fbqHuutokauppa jäädytettiin! Törkeästä petoksesta epäilty Sanna Kiiski vei lainaamansa arvoesineet kaniin | Seiska
Sanna Kiiski

Huutokauppa jäädytettiin! Törkeästä petoksesta epäilty Sanna Kiiski vei lainaamansa arvoesineet kaniin

Rikos | 26.11.2021 06:04

Seiska kertoi aikaisemmin, että tv:stä tuttu juontaja Sanna Kiiski, 47, lähestyi alkuvuodesta useita julkisuudesta tuttuja ja tavallisia ihmisiä hauskalla idealla.

Hän kertoi tekevänsä pilottijaksoa uuteen Arvoa vai ei -tv-ohjelmaan, jossa ihmiset arvioisivat studioon tuotujen esineiden aitoutta. Koska ohjelmaan piti saada arvoesineitä, Sanna lähestyi useita tahoja esineiden lainauspyynnöllä.

Moni suostui ehdotukseen ja antoi arvoesineensä luottavaisesti Sannan haltuun. Eräskin lainaaja allekirjoitti 1 800 euron viikkosopimuksen arvokoruistaan.

Pian lainaajille selvisi ikävä totuus. Esineitä ei palautettu määräaikaan mennessä, eikä Sanna vastannut enää heidän puheluihinsa. Lisäksi kukaan tv-alalla ei ollut kuullutkaan kyseisestä pilottijaksosta.

Petetyiksi joutuivat niin arvoesineiden lainaajat kuin Sannan niin sanotut avustajat.

Lue myös: Jopa 29 uhria! Sanna Kiisken raju rikosepäily: poliisi tutkii tv-toimittajaa

Poliisi tutkii Sannaa petoksesta epäiltynä. Tutkinta on vasta alussa.
Poliisi tutkii Sannaa petoksesta epäiltynä. Tutkinta on vasta alussa.

Huutokauppa jäissä

Pian paljastui, että Sanna oli vienyt hänelle luovutetut arvotavarat kahteen helsinkiläiseen panttilainaamoon ja saanut niistä rahaa.

Mikäli esineitä ei lunasteta panttilainaamosta sovittuna aikana, ne myydään yleisessä panttihuutokaupassa. Tämän jälkeen jäljittäminen on lähes mahdotonta.

– Panttilainaamoon päätyneiden arvoesineiden huutokauppa on nyt jäädytetty, sillä poliisi tutkii asiaa, Seiskan tavoittama lähde paljastaa.

Kuvausesineitä lainatessaan Sanna käytti Sanomien nimeä hyväkseen.
Kuvausesineitä lainatessaan Sanna käytti Sanomien nimeä hyväkseen.

Lue myös: Seurapiirikaunotar kaipaa Sanna Kiiskeltä lainatavaroita takaisin: merkkilaukkuja ja -koruja kateissa 10 000 euron edestä

Poliisi tutkii Sannan toimia muun muassa epäiltyjen törkeän petoksen ja identiteettivarkauden varalta. Rikosilmoitus on tehty vastikään, joten tutkinta on vasta alkuvaiheessa.

Seiska tavoitti tutkinnanjohtaja Ville Kiviniemen Helsingin poliisilaitokselta, mutta hän ei halunnut kommentoida tutkintaa millään tavalla.

Tällä hetkellä arvoesineiden lainaajia on ilmoittautunut poliisille 29. Huijaukset alkoivat tiettävästi maaliskuussa ja jatkuivat kesän yli.

Rikoshyöty liikkuu varovaisenkin arvion mukaan useissa kymmenissä tuhansissa euroissa.

Osalla uhreista on lainaamiinsa arvoesineisiin vahva tunneside, sillä joukossa on muun muassa perintökalleuksia.

– Vaikka esineiden huutokauppa on jäädytetty, voi kestää parikin vuotta, ennen kuin tilanne oikeudessa ratkeaa ja että saan tavarani takaisin.

Teksti:Leena Ylimutka
Kuvat:Seiskan arkisto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!