Tältä näyttää Harri Syrjäsen öky-perunasalaatti!

Maistuisiko?
Kokki Harri Syrjänen vinkkaa mainiosta salaatista vaikka uudenvuoden tai vapun juhlapöytään.
Harri Syrjänen paljastaa kotikokeille reseptinsä, jolla saa luksusta tarjoiluihin.
– Deluxe perunasalaatti. Jos kaipaat uuteenvuoteen jotain rapeaa ja kosteaa, tää on sulle, Harri vinkkaa.
Harri myös kertoo, että kyseinen salaatti kuuluu ehdottomasti myös hänen omaan juhlapöytään.
– Mikä on sun suosikki/perinne uudenvuoden safka, jota on pakko saada? Mulla se on tää salde.
Deluxe pottusalde
500g perunoita
1pkt pekonianippu
parsaa
2 suippopaprikaa
1 avocado
2 rkl kapriksia
1 punainen chili
3 valkosipulinkynttä
1 nippu kevätsipulia
1/2 ruukku basilikaa
1/3 ruukku timjamia
2 dl ranskankermaa
2 dl majoneesiä
2tl dijonsinappia
Lisäksi suolaa ja mustapippuria.
Ohje
Keitä perunat ja parsat kypsäksi ja paista pekoni. Anna jäähtyä kylmäksi.
Leikkaa jäähtyneet perunat neljään osaan. Leikkaa avocado kuutioiksi. Leikkaa kevätsipuli, paprika ja chili renkaiksi. Silppua valkosipulit.
Pilko parsat ja pekoni 1,5-2cm pätkiin ja silppua timjami sekä basilika.
Kaada kaikki ainekset isoon kulhoon. Lisää ranskankerma ja majoneesi, sekä dijon ja sekoita hyvin. Mausta suolalla ja mustapippurilla.