Tämä ruoka tuo väriä ja vireyttä elämään – katso Saariston Martan resepti
Kasviskeitto tuo väriä ja vireyttä elämään. Porisuttele tästä helposti hyvää apetta vaikka ulkoilupäivän jälkeen herkuteltavaksi.
Vuosien varrella tästä kasviskeitosta on tullut yksi talvipäivien keittosuosikeistani.
Tee kasviskeitto näin:
Kuori ja pilko sipulit sekä porkkanat. Pilko sellerin varret. Laita kasvikset kattilaan, jossa on litra vettä. Lisää sekaan kasvisliemikuutiot.
Kypsyttele keittoa vartin verran. Lisää tomaattisose, timjami, laakerinlehdet, ropsaus sokeria ja myllyrouskaus mustapippuria. Anna kattilan olla miedolla lämmöllä.
Huuhtele pavut lävikössä juoksevan veden alla. Leikkaa lehtikaalista pois kova ranka. Revi tai leikkaa kaali pieniksi paloiksi ja lisää papujen kanssa keittoon. Keitä viitisen minuuttia kunnes kaalit ovat pehmenneet. Leikkaa leipää kuutioiksi keiton kylkeen.
Edullista aterioitavaa neljälle, makoisaa kevään odotusta!
Lisää reseptivinkkejä löydät saaristonmartta.fi
Raaka-aineet ateriaan:
3 salottisipulia (0,80 €)
Kokonainen valkosipuli (0,20 €)
3 porkkanaa (0,30 €)
3 lehtisellerin vartta (0,50 €)
100 g tomaattisosetta (0,80 €)
200 g lehtikaalia (1,60 €)
1 prk valkoisia papuja suolaliemessä (0,85 €)
Muutama oksa tuoretta timjamia (0,50 €)
2 laakerinlehteä
Litra vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 tl sokeria
Mustapippuria