Tässäkö talven nostalgisin ruoka? Katso Saariston Martan resepti

Tässäkö talven nostalgisin ruoka? Katso Saariston Martan resepti

Herkullinen uuniruoka saa maukkautensa kermasta.

Mainos
Mainos päättyy

Muistatko retroruokien parhaimmistoa? Kermainen uunisei oli nuoruuteni 80-luvulla meillä kotona varsinainen hittiruoka. Muistanpa kokkailleeni sitä opiskeluaikoinakin 90-luvulla. 

Video: Saariston Martan parhaat säästövinkit keittiössä

Nyt oli tovi vierähtänyt viime sei-ateriasta ja oli korkea aika kokata tätä herkkua. Muistelin ja maistelin... HYVÄÄ!

Mainos
Mainos päättyy
Tässäkö talven nostalgisin ruoka? Katso Saariston Martan resepti

Raaka-aineet ateriaan:

500 g pakasteseitä (4,40 €)

Sitruuna (0,20 €)

4 dl kuohukermaa (2,00 €)

Suolaa

Sitruunapippuria

Mainos
Mainos päättyy

Kalamaustetta

Tilliä

Noin 1 kg perunaa (0,40 €)

Tässäkö talven nostalgisin ruoka? Katso Saariston Martan resepti

Tee kermainen uunisei näin:

Lohko puolikohmeista pakasteseitä veitsellä paloiksi. Laita palat uunivuokaan. Ripsuttele kalapaloille mausteet ja liruttele kermat kylkeen. Lopuksi täppäise päälle kuoritun sitruunan viipaleet ja hieman tillisilppua. 

Mainos
Mainos päättyy

Pistä vuoka uuniin 175 asteeseen. Kerman kupliessa ja värin muodostuessa pintaan on uunisei valmista. Kaikista parhaimmalta tämä maistuu keitinperunoiden kanssa, perunamuusikin käy.

Hinta yhteensä 7 €.

Talven taittuessa tästä aterioi neljän porukka mennen tullen. Taas jälleen kerran tehdään helposti ja edullisesti maukasta kotiruokaa.

Herkullista talvenjatkoa!

Lisää reseptivinkkejä löydät saaristonmartta.fi

Mainos
Mainos päättyy
Ladataan
Tässäkö talven nostalgisin ruoka? Katso Saariston Martan resepti