fbq
Kotimaa
05.05.2021 10:55
Teksti: Niki Miettinen, Ida Herranen|Kuvat: Nelonen, Pauli Hanninen, Jukka Alasaari
big brother osallistujat
Jäätävät tuloerot! Näin paljon Big Brother -talon julkisuuden henkilöt tienaavat: katso!
Kotimaa
05.05.2021 10:55
Teksti: Niki Miettinen, Ida Herranen|Kuvat: Nelonen, Pauli Hanninen, Jukka Alasaari

Huippusuositussa tosi-tv-ohjelmassa Big Brotherissa alkoi sunnuntaina (2.5.) uusi kausi, ja uuden BB-talon täyttivät kotimaisen julkisuuskentästä tunnetut henkilöt. Tirkistelyrealityyn osallistuvilla tunnetuilla tähdillä on huomattavia eroja vuoden 2019 ansioissaan.

Eniten heistä tienasi kirjailija Rosa Meriläinen, jonka palkansaanti kasvoi yli 90 000 euron, kun jonon hännille taas jäi Aleksi Valavuori.

Sedu Koskiselle ei löytynyt verotietoja.

Lue myös: Yllätysbrunssi Big Brotherissa! Sara Forsberg ja Markku Pulli riemastuvat: "Tosi hyvä pössis"

Esittelyssä uusi Big Brother -talo

Tulokuningatar

Tulokuningatar tällä kaudella on kirjailija ja entinen kansanedustaja Rosa Meriläinen, jonka ansiotulot edellisvuonna olivat 92 732 euroa. Pääomatuloja kirjailijalla oli 794 euron edestä. Rosa onnistui kuitenkin saamaan 3 821 euron mätkyt. 

Rosa Meriläinen

Kolumneilla löi leiviksi

Toiseksi eniten BB-kilpailijoista ansiotuloja oli kolumnisti Sanna Ukkolalla, jonka tilipussiin ropisi 59 623 euroa. Pääomatuloja Sannalla oli 3 934 euroja ja mätkyjä tuli 263 euroa.

Sanna Ukkola

Eniten palautuksia

Imitaattori Janne Porkka oli verotettavien tulojen pronssisijalla, häviten Sannalle ansiotuloissa ainoastaan muutaman sata euroa. Ansiotuloja Jannella oli 59 080 euron verran, mutta pääomatuloja ei laisinkaan. Janne on kuitenkin hoitanut veroasiansa säntillisesti, sillä imitaattori sai veronpalautuksia 7 219 euroa.

Janne Porkka

Jättimätkyt

Tubettaja Pikku pinsku, eli Pinja Sanaksenaho, pääsi myös yli 50 000 euron ansiotuloihin, sillä suosikkitubettajan rahapussi täyttyi 51 444 eurolla. Pinjalla ei ollut pääomatuloja, mutta mätkyjä Big Brother -talon kuopus sai hurjat 14 611 euroa.

Pinja Sanaksenaho

Katsojien suosikki

Salatuissa elämissä aiemmin ihastuttanut Markku Pulli pääsi ansiotuloissaan 48 989 euroon. Pääomatuloja BB-kauden suosikiksi nousseella näyttelijällä ei ollut ja palautuksiakin tuli 589 euroa.

Markku Pulli

Kotiäidin palkkakuitti

Nina Mikkonen tienasi ansiotuloja 37 312 euroa. Pääomatuloja kotiäitinä toimivalla Ninalla ei ollut, mutta palautuksia hän sai 115 euroa. 

Nina Mikkonen

Pääomatulojen kuningas

Tubetähti Roni Bäck tienasi ansiotuloja 29 662 euroa. Pääomatuloissa tubettaja oli kuitenkin selkeästi kirkkain tähti, sillä niitä YouTube-sankarille kertyi jopa 13 921 euroa. Roni sai mätkyjä 329 euron edestä.

Roni Bäck

Vaihtoi asuntokauppoihin

Entinen mäkikotka, nykyinen kiinteistönvälittäjä Toni Nieminen sai ansiotuloja 27 678 euron verran, mutta pääomatuloja hänellä ei ollut. Mätkyjä entinen mäkihyppääjä joutui kuitenkin pulittamaan 2 685 euroa.

Toni Nieminen

Miten Sani tienasi?

Aikakone-yhtyeestä kansan suosioon noussut laulaja Sani, eli Saija Aartela, tienasi ansiotuloja 22 710 euroa ja pääomatulojakin artistilla oli 3 380 euroa. Palautuksia Sani sai 2 239 euroa.

Saija "Sani" Aartela

Painii mätkyjen kanssa

Painija Petra Olli tienasi ansiotuloja 19 629 euroa ja pääomatuloja 4 098 euron verran. Mätkyjä painijalle jäi maksettavaksi 703 euroa.

Petra Olli

Palautuksia kielinaiselle

Kielinaisena YouTubesta tähtiin noussut Sara Forsberg tienasi ansiotuloja 11 454 euroa ja pääomatuloja 528 euroa. Palautuksista sai radiojuontajaksi taannoin siirtynyt Sara nauttia 2 711 euron verran. 

Sara Forsberg

Missin pienet tulot

Missi Kelly Kalonji tienasi ansiotuloja 2 926 euroa, muttei lainkaan pääomatuloja. Palautuksia kaunokainen sai 284 euroa. 

Kelly Kalonji

Tuloton Aleksi

Talousrikoksista tuomion saanut Aleksi Valavuorella ei ollut verotettavia ansio- tai pääomatuloja, mutta mätkyjä liikemies sai 160 euroa.

Aleksi Valavuori

Lue myös: Aleksi Valavuorelta rehellinen paljastus somessa - tuomittiin törkeästä kirjanpitorikoksesta sekä törkeästä veropetosrikoksesta: "Syyllisiä on turhaa etsiä muualta kuin peilistä"

Sedu Koskisen karanteenipäiväkirja ennen Big Brotheriin menoa!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »