fbq
Telkkari
10.12.2021 15:30
Teksti: Anuliina Liukkonen|Kuvat: HBO MAX
Sinkkuelämää
Sinkkuelämää-jatkosarjalla shokkialoitus
Telkkari
10.12.2021 15:30
Teksti: Anuliina Liukkonen|Kuvat: HBO MAX

Sinkkuelämää-sarjan tarinaa jatkava, HBO Maxilla 9.12. alkanut And Just Like That alkoi dramaattisesti. Juttu sisältää juonipaljastuksia.

Kauan odotettu Carrie Bradshaw’n ja hänen ystäviensä tarinan jatkokertomus seuraa nyt viisikymppisiä naisia New Yorkissa. HBO Maxilla esitettävästä sarjasta julkaistiin aloituspäivänä kaksi ensimmäistä jaksoa. 

Heti aluksi katsojat saavat tietoa suosikkihahmo Samantha Jonesin kohtalosta. Käy ilmi, että Samantha on riitaantunut Carrien kanssa, koska heillä on mennyt työasioissa sukset ristiin. Samantha on katkaissut välinsä ystäviinsä kokonaan ja muuttanut Lontooseen. Carrie tilittää sarjassa ikävöivänsä Samanthaa. Tilanne tuntuu olevan ystäväporukassa vaikea asia.

– Tuntuu kieltämättä siltä kuin hän olisi kuollut. Emme koskaan edes puhu hänestä, Miranda sanoo.

Sarah
Sarah Jessica Parker uudessa And Just Like That -sarjassa.

Naiset ihmettelevät, miksi Samantha on deletoinut heidät elämästään täydellisesti, eikä vastaa heidän yhteydenottoyrityksiinsä.
– Luulin, että me neljä olisimme ystäviä ikuisesti, Carrie harmittelee.

Näin selitetään Kim Cattrallin hahmon poistuminen sarjasta. Cattrall on kertonut, ettei halunnut jatkaa, koska välit muihin päänäyttelijöihin, erityisesti Sarah Jessica Parkeriin, olivat niin huonot. 

Osa sarjan faneista on närkästynyt tarinasta, sillä Samantha on nähty hyvin lojaalina ystävilleen, eikä tunnu uskottavalta, että hän häipyisi noin vain ja jättäisi kaiken.

Sinkkuelämää
Tältä Sinkkuelämää -tähdet näyttävät nykyään.

Lue myös: Sinkkuelämää-paluusarjan kuvaukset ovat käynnistyneet - tältä sarjan kaunottaret näyttävät nykyään!

Myöskään woke-kulttuurin voimakas esiintuominen ei ole miellyttänyt kaikkia seuraajia. Sarjassa korostetaan päähenkilöiden olevan vanhoja ja pihalla nykymenosta muun muassa Carrien podcast-nauhoituksissa, jossa hän ei pysy nuorempien juttujen perässä.

Podcastia pitää Sara Ramirezin näyttelemä muunsukupuolinen hahmo Che Diaz, joka kannustaa Carrieta puhumaan avoimemmin seksuaalisuudestaan. Myös Miranda kompuroi pahasti poliittisessa korrektiudessa ja nolaa itsensä kurssilla kommentoimalla kanssaopiskelijoiden sukupuolta ja etnisyyttä.

Lue myös: Rakastettu Sinkkuelämää-ohjelma tekee paluun - yksi suosikkihahmo jättäytyy pois sarjasta kohun seurauksena

Varsinainen shokki koetaan kuitenkin jakson lopussa. Carrien mies, hänen elämänsä rakkaus Kiho eli Mr. Big (Chris Noth) saa sydänkohtauksen ja kuolee hänen käsivarsilleen. Rakastetun hahmon yllättävä kuolema on järkyttänyt sarjan faneja, sillä Mr. Big on ollut iso osa sarjaa jo sen ensimmäiseltä kaudelta saakka.

Ensin hän oli Carrien pitkäaikainen on-off-miesystävä ja lopulta aviomies. Uuden sarjan toisessa jaksossa nähdäänkin, kun murtunut Carrie alkaa järjestellä miehensä hautajaisia.

Lue myös: Sinkkuelämää-sarjan suosikkinäyttelijä Willie Garson, 57, on kuollut

Tilaa Seiskan uutiskirje! »