Tässäkö talven nostalgisin ruoka? Katso Saariston Martan resepti

Herkullinen uuniruoka saa maukkautensa kermasta.
Muistatko retroruokien parhaimmistoa? Kermainen uunisei oli nuoruuteni 80-luvulla meillä kotona varsinainen hittiruoka. Muistanpa kokkailleeni sitä opiskeluaikoinakin 90-luvulla.
Video: Saariston Martan parhaat säästövinkit keittiössä
Nyt oli tovi vierähtänyt viime sei-ateriasta ja oli korkea aika kokata tätä herkkua. Muistelin ja maistelin... HYVÄÄ!

Raaka-aineet ateriaan:
500 g pakasteseitä (4,40 €)
Sitruuna (0,20 €)
4 dl kuohukermaa (2,00 €)
Suolaa
Sitruunapippuria
Kalamaustetta
Tilliä
Noin 1 kg perunaa (0,40 €)

Tee kermainen uunisei näin:
Lohko puolikohmeista pakasteseitä veitsellä paloiksi. Laita palat uunivuokaan. Ripsuttele kalapaloille mausteet ja liruttele kermat kylkeen. Lopuksi täppäise päälle kuoritun sitruunan viipaleet ja hieman tillisilppua.
Pistä vuoka uuniin 175 asteeseen. Kerman kupliessa ja värin muodostuessa pintaan on uunisei valmista. Kaikista parhaimmalta tämä maistuu keitinperunoiden kanssa, perunamuusikin käy.
Hinta yhteensä 7 €.
Talven taittuessa tästä aterioi neljän porukka mennen tullen. Taas jälleen kerran tehdään helposti ja edullisesti maukasta kotiruokaa.
Herkullista talvenjatkoa!
Lisää reseptivinkkejä löydät saaristonmartta.fi