fbq
Kotimaa
05.12.2021 20:03
Teksti: Juha Nurmi ja Panu Hörkkö|Kuvat: Seiskan arkisto
Sanna Marin ja Pekka Haavisto
Sanna Marin tiesi altistuneensa Pekka Haaviston seurassa koronalle - lähti silti seuraavana päivänä bilettämään
Kotimaa
05.12.2021 20:03
Teksti: Juha Nurmi ja Panu Hörkkö|Kuvat: Seiskan arkisto

Seiska uutisoi tänään sunnuntaina (5.12.), että pääministeri Sanna Marin on bilettänyt aamuyöhön asti Helsingissä.

Seiskan saamien silminnäkijähavaintojen mukaan Sanna on muun muassa tanssahdellut yökerhossa ja lipittänyt kaljaa lauantaiyönä (4.12).

Lue lisää: Bile-Sanna iski taas! Pääministeri Marin lipitti kaljaa, napsutteli sormiaan baarimikolle ja tanssi villisti Helsingin yössä - juhlat jatkuivat aamuun asti: salakuvat!

Kontakteja tulisi välttää

Pääministerin bilettämisestä tekee erikoisen se, että lauantai-iltana (4.12) uutisoitiin laajasti, että ulkoministeri Pekka Haavisto on saanut koronatartunnan. Siitä huolimatta Sanna on nähty pari tuntia myöhemmin juhlahumussa.

Tänään sunnuntaina valtioneuvoston kansliasta tiedotettiin, että ministerit ovat saaneet tartunnan myötä ylimääräisiä ohjeistuksia.

- Valtioneuvoston turvallisuusjohtaja on ohjeistanut ministereitä ja eräitä virkamiehiä varotoimenpiteenä välttämään kontakteja toistaiseksi. Lisäksi heidät on ohjeistettu hakeutumaan koronatestiin ennen lähityöhön palaamista. Kontaktien välttämisen vuoksi joidenkin ministerien lähipäivien ohjelmaan tulee muutoksia, tiedotteessa kerrotaan.

Samalla todettiin, että eduskuntaa on informoitu asiassa ja muita ulkoministerin kanssa tekemisissä olleita tahoja on tavoiteltu julkisen tiedottamisen lisäksi myös suoraan.

Ulkoministeri Haavisto on ollut koronatartunnasta huolimatta oireeton.

Testeihin vasta sunnuntaina

Ilta-Sanomat kertoi tänään, että valtioneuvostossa on järjestetty perjantaina (3.12.) kokouksia, joihin myös Haavisto ja Marin ovat osallistuneet.

Sunnuntaina Marin ilmoitti Twitterissä hakeutuneensa koronatestiin, jonka tulos oli negatiivinen.

Marinin Twitter-päivitys viittaa siis siihen, että hänellä ei ole ollut bilettäessään aamun pikkutunneille asti tuoretta negatiivista koronatestiä. Yökerhossa juhliminen ja tanssiminen eivät myöskään sovi turvallisuusjohtajan ohjeistukseen kontaktien välttämisestä.

Lue myös: Sanna Marinin salatut julkkisjuhlat paljastuivat: villejä bileitä ja saunajatkoja Kesärannassa!

Sanna osallistui viikonloppuna myös toimittaja Ina Mikkolan Valtakirjani-teoksen julkistamisjuhliin, jossa oli myös paikalla runsaasti julkkiksia. Marin nähtiin yhteiskuvissa esimerkiksi Inan ja räppäri Mercedeksen kanssa.

Seiska ei tavoittanut valtioneuvoston turvallisuusjohtajaa kommentoimaan, milloin ohjeistus on saatettu ministerien tietoon.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »