Markettien juurestarjoukset kannattaa hyödyntää – katso Saariston Martan resepti

Lisää reseptivinkkejä löydät saaristonmartta.fi
No nyt on nätisti värit ja maut kohdallaan. Mikä oiva makupari, rosollia savulohella! Neljälle hengelle edullista ja mehevää aterioitavaa pikkujouluihin, joulunviettoon tai uudevuoden vastaanottajaisiin.
Markettien loppuvuoden juurestarjoukset kannattaa nyt tai ei koskaan kerätä kärryyn. Tätä itsetehtyä savulohirosollia ei voita mikään, testatkaahan!

Raaka-aineet ateriaan:
4 isoa punajuurta (0,25 €)
4 isoa keltajuurta (1,20 €)
4 porkkanaa (0,30 €)
1 suolakurkku (0,40 €)
2 kananmunaa (0,40 €)
200 g savulohta (4,00 €)
rucolaa (0,45 €)
mustapippuria
suolaa

Tee savulohirosolli näin:
Pilko punajuuret, keltajuuret ja porkkanat isohkoiksi paloiksi uunivuokaan tai -pellille. Liruttele juuresten päälle öljyä, ja paahda ne uunin 200 asteessa kypsiksi. Keitä kananmunat, ja leikkaa ne jäähtyneinä lohkoiksi. Pilko suolakurkku paloiksi. Yhdistä paahdetut juurekset, kananmunalohkot ja suolakurkkupalat tarjoiluvadille. Paloittele päälle savulohta, laita koristeeksi hieman rucolaa ja viimeiseksi pienet myllyrouskaukset mustapippuria sekä suolaa. Syömään!
Hinta yhteensä 7 €.
Herkullista joulun odotusta!
Lisää reseptivinkkejä löydät saaristonmartta.fi