fbq
Kotimaa
06.08.2021 07:08
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Matti Matikainen
Sami ja Varpu Hintsanen
Oman 8-vuotiaan lapsen kuoleman kokeneet Varpu ja Sami Hintsanen eivät ole ehtineet kokea normaalia perhearkea: ”Meidän elämämme on kulkenut katastrofista toiseen”
Kotimaa
06.08.2021 07:08
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Matti Matikainen

Varpu Hintsasen ja Emilia Salorannan Valo joka ei kadonnutkaan -uutuuskirjan julkaisutilaisuudessa viime viikolla oli harvinaisen hauras tunnelma.

Tilaisuudessa muisteltiin Varpun vuonna 2019 kuolleen tyttären elämää. Muistot kahdeksanvuotiaana syöpään menehtyneestä Senjasta noistivat tunteet pintaan niin äidillä kuin tämän nykyisellä miehellä, muusikko-juontaja Sami Hintsasella.

Lue myös: Lapsensa syövälle menettänyt Varpu Hintsanen: En pidä enää kulisseja yllä

Kyyneliä nostatti Varpun vanhemman tyttären Sennin esittämä, Jannika B:n Aplodit mulle -kappale sekä Samin tulkitsema Pave Maijasen Elämän nälkä -hitti. Lisäksi kaksikko esitti yhdessä Tuure Kilpeläisen kappaleen Valon Pisaroita.

Viimeisen esityksen aikana yleisö puhalsi saippuakuplia ja taivas aukesi kauniisti.

– Senja lähettää terveisensä taivaasta, yleisössä ihailtiin.

hintsanen
Samin tunteet nousivat kyyneleinä hänen esittäessään Elämän nälkä -laulun vaimonsa kirjan julkaisutilaisuudessa.

Katastrofista toiseen

Varpu ja Sami kertovat, että Senjan kuolema kasvatti heidän suhteestaan entistä vahvemman.

Psykiatriseksi sairaanhoitajaksi kouluttautunut Varpu tietää, että vaikeudet joko hajottavat tai yhdistävät perhettä.

– Jos on isoja vastoinkäymisiä, harva niistä selviää muuttumatta, Varpu sanoo.

hintsaset
– Varpun kanssa voimme nauraa ja itkeä yhdessä. Samankaltaisuuksien tuoma yhteenkuuluvuuden tunne yhdistää meitä todella paljon, Sami ihastelee puolisoaan. Samin, 49, kanssa poseeraavat varpu, 43, ja vasemmalla Varpun tytär Senni Raappana, 16.

Sami ja Varpu ovat olleet yhdessä jo kuusi vuotta. Avioon he astelivat vuonna 2018.

– Emme vielä ole oikeastaan ehtineet elää sellaista normaalia arkea. Sellaista, jossa olisi kaksi työssäkäyvää ihmistä ja murheena se, onko meillä rahaa laskuihin tai mitä ruokaa tehdään, Varpu kuvailee.

– Meidän elämämme on kulkenut katastrofista toiseen. Luonnollisesti toivomme, että jossain vaiheessa elämä vähän tasoittuisi. Toisaalta ajattelemme, että olemme tästä yhdessä selvinneet ja selviämme jatkossakin.

Lue myös: Sami ja Varpu Hintsanen myyvät yllättäen ökykotiaan: poreamme, valtava terassi, takka, kesähuone... - katso kuvat!