Erosoppa vaihtui kalasoppaan! Näin valmistuu Karita Tykän kalakeitto: yllättävät ainesosat

Erosoppa vaihtui kalasoppaan! Näin valmistuu Karita Tykän kalakeitto: yllättävät ainesosat

Karita lupaa, että kukkakaalia ja timjamiakin sisältävä kalakeitto vie kielen mennessään.

Mainos
Mainos päättyy

Viime vuoden lopulla erosopan keskellä ollu Karita Tykkä jakaa herkullisen reseptin somessaan.

Karita kertoo, mitä tulee hänen versioonsa kalakeitosta. Perinteiksi miellettyjen ainesosien ohella sopasta löytyy niin kukkakaalia kuin timjamiakin. 

- Tämä keitto on helppo valmistaa ja aikaa menee noin 30 minuuttia. Samaan aikaan arkinen ja hienostuneen täyteläinen… ei se ihan tavallinen kalasoppa! Keitto vei kielen mennessään ja maistui koko porukalle, Karita lupaa Instagram-julkaisunsa tekstissä.

Mainos
Mainos päättyy

Avioerosaagassa ryvettynyt Karita Tykkä joutui ikävään tilanteeseen: "Tuntuu omituiselta"

KALAKEITTO Á LA KARITA

Resepti on keto, gluteeniton, sokeriton, pähkinätön ja se soveltuu Karitan mukaan  4-6:lle hengelle.

Tarvitset:

1,5 rkl voita

1/4-1/2 (noin 4 dl) kukkakaalia suupaloiksi pilkottuna

2 sellerin vartta pilkottuna

1/2-1 keskikokoinen fenkoli ohueksi viipaloituna

1 tl sipulijauhetta

1/2 tl valkosipulijauhetta

1 tl merisuolaa

1 tl mustapippuria myllystä

5-6 dl kalalientä

3 tl tuoreita timjaminlehtiä

5 dl luomukermaa

500 g ruodotonta nahatonta lohta tai nieriää isoiksi leikattuna paloiksi (halutessasi voit käyttää myös muuta kalaa)

150 g kylmäsavustettua lohta pieneksi pilkottuna

Tee näin:

Laita voi kattilaan ja sulata se liedellä. Voin sulamisen jälkeen lisää kukkakaali, selleri, fenkoli, sipulijauhe, valkosipulijauhe, suola ja pippuri. Kypsennä välillä sekoittaen, kunnes selleri pehmenee (n. 5 min).  Lisää kalaliemi ja timjami. Kuumenna kiehuvaksi, pienennä lämpöä ja keitä (n.15 min). 

Ota 1-1,5 dl keittoa ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Kaada sitten soseutettu keitto takaisin kattilaan. Lisää kerma ja nosta lämpöä, kiehauta neste ja alenna sitten lämpöä. 

Lisää lohi ja keitä viisi minuuttia sekoittaen varovasti välillä, jotta lohi ei hajoa kypsennyksen aikana. Tarkista maku ja lisää maun mukaan suolaa ja pippuria ja kaada kulhoihin. Koristele timjaminlehdillä ja rouhi päälle mustapippuria halutessasi.

Lähde: @karitatykka

Mainos
Mainos päättyy
Ladataan