallisen kuumaa kuvamateriaalia: Erika Vikman kontillaan jättipovi pullahtamispisteessä – illan UMK21-finaalista tulossa superseksikäs show!

– Kyse ei ole niinkään siitä, että me haluaisimme näytellä kenellekään keskaria. Kyse on siitä, millainen koronavuosi 2020 oli. Monesta on varmasti tuntunut siltä, että tekisi mieli näyttää keskaria. Ja kun on huono fiilis, ei silloin halua kuulla kappaleita vain siitä, miten ihanaa elämä on, Blind Channel perustelee.

Toukokuussa Rotterdamissa huipentuvaan viisufinaaliin oululaisjolpeilla on harvinaisen selvä menestysresepti:

– Enemmän tulta, vähemmän vaatetta!

Blind Channel.
Tilaa Seiskan uutiskirje! »