fbq
Kotimaa
06.12.2021 09:47
Teksti: Panu Hörkkö ja Juha Nurmi|Kuvat: Seiskan arkisto
Sanna Marin
Välikohtaus korona-altistuneen Sanna Marinin kohubileissä: pääministerin kuvaaminen yritettiin estää – ”Mitä salattavaa hänellä oli?”
Kotimaa
06.12.2021 09:47
Teksti: Panu Hörkkö ja Juha Nurmi|Kuvat: Seiskan arkisto

Seiska paljasti sunnuntaina (5.12.), että pääministeri Sanna Marin juhli villisti Grotesk-baarissa ja Butchers-yökehossa Helsingissä lauantaina (4.12.).

Seiskan kohu-uutisesta ryöpsähti todellinen koronagate, kun Seiska kertoi, että hän oli juhlimassa Pekka Haaviston koronalle altistuneena.

Lue lisää: Bile-Sanna iski taas! Pääministeri Marin lipitti kaljaa, napsutteli sormiaan baarimikolle ja tanssi villisti Helsingin yössä - juhlat jatkuivat aamuun asti: salakuvat!

Pääministeri on sittemmin selitellyt juhlakäyttäytymistään sekä Twitterissä, että Helsingin Sanomien haastatteluissa. Hän on kertonut, että valtioneuvoston turvallisuusjohtajan ohjeistus välttää kontakteja oli tavoittanut hänet vasta sunnuntaina.

Lue lisää: Sanna Marin tiesi altistuneensa Pekka Haaviston seurassa koronalle - lähti silti seuraavana päivänä bilettämään

Sittemmin STT on kuitenkin kertonut, että pääministeriä yritettiin tavoitella koronaohjeistuksen tiimoilta kahdesti. Lisäksi HS kertoi pääministerin valtiosihteeri Henrik Haapajärvi tavoitti hänet Haaviston tartunnasta jo lauantaina kello 19.20.

- Minun itse olisi pitänyt käyttää siinä parempaa harkintaa. Ja ymmärtää asettaa informaatio sellaiseksi, että tarkistan toisen kerran, Sanna myönsi HS:lle.

Lue lisää: Lisäpaljastus pääministerin kohuillasta: koronalle altistunut Sanna Marin tanssi villisti yökerhossa Corona-pullo kädessä!

"Väärä konteksti"

Seiskan selvityksessä on paljastunut, että jo juhlien aikana bile-Sannna oli pyrkinyt vaikuttamaan siihen, ettei hänen altistumisjuhlistaan tulisi julkista.

Butchers-yökerhossa paikalla ollut henkilö kertoo Seiskalle, että pääministeri ei esimerkiksi suostunut pyynnöistä huolimatta muiden baarikärpästen kanssa yhteiskuviin.

- Ystäväni kävi kysymässä Sannalta onnistuisiko yhteiskuva, mutta pääministeri vastasi, että yökerho on vääränlainen konteksti kuvien ottamiselle, paikalla ollut kertoo.

Lue lisää: Korona-altistuneen Sanna Marinin bilereissu aiheutti huutomyrskyn Twitterissä - Tuomas Enbuske jyrähtää: "En voi ymmärtää tätä"

Kielloista huolimatta bilettäjät ottivat villisti joranneesta pääministeristä kuvien lisäksi videoita.

- Ei mennyt kauaakaan, kun eräs pääministerin seuralaisista tuli huolestuneena kyselemään, että ystäväni ei levitä videota mihinkään. Tässä vaiheessa ryhdyimme pohtimaan, että mitä salattavaa pääministerillä oikein oli, Sanna Marinin biletystä lähietäisyydellä seurannut henkilö kertoo.

Seiska kertoi jo sunnuntaina, että hänen seurueensa koostui aviomiehensä Markus Räikkösen lisäksi esimerkiksi tubettaja Tuure Boeliuksesta, missi-somevaikuttaja Sabina Särkästä ja valokuvaaja-bloggari Janita Autiosta.

Vinkkaajien mukaan juhlat jatkuivat lähes pilkkuun eli aamuneljään asti.