fbqJopa 29 uhria! Sanna Kiisken raju rikosepäily: poliisi tutkii tv-toimittajaa | Seiska
Sanna Kiiski

Jopa 29 uhria! Sanna Kiisken raju rikosepäily: poliisi tutkii tv-toimittajaa

Rikos | 25.11.2021 06:01

Tv:stä tuttu juontaja Sanna Kiiski, 47, lähestyi alkuvuodesta useita julkisuudesta tuttuja ja tavallisia ihmisiä hauskalla idealla.

Hän kertoi tekevänsä pilottijaksoa uuteen Arvoa vai ei -tv-ohjelmaan, jossa ihmiset arvioisivat studioon tuotujen esineiden aitoutta. Koska ohjelmaan piti saada arvoesineitä, Sanna lähestyi useita tahoja esineiden lainauspyynnöllä.

Moni suostui ehdotukseen ja antoi arvoesineensä luottavaisesti Sannan haltuun. Eräskin lainaaja allekirjoitti 1 800 euron viikkosopimuksen arvokoruistaan.

Pian lainaajille selvisi ikävä totuus. Esineitä ei palautettu määräaikaan mennessä, eikä Sanna vastannut enää heidän puheluihinsa. Lisäksi kukaan tv-alalla ei ollut kuullutkaan kyseisestä pilottijaksosta.

Petetyiksi joutuivat niin arvoesineiden lainaajat kuin Sannan niin sanotut avustajat.

Poliisi tutkii Sannaa petoksesta epäiltynä. Tutkinta on vasta alussa.
Poliisi tutkii Sannaa petoksesta epäiltynä. Tutkinta on vasta alussa.

Lue myös: Seurapiirikaunotar kaipaa Sanna Kiiskeltä lainatavaroita takaisin: merkkilaukkuja ja -koruja kateissa 10 000 euron edestä

Rikostutkinta kesken

Pian paljastui, että Sanna oli vienyt hänelle luovutetut arvotavarat kahteen helsinkiläiseen panttilainaamoon ja saanut niistä rahaa.

– Vain muutama ihminen onnistui saamaan Sannalta tavaransa takaisin. Arvioisin, että 95 prosenttia hänelle lainatuista esineistä vietiin kaniin, Seiskalle kerrotaan.

Poliisi tutkii Sannan toimia muun muassa epäiltyjen törkeän petoksen ja identiteettivarkauden varalta. Rikosilmoitus on tehty vastikään, joten tutkinta on vasta alkuvaiheessa.

Seiska tavoitti tutkinnanjohtaja Ville Kiviniemen Helsingin poliisilaitokselta, mutta hän ei halunnut kommentoida tutkintaa millään tavalla.

Lue myös: Maniaan sairastunut Sanna Kiiski pyytää anteeksi rahasotkujaan: ”Salailu ei enää auta” – kertoo katuvansa

Tällä hetkellä arvoesineiden lainaajia on ilmoittautunut poliisille 29. Huijaukset alkoivat tiettävästi maaliskuussa ja jatkuivat kesän yli.

Rikoshyöty liikkuu varovaisenkin arvion mukaan useissa kymmenissä tuhansissa euroissa.

Lue lisää rikosepäilystä ja Sannan kommentit asiaan torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!

Teksti:Leena Ylimutka
Kuvat:Seiskan arkisto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!