fbq
Telkkari
20.02.2021 22:41
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: YLE
Blind Channel.
Oululaiset tekivät sen! Blind Channel voitti UMK-finaalin ylivoimaisesti ja edustaa Suomea Euroviisuissa!
Telkkari
20.02.2021 22:41
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: YLE

Raskasta rockia soittava Blind Channel edustaa Suomea tämän vuoden Euroviisuissa. Asia ratkesi lauantai-iltana (20.2.) huipentuneessa Uuden Musiikin Kilpailun finaalissa, jossa oululaisorkesterin kappale Dark Side nousi selvästi ylitse muiden.

UMK-finaalin äänet muodostuivat siten, että 75 prosenttia niistä käsittivät yleisöääniä ja loput 25 prosenttia tulivat kansainväliseltä raadilta. Blind Channel voitti selvästi kummatkin.

Kaikkinensa Blind Channel keräsi yhteensä hurjat 551 pistettä, jolla se jyräsi suorastaan ylivoimaiseen murskavoittoon.

Lue myös: Onko tässä tuleva UMK-voittaja? Ennakkosuosikki meni hiljaiseksi, kun kuuli Dannyn kuittauksen: ”Olisivat melkein päässeet Danny-show’hun!”

Vuonna 2013 perustettu Blind Channel kuului alusta asti UMK:n suurimpiin suosikkeihin.  Laajalti kehuja kerännyt voittokappale Dark Side on bändin itsensä ja Joonas Parkkosen tuottama. Sen miksaamisesta vastaa Grammy-palkittu Dan Lancaster, joka on työskennellyt Blink 182:n ja Bring Me The Horizonin kaltaisten maailmanbändien kanssa.

Katso Suomen Euroviisukappale tästä:

Euroviisut 2021 järjestetään toukokuussa Rotterdamissa, Hollannissa. Maailmanlaajuisesta koronapandemiasta johtuen viisujen tarkkaa päivämäärää ei ole vielä tiedossa.