fbqNiko Ranta-aho siirrettiin toiseen vankilaan - tällaista on Katiska 2 -vyyhdin pääsyytetyn elämä uudessa sellissä! | Seiska
Katso kuvat!
Niko Ranta-aho

Niko Ranta-aho siirrettiin toiseen vankilaan - tällaista on Katiska 2 -vyyhdin pääsyytetyn elämä uudessa sellissä!

Kotimaa | 31.05.2021 17:03

Ensimmäisen Katiska-rikosvyyhdin oikeudenkäynnistä 11 vuoden vankeustuomion saanut Niko Ranta-aho on siirretty istumaan tuomiotaan Jokelan vankilasta Vantaan vankilaan käynnissä olevan Katiska 2 -oikeudenkäynnin ajaksi.

Asia vahvistettiin maanantaina oikeudenkäynnin istuntotauolla.

Ranta-ahon asianajaja Hannu Kaitaluoma kertoi Ranta-ahon voivan sekä henkisesti että fyysisesti hyvin.

– Niko on eristettynä 23 tuntia vuorokaudesta. Tämän lisäksi hän saa ulkoilla valvotusti tunnin päivässä itsekseen. Niko saa myös valvotusti pitää yhteyttä perheeseensä, Kaitaluoma kertoi oikeuden tauolla median edustajille.

Lue myös: Draamaa Katiska 2 -käräjillä: "Niko Ranta-aho ihmettelee siskonsa sotkemista asioihin" - syyttäjä hakee historiallista tuomiota!

Niko Ranta-aho

Ennen lounastaukoa yksi kanssasyytetyistä pyysi, että kaikki syyttäjän tänään nimeämät syytteet luettaisiin putkeen ennen lounastaukoa, koska esittäjän mukaan se olisi reilua paikalla olleita vankeja kohtaan. Käräjäoikeuden tuomari ei suostunut asiaan, vaan passitti Ranta-ahon ja muut paikalla olleet vangit oikeustalon selleihin odottelemaan lounastauon ajaksi.

Sisko poistui kesken istunnon

Ennen lounastaukoa nähtiin myös erikoinen käänne, kun Ranta-ahon siskon asianajaja Riitta Leppiniemi kysyi tuomarilta, voivatko he poistua kesken oikeudenkäynnin istunnon, koska loppupäivän ajan käsiteltävät asiat eivät ole heille olennaista.

Lue lisää: Niko Ranta-ahon sisko saapui Katiska 2 -käräjille huoliteltuna, Niko asteli oikeuteen myöhässä ja myhäilevänä - katso kuvat käräjäsalista!

Niko Ranta-aho ja sisko
Niko Ranta-ahon siskoa (vas.) uhkaa jopa yhdeksän vuoden vankeustuomio.

Tuomari antoi asianajajalle ja Ranta-ahon siskolle luvan poistua, jonka jälkeen he poistuivat välittömästi.

Niko kuittaili syyttäjälle

Iltapäivän istunnossa syyttäjä luki todistelistaansa läpi. Todisteiden luvun jälkeen tuomari kysyi Ranta-ahon asianajajalta Hannu Kaitaluomalta, haluaako hän kommentoida erääseen todisteeseen, jolloin Kaitaluoma ohjasi vastauksen antamisen suoraan Ranta-aholle.

Kiistaa syntyi niin sanotun SkyEcc-puhelimeen tulleista viesteistä, jotka syyttäjän mukaan olisi aktivoitu Espanjassa, mutta viestit olisivat tulleet ruotsiksi.

- Olen lukenut paperit todella hyvin ja varmaan arvon syyttäjät osaavat myös katsoa, millä kielellä viestit ovat lähetetty, Niko kuittaili syyttäjälle.

Lue myös: 13 vuoden vankeustuomio uhkaa Niko Ranta-ahoa! Syyttäjä hakee massiivista tuomiota myös Ranta-ahon siskolle

Niko Ranta-aho

Käräjäoikeuden tuomari katsoi kello 14 tämän päivän oikeudenkäsittelyn olevan siinä vaiheessa, että asioita voidaan jatkaa tiistaina. Kaikkiaan Katiska 2 -oikeudenkäynti kestää pitkälle kesäkuuhun ja tuomioita asiaan on odotettavissa aikaisintaan alkusyksyllä.

Teksti:Olli Suominen
Kuvat:Olli Suominen

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!