fbq
Telkkari
05.05.2021 19:31
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Nelonen
Big Brother Suomi
Näin Big Brother Suomen tuotanto kommentoi fiaskoksi kutsuttua livelähetystä!
Telkkari
05.05.2021 19:31
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Nelonen

Eilisillan suora Big Brother Suomi -lähetys herätti paljon keskustelua somessa.

Kelly Kalonjin tiputtua ohjelmasta, kilpailivat Aleksi Valavuori ja Petra Olli häätöimmuniteetista. 

Aleksi voitti, joten hän ei voi saada lähtöpasseja torstain häätölähetyksessä. Kilpailun sähellys ärsytti monia katosojia, koska sen järjestelyt tuntuivat hyvin puolivillaisesti tehdyiltä. Säännöt olivat epäselvät kilpailijoille, ja Petran kohdalla välineet hajosivat käsiin.

Lue myös: Some räjähti! Big Brotherin ensimmäinen pudotuslähetys oli todellinen fiasko - "Mitä he*vettiä?"

Lisäksi juontajilla oli ilmeisesti haasteita mikrofonien kanssa lähetyksen aikana. Juontajat Anni HautalaTinni Wikström sekä asiantuntijavieras Kim Sainio puhuivat ajoittain toistensa päälle. 

Näin tuotantoyhtiö kommentoi lähetystä

Seiska tavoitti tuotantoyhtiö Endemol Shine Finlandin operatiivisen johtajan Meira Norosen kommentoimaan kohulähetystä.

- Kilpailun aikana itse laite ei hajonnut, mutta kilpailijan päästäessä kahvoista irti, ne sinkoutuivat telineen väärälle puolelle ja jäivät lopulta jumiin. Tehtävä oli testattu, mutta kaikkiin erilaisiin käyttötapoihin ei oltu osattu varautua. Tämä oli harmillinen tapahtuma, johon meillä ei suorassa lähetyksessä ollut mahdollisuutta vaikuttaa. Pyrimme jatkossa varmistamaan vieläkin paremmalla kilpailijoiden ohjeistuksella, että näin ei kävisi, Meira toteaa sähköpostivastauksessaan.

Lue myös: Markku Pulli kärähti valheesta BB-talossa - muut asukkaat ärähtivät miehelle: "Nyt oli huonoa salkkarit-näyttelemistä!"

Norosen mukaan tuotannossa on harjoiteltu livelähetyksiä varten.

- Teemme uutta formaattia uudessa studiossa, ja vaikka valmistautumista ja treenaamista on paljon, suora lähetys voi yllättää. Lähetyksen flow'ta ja rytmiä parannetaan eilisen kokemuksen perusteella. Otamme kaiken palautteen vakavasti ja tarkastelemme sen pohjalta, miten voimme parantaa katsojakokemusta ja lähetyksen sujuvuutta.

Palaute otetaan huomioon

Noronen painottaa, että tuotannossa ollaan tyytyväisiä juontajien suorituksiin. 

- Esiintyjät herättävät aina mielipiteitä ja puhetta sekä puolesta että vastaan. Me olemme kaikkiin esiintyjiimme erittäin tyytyväisiä, ja heidän yhteistyöskentelynsä vain paranee kauden aikana, kun saamme lisää lähetysminuutteja alle. Tilanne on kaikille uusi. 

Lue myös: Aikapommi räjähti BB-talossa! Nina Mikkonen joutuu kärsimään - muut asukkaat lohduttivat

Hän toteaa myös, että katsojilta tullut palaute otetaan huomioon tulevaisuuden lähetyksiä ajatellen.

- Olemme analysoineet ensimmäistä häätölähetystä huolellisesti, ja tarkennamme tekemistä kaikilla eri osa-alueilla. Meillä on mukana ihan mahtava, keskenään erilainen esiintyjäporukka, jonka kanssa jatkamme ilolla työtä, totta kai koko ajan toimintaa terävöittäen, Noronen sanoo.

Lue myös: Jäätävät tuloerot! Näin paljon Big Brother -talon julkisuuden henkilöt tienaavat: katso!