fbq
Varpu Hintsanen

“Veikö lapsen syövän kanssa pärjääminen kaiken huomion?” - Varpu Hintsanen pohtii elämänsä kriisejä somessa

Lapsensa syövälle menettänyt Varpu Hintsanen on puhunut avoimesti julkisuudessa surustaan ja sen käsittelystä. Viime vuonna julkaistiin hänen ja Emilia Salorannan kirjoittama kirja Valo joka ei kadonnutkaan (WSOY), jossa hän kertoo kokemuksistaan. Hänen nuorempi tyttärensä Senja menehtyi syöpään 8-vuotiaana.

Varpu on kirjoittanut Instagram-sivulleen pitkällisen pohdinnan, jossa mietiskelee elämässään tapahtuneita asioita ja niiden vaikutuksia. Hän nimittää niitä elämänkriiseiksi.

Varpun vanhempi tytär muutti heinäkuun alussa omilleen, ja se on ollut äidille kova pala.

- Minulle tämä ”tyhjenevän pesän” -kohta on taas yksi välitilinpäätöksen paikka. Huomaan tuntevani surua, kun mietin menetinkö toisen lapsen omaishoitajana ollessani yhteisiä vuosia esikoisen kanssa. Olin kyllä läsnä, mutta veikö vaikeiden tunteiden ja toisen lapsen syövän kanssa pärjääminen kuitenkin kaiken huomion. Pääsikö esikoiseni kasvamaan liki aikuiseksi kuin varkain - yht’ äkkiä humpsahtaen, Varpu pohtii toisen lapsen sairauden varjostamaa elämää.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Vai käykö kaikille äideille näin (puhun nyt äideistä, vaikka yhtä lailla nämä koskevat varmasti isiäkin) että yhtenä päivänä vain huomaa lapsen muuttolaatikoita roudatessaan miettivänsä, että ”miten tässä näin kävi”?!

Varpu Hintsasen koskettava kirjoitus 8-vuotiaana menehtyneelle Senja-tyttärelleen: "Tänäänkin äitiä itkettää"

Lapsensa syövälle menettänyt Varpu Hintsanen: En pidä enää kulisseja yllä

Varpu kertoo kuulleensa kommentteja, jotka eivät varsinaisesti auta.

- ”No tämähän kuuluu normaaliin elämään” tai ”nauti nyt omasta ajasta” kommentit eivät tunnelmaa tässä hetkessä nostata. Joskus myöhemmin varmasti nautin niin perhanasti. Kunhan ensin olen tämän kriisin käsitellyt, hän toteaa.

- Kaikkia vaikeita tunteita ei tarvitse sillä siunaamalla hetkellä rautakangella myönteisiksi kääntää. Saa tuntea ja kriiseillä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Varpu ja Sami Hintsasen edesmennyt Senja-tytär sai ikimuistoisen yllätyksen ennen kuolemaansa: Samalle lavalle JVG:n kanssa!

Varpu kertoo äitiyden olleen erityisen suuri tekijä, joka on vaikuttanut hänen elämäänsä ja valintoihinsa.

- Äitiys muuttui rajusti nuorimmaisen kuoleman jälkeen ja nyt muutama vuosi myöhemmin se muuttuu taas. Ei häviä, mutta muuttuu. Ja muutos ottaa aikansa.

8-vuotiaan Senja-tyttären kuolema lujitti Varpu ja Sami Hintsasen suhdetta - ”Meistä on tullut läheisempiä”

Kaikki kuitenkin kääntyy Varpun mukaan varmasti vielä parhain päin.

- Varmasti sekin aika tulee, kun suihkutan Pommacia terassilta ja laulan kovaan ääneen Aikuista naista. Tuuletan vapauden tunnetta ja mietin, että mihin sen kaiken paljon puhutun oman aikani nyt oikein käytän, hän myöntää.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Mutta se päivä ei ole vielä tänään. Se on sitten joskus.

Varpu Hintsanen muistelee edesmennyttä Senja-tytärtään: "Tänään sinä täyttäisit 11-vuotta"

Kommenteissa Varpua kiitellään kovasti vaikeiden tunteiden sanoittamisesta.

Varpun Senja-tytär menehtyi 8-vuotiaana vuonna 2019. Hänen perheeseensä kuuluu vanhemman tyttären lisäksi muusikko-juontaja Sami Hintsanen. Sami ja Varpu menivät naimisiin vuonna 2018.

Oman 8-vuotiaan lapsen kuoleman kokeneet Varpu ja Sami Hintsanen eivät ole ehtineet kokea normaalia perhearkea: ”Meidän elämämme on kulkenut katastrofista toiseen”

Arkistovideo: Seiska Varpu Hintsasen kirjajulkkareissa: