Tässäkö on kesän suosikkisalaatti? Katso Saariston Martan resepti
Käykö grilli jo kuumana, kaipaatko hyvää lisuketta lihan tai kalan kylkeen?
Edullista ja makoisaa aterioitavaa neljän hengen arkeen tai juhlaan. Tämä tarjoilukippo tyhjenee alta aikayksikön, kun väki pääsee tämän herkun makuun. Ettei tässä vain olisi kesän suosikkisalaatti?
Yhteensä 6,60 €.
Raaka-aineet ateriaan:
1 kg perunaa (0,80 €)
öljyä
1 punasipuli (0,20 €)
1 kurkku (1,00 €)
Tilliä
Persiljaa
Pieni purkki kapriksia (0,90 €)
3 dl turkkilaista jugurttia (1,50 €)
2 dl majoneesia (2,20 €)
1 rkl sinappia
1 rkl hunajaa
Loraus sitruunan mehua
Loraus valkoviinietikkaa
Mustapippuria
Suolaa
Tee rapea perunasalaatti näin:
Pese perunat, ja keitä ne kuorineen kypsäksi. Ota uunipelti. Murskaa perunat litteiksi leivinpaperin päälle, ja liruta niille hieman öljyä.
Paista perunoita 225 asteessa, kunnes ne ovat paahtuneet rapsakoiksi.
Pilko kurkku pieniksi kuutioiksi ilman sisusta. Pilko punasipuli, leikkaa persiljaa ja tilliä silpuksi. Yhdistä kaikki kulhoon, lisää kaprikset sekä jäähtyneet perunat.
Sekoita kastikkeeksi jugurttia, majoneesia, sinappia, hunajaa, loraus valkoviinietikkaa ja sitruunan mehua. Rouskauta vielä myllystä mustapippuria ja suolaa. Maistele lopuksi kastikkeen maut kohdalleen ja sekoita kastike kulhoon.
Sekoittele kaikki keskenään, laita salaatti tarjoiluastiaan ja herkuttele.