fbq
Eeva-Leena Keskinen

BB-Eevikselle rikostuomio ja yli 10 000 euron lasku: Blogikirjoitukselle tuli hintaa

Seiska uutisoi marraskuun 15. päivänä BB-tähtien oikeustaistosta.

Tilanne sai alkunsa noin kaksi vuotta sitten, kun BB-talosta tuttu Jukka Laine teki Eeviksestä eli Eeva-Leena Keskisestä rikosilmoituksen.

- Tein Eeva-Leena Keskisestä rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta noin kaksi vuotta sitten, Jukka Laine kertoi Seiskalle tunnelmistaan juuri ennen käräjäistunnon alkua.

Rikosilmoitus liittyi Eeviksen blogikirjoitteluun, jossa hän syytti Jukkaa raiskauksesta.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Näin BB-Eeviksen puheet sulivat käräjillä – BB-Milla yllätystodistajana

Nyt Helsingin käräjäoikeus on antanut tuomionsa.

Sen mukaan Eevis on syyllistynyt rikokseen rikosnimikkeenä kunnianloukkaus.

Jukka Laine
BB-ohjelmasta tuttu Jukka Laine haastoi Eeviksen käräjille. Istuntoa seurasi BB-Krisu, joka oli mukana tukemassa ystäväänsä.

Käräjäoikeuden mukaan Eevis esitti Jukasta perättömiä raiskausväitteitä tietoisena siitä, etteivät ne pitäneet paikkaansa.

Eeviksen esittämät perättömät raiskausväitteet levisivät netissä laajasti ja aiheuttivat merkitsevästi Jukkaan kohdistuvaa halveksuntaa.

Rakkaussuhteen karmea päätös: BB-Jukka haastoi Eeviksen käräjille – tästä on kyse!

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Alun perin erikoissyyttäjä Tapio Mäkinen esitti Eevikselle 60 päiväsakkoa, mutta käräjäoikeus korotti erikoissyyttäjän näkemystä ja rapsaisi BB-tähdelle 80 päiväsakkoa. Eeviksen tuloilla sakkoa kertyi maksettavaksi 480 euroa.

Erikoissyyttäjä esitti kärsimysvaatimuksia peräti 8 000 euroa.

Eeva-Leena Keskinen
Käräjäoikeuden määräyksen mukaan Eeviksen on poistettava laittomat kirjoituksensa netistä.

- Tiedän, että kärsimysvaatimus on tällaisessa perusmuotoisessa kunnianloukkauksessa ylärajoilla, erikoissyyttäjä pohjusti vaatimustaan käräjäoikeuden istunnossa kaksi viikkoa sitten.

Hän perusteli korkeaa rangaistusvaatimusta muun muassa sillä, että rikos täytti törkeän kunnianloukkauksen tunnusmerkistön, joten erikoissyyttäjän mukaan syytettä olisi voitu ajaa myös sillä rikosnimekkeellä.

Käräjäoikeus yhtyi syyttäjän näkemykseen kärsimysvaatimuksen osalta ja tuomitsi Eeviksen maksamaan Jukalle 8 000 euroa kärsimyksestä.

Sen sijaan aiheutuneista ansionmenetyksistä Jukka sai ”vain” 1 000 euroa vaaditun 10 000 euron sijaan. Jukan puolustus vetosi siihen, että Eeviksen blogikirjoitusten myötä hänen tosi-tv-uransa loppui kuin seinään, mutta käräjäoikeudessa vaatimus 10 000 euron ansionmenetyksistä kaatui näytön puutteeseen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

BB-Eevis ja BB-Jukka puivat yhteistä tulevaisuuttaan ensimmäisessä yhteishaastattelussaan

Eeviksen blogikirjoittelu tuli hänelle lopulta kalliiksi, sillä sakkojen ja korvaussummien lisäksi hän joutuu maksamaan valtiolle todistelukustannuksia 275 euroa ja Jukan 2 000 euron oikeudenkäyntikulut.

Kaikkiaan Eeviksen kukkaro kevenee 11 755 eurolla.

Eeviksen omat oikeudenkäyntikulut ovat 2 148 euroa, mutta koska hänelle oli myönnetty oikeusapua, hänen avustajansa lasku maksetaan kokonaan valtion varoista.

Lisäksi käräjäoikeus on määrännyt Eeviksen poistamaan lainvastaiset blogikirjoitukset.

- Ne on poistettava yleisön saatavilta ja hävitettävä, käräjäoikeuden tuomiossa todetaan.

Tuomio ei vielä ole lainvoimainen. Seiska tavoitti Eeviksen oikeusavustajan Lassi Ejantin, mutta tämä ei halunnut kommentoida tuomiota tai mahdollista valitusta millään tavalla.