Karita Tykän munakoisovuoka villiinnyttää - katso resepti!

Karitan herkullinen resepti on kerännyt läjäpäin ihastelua.
Ex-missi Karita Tykkä jakaa someen vahvasti terveyteen ja hyvinvointiin linkittyvää sisältöä, eikä ole ihme, että ruokajulkaisutkin sopivat terveysruokaa suosivien menuun.
Karita jakoi hiljattain Instagram-sivuilleen reseptin munakoisovuokaan, jossa monien karttama vihannes pääsee oikeuksiinsa tomaattien kanssa. Karita esittelee valmistusprosessia videossa, jonka on kuvannut modernissa keittiössään.
- Eikä pelkoa, tässä ruoassa ei munakoiso ole limainen tai mauton… kannattaa kokeilla! Ja hei. Jos haluat, voi täyteen sekaan sujauttaa myös laadukasta jauhelihaa, Karita pohjustaa reseptiään videon yhteydessä.
Erosoppa vaihtui kalasoppaan! Näin valmistuu Karita Tykän kalakeitto: yllättävät ainesosat
Näin syntyy Karitan munakoisovuoka:
3 munakoisoa
Suolaa
2 x 400 g säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2–3 rkl Deortegas luomu oliiviöljyä
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1-2 tl suolaa
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta tai savupaprikajauhetta
Karita kertoo käyttäneensä osan suolasta korvaamiseen Recional Sal Picantea, jossa on lisänä myös mustapippuria ja cayennepippuria.
250-300 g fetajuustoa
Mustapippuria
Tuoretta timjamia ja oreganoa
Valmistus:
Kuumenna uuni (kiertoilma) 200 asteeseen.
Leikkaa munakoisot pitkittäin puoliksi.
Leikkaa ristikkäisviiltoja munakoison maltoon, mutta älä leikkaa rikki kuorta.
Ripottele hieman suolaa viiltoihin.
Paahda munakoisoa leikkauspinta ylöspäin noin 30 minuuttia.
Valmista sillä välin täyte.
Hienonna kuoritut sipuli ja valkosipulin kynnet.
Kuumenna öljy pannulla tai kattilassa ja kuullota sipulisilppuja muuta minuutti.
Lisää tomaattimurska, mausteet ja tuoreet yrtit.
Keitä hiljalleen puolisen tuntia. Tomaattitäyte saa tiivistyä muhennosmaiseksi.
Kun munakoisot ovat pehmenneet, kaavi munakoisojen hedelmäliha lusikalla ja lisää se tomaattitäytteeseen.
Maista täytettä ja säädä tarvittaessa makua.
Lorauta oliiviöljyä vuokaan (25x18cm) ja täytä vuoka tomaattitäytteellä.
Paista 30 minuuttia.
Lisää murusteltu feta ja jatka paistamista noin 15 minuuttia.
Lopuksi vuoan voi koristella toreilla yrteillä.
- P.S. Maku vain tiivistyy yön yli levätessään, Karita vinkkaa.