Punajuuri on nyt pop - katso Saariston Martan resepti

Punajuuren satokausi on parhaimmillaan.
Monelta punajuuret jäävät unholaan, mutta suosittelen lämpimästi tämän maukkaan juureksen käyttöä.
Onko kenties tiedossa sadonkorjuujuhlia tai arjen herkuttelua hämärtyviin syysiltoihin? Tässä resepti ihanan juustoisalle punajuuripiirakalle josta ei voi kuin tykätä maun ja värinkin suhteen. Tarjoa tästä edullista neljälle, maistakaa ja ihastukaa!

Valmis pakastetaikina suolaiselle piirakalle (2,00 €)
Alimmaiseksi:
Muutama tuore punajuuri (piirakan pohjallisen verran) (0,55 €)
Valkosipulia
Pinjansiemeniä (0,50 €)
Rakuunaa
1 prk creme fraichea (0,60 €)
2 dl kermaa (1,15 €)
2 munaa (0,30 €)
Suolaa
Mustapippuria
Cheddar-juustoraastetta 150 g (1,90 €)
Tee punajuuricheddarpiirakka näin:
Lohko punajuuret uunipellille, liruta niille oliiviöljyä ja paahda niitä uunissa 200´C melkein kypsiksi. Jäähdytä ja pilko ne paloiksi. Painele piirakkataikina vuokaan. Laita punajuuret piirakan päälle. Pilko hieman valkosipulia joukkoon sekä nakkaa pinjansieminiäkin kaveriksi. Ropsuta rakuunaa mausteeksi ja ripottele reilusti cheddar-raastetta punajuuripalojen päälle. Sekoita keskenään creme fraiche, kerma ja munat. Ripaus suolaa, mustapippuria ja kaada seos piirakalle.
Paista piiras kypsäksi ja kauniin ruskeaksi 200´C noin 45 minuuttia.
Hinta yhteensä 7 €.

Herkullista syksyä!