Harri Syrjänen sai Ile Uusivuoren innostumaan – tässä syy

Harri Syrjänen sai Ile Uusivuoren innostumaan – tässä syy

– Tee tää nii ei tarvii olla viltin alla yksin, kokki vinkkaa.

Mainos
Mainos päättyy

Kokkimestari Harri Syrjänen, 55, vinkkaa syksyisestä ruoka-annoksesta, joka on aina ollut miehen mieleen.

Arkistovideo: Mitä huippukokit valmistaisivat jauhelihasta?

Kyseessä on siis merimiespihvit.

– Oon aina tykänny Merimiespihvistä. Se on niin yksinkertainen, mutta todella hyvä ja intensiivinen, vähän ku mun tuijotus, Harri avaa.

Mainos
Mainos päättyy

Kyseessä ei kuitenkaan ole kaikkein nopein ja edullisin ruokalaji, sillä reseptiin tulee olutta sekä naudan sisäpaistipalaa, jonka kilohinta huitelee 20 euron kieppeillä. Harrin mukaan panostus kuitenkin huomataan.

– Nää laatikkoruoat on nii superhyviä tähän syksyy ja alkavaan talveen. Tee tää nii ei tarvii olla viltin alla yksin.

Moni Kokkisodasta ja Petolliset -ohjelmastakin tutun somettajan seuraajista innostuikin reseptistä.

– Mä niin teen tän, hihkui myös naimisissa oleva juontaja Ile Uusivuori kahden sydämen kanssa.

Harri muistutti Ileä pitämään tekelettään tarpeeksi kauan uunissa, että lopputulos olisi hajoavan murea.

Mainos
Mainos päättyy

Merimiespihvit:

800 g naudan sisäpaistipala

2 kpl sipulia

1,2 kg kiinteitä perunoita

1 tölkki olutta

8-10 dl mietoa lihalientä

10 kpl mustapippureita

Mainos
Mainos päättyy

2 kpl laakerinlehteä

Suolaa

Ohje:

Leikkaa paisti 0,5 cm paksuiksi pihveiksi poikkisyin. Kuori sipulit ja leikkaa puolirenkaiksi. Pese perunat ja leikkaa siivuiksi. Kuumenna pannu, laita öljy ja voi pannuun. Laita pihvit pannuun, mausta suolalla ja pippurilla ja paista hyvä pintaväri. Nosta pihvit pois, lisää pannuun sipulit ja ruskista kevyt väri. Lisää voideltuun vuokaan 1/3 perunoista. Asettele päälle pihvit, sipulit ja lisää pippurit ja laakerinlehdet. Lisää loput perunaviipaleet. Kaada olut ja lihaliemi vuokaan. Laita uuniin 175 asteeseen. Kun perunat on saaneet väriä, tähän menee noin tunti, peitä vuoka foliolla. 

Ota päikkärit ja jatka kypsentämistä viel 1-2h kunnes pihvit ovat hajoavan mureita. Jos kypsennyksen aikana nestettä haihtuu liikaa lisää hieman vettä.

Mainos
Mainos päättyy
Ladataan